Adsl Hakkında Bi Sorum Var? :)
-
ya arkadaşlar bugün sigortam attı gittim sınısız yaptırdım hattı şimdi ttnet i aradım dedim nisan ayında nasıl faturalandırılacam dedim
limitli faturalandırılacaksınız dedi dedim kaç para ödiyeceğim dedi 26 ödiyeceksiniz
5gb veri çeksem kaç ödiyecem dedim bu ay 26 sonraki ay 45 ödeyeceksiniz dedi
anlamadım
-
hocam ayın 1 ınden bırnıe kesılıyor faturalar yanı sen daha mart ayı faturanı odemedın onu 26 odeyeceksın mayıs ayı ıcndede 45 lıra odeyeceksın
yani nısanınkını odeyeceksın sen talımatı verdıysen aradan 24 saat veya yetkılılerden onayı aldıysan asıl asılabıldıgın kadar :|
-
adamgibi bunu yazdı:
-----------------------------hocam ayın 1 ınden bırnıe kesılıyor faturalar yanı sen daha mart ayı faturanı odemedın onu 26 odeyeceksın mayıs ayı ıcndede 45 lıra odeyeceksın
yani nısanınkını odeyeceksın sen talımatı verdıysen aradan 24 saat veya yetkılılerden onayı aldıysan asıl asılabıldıgın kadar :|
-----------------------------hoca tamam dedi geçmişy dedi telekomdan işlem yaptırdım ttnet i aradım
şimdi adam nekadar kullanırsan kullan 26 ödeyeceksin dedi ttnet müş hiz bayii de bunların işi belli olmaz dedi
bende ay sonuna kadar 26 ödiyeceksem kullanmamazlık yaphmak istemiyorum ne olacak
-
tam anlamıyla öğrendim :)
şimdi bu ay 26 ödiyecem gelecek 66 :D
aradıki 20 yirayı sonraki faturada tahsil edeceklermiş inekler :D
-
bak hocam su anda nısanın 6 sındayız sen nısan ayının faturasını mayıs ayı ıcınde 45 lıra odeyeceksın mart ayının faturasınıda bu ay ıcınde 26 lıra odeyeceksın ısalla anlatabılmısımdır :|
-
bu ttnetin insanlara olan en büyük faydası Matematiği çok feci öğretiyor olması.. :)
-
adamgibi bunu yazdı:
-----------------------------
bak hocam su anda nısanın 6 sındayız sen nısan ayının faturasını mayıs ayı ıcınde 45 lıra odeyeceksın mart ayının faturasınıda bu ay ıcınde 26 lıra odeyeceksın ısalla anlatabılmısımdır :|
-----------------------------tamam nisan ayı faturasında 26 gelecek ama ttnet müş hizmetleri dediki sonraki faturada aradaki farkı tahsil ederler hani 45 lira internet e 26 ödüyom ya 1 aylığına sonraki ay farkı alırlar diyo
-
hocam şöyle olması lazım sen ayın mesela 10 unda sınırsıza geçtin diğer 20 günüde kullandı varsayıp 26 lirayı bu ay için tahsil ederler :)
ama mayıs ayında ne ödersin bilmiyorum
-
Milk-i_Beka bunu yazdı:
-----------------------------hocam şöyle olması lazım sen ayın mesela 10 unda sınırsıza geçtin diğer 20 günüde kullandı varsayıp 26 lirayı bu ay için tahsil ederler :)
ama mayıs ayında ne ödersin bilmiyorum
-----------------------------En kötü ihtimal 20 lira fazla gelir
neyse akşam a.qcam :)=
-
ustam ttnetin sitesinde bir yazı var.
"** Limitli paketlere abone olan müşterilerimize faturalanacak aylık toplam ücret (aylık ücret + kota aşım ücreti), aynı hızdaki limitsiz paketin aylık ücretinin % 25 fazlasını aşamaz. Yani 1024 Kbps 4 GB,4 GB (Plus) ve 6 GB kotalı paketler için aylık ücret ve kota aşım ücreti toplamı 56,64 TL'yi ve 2048 Kbps 4GB ve 6GB kotalı paket için aylık ücret ve kota aşım ücreti toplamı ise 79,76 TL'yi geçemez."
şimdi sen eğer bu 6 günde bu kota aşımını aştıysan 56.64 TLyi alıcaklar senden. artı olarak hattın artık limitsiz gözüktüğünden onun sabit ücretini ödeyeceksin buda limitliden yaklaşık 20 TL daha fazla.
yani kotayı aştıysan ===> 56.64+20=76,64 TL
aşmadıysan ===> 26,81+20=46,81 TL
her şekilde geçiricekler yani. bence kimsenşn aklına uyma sen banada ttnet bayisi akıl vermişti ay sonunda geç sabit ücret ödersin diye. bende asıldım downloada. ayın 28 inde geçtim fatura yukardaki hesaba göre 80 TL gelid. 2 gün daha bekleyip ay başında kotayı aşmadan geçseydim 60 TL gelecekti. bence sen bu ay kotayı aşma :)
-
Son noktayı koyuyorum.
Örneğin sen limitli tarifedeyken 1 ay için 4 gb kotaya 30 tl veriyordun..
1) Ayın 10 unde geçiş yaptın.10 'una kadar 2 gb harcadın . Ayın 10 una kadar kullandıgın kota 4 gb harcayan 30 ödüyorsa 2 gb harcayan ne kadar öder diye orantı yapılıyor.. bunu sana ödetiyor faturana bu eklendi sımdı.
2) 10 gün geçti.. 20 gün kaldı. Limitsizsin artık. 30 gün kulnana limitsiz tarifedeki birisi 49 TL ödüyor.( Fiyat düşmüş ama biz sımdı böyle hesaplayalım.) 20 gün harcayan ne kadar öder.. bu hesaplanıyor..
bu ikisinin toplamı senın faturana yansıyor.