A Harfi Niye İki Farklı Şekilde Yazılır?
-
Başlık gayet açık sanırım...
-
çünkü kimse birinciyi yapamaz.
-
edit. resim varmış görünmüyor bende.
rushOut tarafından 25/Ara/13 21:00 tarihinde düzenlenmiştir -
http://www.youtube.com/watch?v=OFV7cZtsfME
interfector tarafından 25/Ara/13 21:02 tarihinde düzenlenmiştir -
matbaada çalışan varsa bunun nedeni onunla alakalıdır diye düşünüyorum ve daha iyi açıklayacağına eminim.
ama benim görüşüm, daha kolay okunabilir olduğu için ilk matbaada kullanılmaya başlamıştır bence.
edit yazdığımdan tatmin olmadım.
şimdi 2. a harfine bi bak. yazı boyutu küçüldükçe o ile karışma ihtimali var veya başka harfler ile.
1. a'nın hiç öyle bi derdi yok
YekteranBaymedir tarafından 25/Ara/13 21:05 tarihinde düzenlenmiştir -
abi aslında ben olsam okurken bu klavye a sını hiç takılmadan a olarak okuyoruzda yazarken nasıl hiç tereddüt etmeden diğer a yı çiziyoruz diye düşünürdüm
-
yılllar yılllar önce , a harfini 2.fotodaki gibi yazdığım zamanlar, tv izlerken ATV logosunda da a yı o ilk koyduğun resimdeki gibi görünce , lan dedim a yı niye böyle yapıyolar nası böyle yapıyolar, dah azor değil mi diye 1-2 kere deneyeyim dedim. o zamandan beri a yı böyle yapıyorum , o çizip yanına çizik atmak suretiyle a yazamıyorum :d
-
c0nverse bunu yazdı
çünkü kimse birinciyi yapamaz.
-
MaviGozluDev bunu yazdı
yılllar yılllar önce , a harfini 2.fotodaki gibi yazdığım zamanlar, tv izlerken ATV logosunda da a yı o ilk koyduğun resimdeki gibi görünce , lan dedim a yı niye böyle yapıyolar nası böyle yapıyolar, dah azor değil mi diye 1-2 kere deneyeyim dedim. o zamandan beri a yı böyle yapıyorum , o çizip yanına çizik atmak suretiyle a yazamıyorum :d
+ ben sağdaki gibi a yapmaya çalışınca q oluyo bildiğin.
-
daha okunaklı olsun diye diye biliyorum ben.
-
el yazisi ile alaka. aslinda A herfi ilk yaptigindi. sonradan 2. ayi el yazisinda kolaylik olsun diye cikartildi.
el yazisi ile ilkini yaptiginda burdaki A yida gozden gecirdiginde 2. a nin daha kolay ve yapilabilir oldugunu goruceksin.