folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Adalet Bakanlığı Bilişim Dairesini Nasıl Yakaldım: Olay Tahlili

Adalet Bakanlığı Bilişim Dairesini Nasıl Yakaldım: Olay Tahlili

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukan
    Mukan's avatar
    Erkek

* Bu bir olay tahlilidir. Herhangi bir suç unsuru içermez. Bu nedenle konu silinmemelidir. Ip ve bilgiler Internet'e açık kaynaklardan elde edilmiştir.

Bugün awstats site istatistiklerini incelerken bir sitemde (yetişkinler için resim yükleme servisi ve gerekli uyarılar mevcut) bir ip adresinin çokça ziyaretini gördüm.

Adalet%20Bakanlığı

Adalet Bakanlığı

212.175.130.200 Ip Adresi Yüksel Çakır adına kayıtlı. Büyük ihtimalle dairedeki memurlara internet dağıtan makinenin internete çıktığı ana ip.

Turkey Ankara Adalet Bakanligi Bilgi Islem Dairesi Baskanligi

AdaletBakanligi
    descr:          Adalet Bakanligi Bilgi Islem Dairesi Baskanligi
    country:        TR
    admin-c:        YC176-RIPE
    tech-c:         YC176-RIPE
    status:         ASSIGNED PA
    mnt-by:         AS9121-MNT
    source:         RIPE # Filtered

person:         Yuksel CAKIR
    address:        Meriç Sok. Senyuva Mah. No21/A Ankara /TURKIYE

Daha sonra ipyi takip etmeye başladım. Aynı ip adresiyle Oktay Ekşi'nin Akp karşıtı bir yazısına aynı tarihlerde (15 Haziran 2010'da MESAİ SAATLERİ İÇERİSİNDE - 15 Haziran 2010 Salı 11:53) bırakılmış bir yorumla karşılaştım. Yani bu ipli Adalet Bakanlığı Kurumu çalışan(lar)ı, sahte isimlerle Internette akpnin savunuculuğunu yapıp, sansürlü internet için dilekçeler yazıyor. Oysa binlerce pkk sitesine şu an Türkiye'den erişim açık.

Adalet%20Bakanlığı

Oktay Ekşi'nin Arapın Gözüyle yazısı ve ilgili yorum: http://www.sonhaberler.com/yazi/arapin-gozuyle-447.htm

Hakkımda atıp tutan birine rastlarsanız pm gönderin log ve görüntü kazanın. İster atın ister tutun.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

nedense şaşıramıyorum

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

o bilgisayarın harcadığı elektiriğe yazık..

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hworm
    hworm's avatar
    Erkek

Konu kalırsa tbt'ye gene çöküceklerinin resmidir.Ama Rene'nin tavrı aksine konuyu kaldırmamak olur gibime geliyor :D.

Aslında Bilişim Dairesi ve Müyap gibi kurumlar siber savaş istiyorlar.Yakıp yıkıcaksın bütün kurumlarıda o zaman görücekler ebelerinin yumuşak ellerini.Siber savaşdan kastım 1-2 kişiyle bunu yapmaya kimsenin dötü yemez ama ya binler onbinler olursak ? :D

No thing is possible ,world itselfs say ı’m possible
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Doğal birşey, bu tüm kurumlarda olabilir sonuç olarak çalışanlar insan..

Akp yandaşı da olacak bdp yandaşı da..

Bu ülkedeki karma ruh hali başka hangi diyarda var ki?

Siber savaş konusuna gelince de burası muz cumhuriyeti değil hocam.

Yaptığın, verdiğin her byte zararın hesabını gb gb ödetirler adama..

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukan
    Mukan's avatar
    Erkek

hworm bunu yazdı:
    -----------------------------

Konu kalırsa tbt'ye gene çöküceklerinin resmidir.Ama Rene'nin tavrı aksine konuyu kaldırmamak olur gibime geliyor :D.

Aslında Bilişim Dairesi ve Müyap gibi kurumlar siber savaş istiyorlar.Yakıp yıkıcaksın bütün kurumlarıda o zaman görücekler ebelerinin yumuşak ellerini.Siber savaşdan kastım 1-2 kişiyle bunu yapmaya kimsenin dötü yemez ama ya binler onbinler olursak ? :D

Kalkması için bir neden veya suç unsuru olmamalı. Bu mesaj değil onların yaptığı suç. Aksine bir savcı bunu okuyup Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi'ne dava açmalı. "Mesai saatlerinde milleti vergisiyle, devletin imkanlarıyla niye partizanlık yapıyorsun? Sen memur değil misin" diye. Zor ama bir umut.

Hakkımda atıp tutan birine rastlarsanız pm gönderin log ve görüntü kazanın. İster atın ister tutun.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukan
    Mukan's avatar
    Erkek

8mm bunu yazdı:

Doğal birşey, bu tüm kurumlarda olabilir sonuç olarak çalışanlar insan..

Akp yandaşı da olacak bdp yandaşı da..

Bu ülkedeki karma ruh hali başka hangi diyarda var ki?

Siber savaş konusuna gelince de burası muz cumhuriyeti değil hocam.

Yaptığın, verdiğin her byte zararın hesabını gb gb ödetirler adama..

Yanlış düşünüyorsun. Adam evinden bu işi yapmıyor. Senin demokrasi dediğine vatandaşlık bilgisine, görgüsüne sahip kişi devlet imkanlarıyla partizanlık der. Ayrıca iş siber savaşa kalırsa... protesto amaçlı bu ay, 12 saat bakanlığa erişimi durduranların mesajını okumamış olmalısın. Bu hem haber oldu hem burada yazıldı.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Adam evinden yapmıyor bu işi doğru. Evine ekmek götürdüğü yerden yapıyor.

Yani evine ekmek götürdüğü yerden değilde eviden yapınca mı mübah oluyor bu?

Böyle mantık olmaz.

Bakın şimdi..

Senin devlet dairesi dediğin yer insanların günün 8 - 8,5 saatini sadece işine verdiği bir yer değildir, olamaz.

Girip gazete de okuyacak, okuduğu şeye yorumda yazacak.

Yazıyorlarda..

Bilişim anlamında resmi kurumlarda yayımlanan bir yazı ya da iç sirküler nezdinde birşey yoksa adamı engelleyemezsin.

Hiçbir bilişimcide girip bu adam ne yapmış diye bakamaz. Bu ülkede 5651 diye birşey var.

Tutup onun yazdığı yorumu bloklayamazsın.

Yoksa yaptığın yada araştırdığın bu olay için yorum yapmıyorum, genele vuruyorum.

Her işe milli duygularımızı karştırmakta ne kadar da centilmeniz..

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukan
    Mukan's avatar
    Erkek

8mm bunu yazdı:

Adam evinden yapmıyor bu işi doğru. Evine ekmek götürdüğü yerden yapıyor.

Yani evine ekmek götürdüğü yerden değilde eviden yapınca mı mübah oluyor bu?

Böyle mantık olmaz.

Bakın şimdi..

Senin devlet dairesi dediğin yer insanların günün 8 - 8,5 saatini sadece işine verdiği bir yer değildir, olamaz.

Girip gazete de okuyacak, okuduğu şeye yorumda yazacak.

Yazıyorlarda..

Bilişim anlamında resmi kurumlarda yayımlanan bir yazı ya da iç sirküler nezdinde birşey yoksa adamı engelleyemezsin.

Hiçbir bilişimcide girip bu adam ne yapmış diye bakamaz. Bu ülkede 5651 diye birşey var.

Tutup onun yazdığı yorumu bloklayamazsın.

Yoksa yaptığın yada araştırdığın bu olay için yorum yapmıyorum, genele vuruyorum.

Her işe milli duygularımızı karştırmakta ne kadar da centilmeniz..

Bir konu açıldığı zaman yorum yapacaksan en azından konu açanın mesajını okuman gerekir. Sen olayı anlamamışsın. Konuyu baştan sonra bir okuman lazım.

Eğer anladıysan "diplomalı hıyarcı" filmindeki hacı gibi yorum yapmışsın.

Devlet Memurları Kanunu: http://www.khgm.gov.tr/mevzuat/Kanun/devletmemurlarikanunu.htm

"İç sirkü" değil "iç tüzük".  Bir memurun görev ifası dışında kişisel işlerini devlet araçlarıyla görmesi en azından idari suçtur. İdari disiplin cezalarından biri uygulanmalıdır. Bunlar içinde kınama, maaş kesme, görevden uzaklaştırma var.

Orası kahve değil. Bugün o kişilerin yaptığı şeyi doğal karşılarsan yarın aldıkları rüşveti de doğal karşılarsın.

Ayrıca milli duygularımızı tabi ki karıştırırız. Ben o bakanlığın kapatmadığı kadar pkk sitesini kapattım. Bugün o partizan memur bu sitelere dilekçe yazmak yerine partizanlık yapıyorsa buna tepki göstermemek koyunluktan başka birşey olmasa gerek.

Bu sadece partizanlığın ve kadrolaşmanın göstergesidir. Bir kez daha okuyup, anlayıp mesaj yazmanı öneririm.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Erkek

Hükümetin 8 senede içeri doldurdukları bebeleri kafaları erdiği kadar işte internet üzerinden yalakalık yapıyolar. Başbakan tevekkeli kızmıyor internette yapılan yorumlara, kendine internette büyük tavır alındığını bal gibi biliyor. "youtube ben giriyorum sizde girin" dediğine göre, baya baya bi internet takipçisi başbakan, ee haliyle internette de pohpohlucak bebeler lazım :)

Takmayın bunları, gelip geçici bunlar. :)

Hükümetlerle gelenler , hükümetlerle giderler ...

Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

hoca benim siteden mp3 çekenler arasında kültür bakanlığının pcleri var ama işlerine gelmeyince uyarı atarlar :)

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
Toplam Hit: 2808 Toplam Mesaj: 14