Ailece Karadeniz Turu Nasıl Yapılır?
-
Selamlar,
Haftaya pazartesiden başlamak üzere (25/06/2018) ailece bir 4-5 gecelik karadeniz turu yapmak istiyorum ama bilgisine ve tecrübesine güvenebileceğim müritlerin tavsiyelerine ihtiyacım var.
Aracım 1.6 Renault Megane 2011
Ailecek derken ben, eşim ve 5 yaşındaki kızım.
Ailecek olduğundan dolayı her gece için konaklayacak yer olması lazım. Karadeniz hakkında bir bilgi yok. Daha önce de gitmedim bu şekilde.
O yüzden rota önerileri, nerde ne yapılır?, nereye nasıl gidilir? Ne yenir? Kaç paradır? Kaç paraya konaklanır gibi deli sorulara cevap bulmam gerekiyor. Tek başıma olsam bu kadar düşünmem ama aile olunca mecbur herşeyi planlamam lazım.
Bir de o yayla yollarında aracımla sorun yaşar mıyım? İlle 4x4 araç mı olmalı vs.
JOE tarafından 20/Haz/18 12:38 tarihinde düzenlenmiştir -
bir planlama yapsan hangi şehirlere gideceksin o şehirlerde nereler gezilecek nereleri mşhur nasıl gidilir vs
-
aslında ben şey yapayım ya akşam güneydoğu anadolu programı referans listesi yapayım o kadar gezdim paylaşayım yahu..
-
Hocam bende düşünüyorum ileride öyle birşey yapmak , ailem rizeli ( yani büyük baba büyük anne ) fakat ben hiç gidemedim. Bodrum da oldugumdan zaten karadeniz çok uzak oldugu için daha hayatımda karadeniz bölgesine gitmişliğim yok fakat kendi kafamda düşündüm sana da anlatayım.
Hocam komple karadeniz turu çok uzun bir yol ve yolculuk ve sanırım çok çok iyi bir yolda değil oyüzden karadenizli hiç kimse ile daha konuşmadım konuşunca plan değişebilir ama bulabilirsem.
Bodrum dan uçak ile istanbul - istanbuldan uçak ile samsun a gidip samsun da araç kiralamayı düşünüyorum VITO TRANSPORTER yada SUV tarzı bir araç
samsun dan arabayla geze geze Samsun - Çarşamba - Ünye - Fatsa - ordu - giresun - trabzon - rize diye devam edeceğiz.
Kafamdaki soru işaretlerine gelelim.
rize - batum arası 2 saat ve sadece kimlik ile günübirlik batuma geçilebiliyor sabah erkenden batuma gidip bir gün orada geçirebiliriz. ( pasaporta gerek yok )
ve samsun öncesi samsun a uçakla gideceğimiz için atlayacağımız ama görmek istediğim yerler var BAFRA gibi SİNOP gibi
ama buraları da görmek istersem sanırım çok fazla araba kullanmak zorunda kalacağım.
Ya yukarıdaki gibi yaparım. Yada benim le birlikte araba kullanabilecek 2. bi şöför bulursam komple bodrum dan sivas tarafına giderim o zaman da 14 saat yol gitmek gerekecek sadece oraya varmak için.
arada kaldım.
PanxeR tarafından 20/Haz/18 15:42 tarihinde düzenlenmiştir -
Doğu Karadeniz'in tamamı mı? Trabzon Rize Artvin..
Rota olarak çok fikrin yoksa gezi/tur sitelerine bakmanı tavsiye ederim. Onların güzergahlarını takip edebilirsin.
Binek araç ile çoğu yere çıkılabiliyor ama temkinli olmanı tavsiye ederim. (Lastik patlaması, hararet vb)
Araplar bile karadenizi keşfettiği için çoğu yerde yine aynı şekilde konaklama imkanları var ancak Arap ve yabancı turist faktörü fiyatları biraz yukarı çekebilir.
Turlar dışında gezimanya, bizevdeyokuz gibi gezi siteleri var. Oralara bakmanı tavsiye ederim kalacak yer ve fiyat konusunda daha objektif fikir verebilir.
Edit: Panxer hocam Samsun Sinop yolu yapıldı eskisi gibi değil. Samsun merkezden 2 saatte ulaşabiliyorsun Sinop Merkeze ve yolu çok güzel. Bafra için şunu söyleyeyim eğer aklında kuş cenneti, delta ovayı vs gezmek varsa iyi planlama yapman lazım. Bafra merkez yakın ancak gideceğin yerlere 19 Mayıs üzerinden daha kısa gidebiliyorsun Bafra merkeze uğramadan. Yolları görece iyi.
-
ben samsundan başladım bafrada pide ye güzeldir samsun girişte çakallıda menemen ye çok değişik ve güzel bandırma vapurunun maketi var onu gezebilirsin bi tepeleri var büyükşehirin işlettiği kahvaltı salonu var kahvaltısı güzel samsunda merkezde ucuz bi otelde kaldım geç yatıp erken cıktık
orduda boztepeye teleferikle çık otur bi çay iç şehri izle yamaç paraşütçüleri atlıyorlar sahile çok güzel bi görüntüsü var
giresunda çok takılmadım sahilde büyük ağaçlar altında çay içip kordunu gezdim bi iskele var yürüyüş için
trabzon sürmenede pide akçaabatta köfte sümelada tadilat var içeri sokmuyorlardı en son bi araştır uzun göl hep arap dolu kartpostallardaki gibi değil artık doğayı bozmuşlar ama hala gidilip görülmesi gerekir he sürmenede sahil yolu üzerinde bıçakçılar var bıçak al mehmet kumbasarın bıçaklarından aldım harika bıçak uzun gölde kaldım oteller çok pahalı
rize ayder yaylasında kesinlikle uyu yani gidip görüp dönme o temiz havada uyuman lazım ağran şelalesi eh işte çay bahçeleri bi harika ya ağrana yada ikizdereye giderken çaybahçelerine gittim o resim çektirilen küçük taş köprüler var ayderde de ucuz değil oteller ikizdere yattım akarsu kenarı bi otelde sabah su sesi ile uyanmak çok güzel çay iç başkan ayderde kaç bardak çay içtim matematiğim yetmedi saymaya olsa ölene kadar içilir
batumi botanik bahçesine git şehri sahili gez ama 5 diyosalar 2 dir onun fiyatı ölümüne pazarlık yap coluk cocuk gidiyom batumda kalmanı gerektirecek bi durum yok geri dön
aklımda kalanlar bunlar
-
Trabzon rize artvin sana yeter dostum. 5 günde anca oralar gezilebilir.
-
plan yaparken hangi illerde ne kadar kalacağını düşünmen lazım o sana kalmış. Her ilin kendine göre gezilmesi gereken yerleri var.
https://www.neredekal.com/giresun-gezilecek-yerler-tarihi-mekanlar/
bu gibi sitelerden bakılabilir. yayla olarak bilinen ayderden ziyade giresundaki kümbeti tavsiye ederim malum giresunluyuz :) yukarıda bir arkadaş yazmıştı eğer yaylaya gidersen multaka bir gece kal insanın ömrüne ömür katıyor. kümbete gidersen birun dağ evinde kalmanı şiddetle tavsiye ederim.
artvinin muhtemelen doğal güzelliği daha iyi oraya daha fazla zaman ayrılabilir. aklına takılan bişeyler olursa bildiğimiz konuysa yardımcı oluruz :)
giresunda pide yemeni de tavsiye ederim. espiye veya görelede. zaten giresunu gezmesen bile oralar yolunun üzerinde olacak
-
Hocam 4 sene rizede kaldım gidiyorsan rize artvin batum gezebilirsin rizede ayder yaylasının orda kalabilirsin araçları çok doldurma çıkamazsınız o yolları sabahları rizede dağmarana çıkıp mıhlama yiyorsun akşamları hamsi tava vs yersin
batumda benzin ucuz batuma git deponu fulle
oralardan et alayım deme pazarlarını gez onlar lari kullanıyor bizim paramız daha değerli
Türk kasapları var alacaksan et ordan al rizenin bi yerinde yaparsın pikniğini yazdayız zaten rize çok nemli bu arada kızın vs olmasa yatarsun ortada merak ettiğin yer olursa rizede arkadaşlarım var sorar öğrenirim mekanları sana şimdiden iyi eğlenceler
-
SaviorAngel bunu yazdı
Hocam 4 sene rizede kaldım gidiyorsan rize artvin batum gezebilirsin rizede ayder yaylasının orda kalabilirsin araçları çok doldurma çıkamazsınız o yolları sabahları rizede dağmarana çıkıp mıhlama yiyorsun akşamları hamsi tava vs yersin
batumda benzin ucuz batuma git deponu fulle
oralardan et alayım deme pazarlarını gez onlar lari kullanıyor bizim paramız daha değerli
Türk kasapları var alacaksan et ordan al rizenin bi yerinde yaparsın pikniğini yazdayız zaten rize çok nemli bu arada kızın vs olmasa yatarsun ortada merak ettiğin yer olursa rizede arkadaşlarım var sorar öğrenirim mekanları sana şimdiden iyi eğlenceler
batumda gezilecek yerleri yazmamışın hocam
-
PanxeR bunu yazdı
Hocam bende düşünüyorum ileride öyle birşey yapmak , ailem rizeli ( yani büyük baba büyük anne ) fakat ben hiç gidemedim. Bodrum da oldugumdan zaten karadeniz çok uzak oldugu için daha hayatımda karadeniz bölgesine gitmişliğim yok fakat kendi kafamda düşündüm sana da anlatayım.
Hocam komple karadeniz turu çok uzun bir yol ve yolculuk ve sanırım çok çok iyi bir yolda değil oyüzden karadenizli hiç kimse ile daha konuşmadım konuşunca plan değişebilir ama bulabilirsem.
Bodrum dan uçak ile istanbul - istanbuldan uçak ile samsun a gidip samsun da araç kiralamayı düşünüyorum VITO TRANSPORTER yada SUV tarzı bir araç
samsun dan arabayla geze geze Samsun - Çarşamba - Ünye - Fatsa - ordu - giresun - trabzon - rize diye devam edeceğiz.
Kafamdaki soru işaretlerine gelelim.
rize - batum arası 2 saat ve sadece kimlik ile günübirlik batuma geçilebiliyor sabah erkenden batuma gidip bir gün orada geçirebiliriz. ( pasaporta gerek yok )
ve samsun öncesi samsun a uçakla gideceğimiz için atlayacağımız ama görmek istediğim yerler var BAFRA gibi SİNOP gibi
ama buraları da görmek istersem sanırım çok fazla araba kullanmak zorunda kalacağım.
Ya yukarıdaki gibi yaparım. Yada benim le birlikte araba kullanabilecek 2. bi şöför bulursam komple bodrum dan sivas tarafına giderim o zaman da 14 saat yol gitmek gerekecek sadece oraya varmak için.
arada kaldım.
Sivasa gelip burdan devam edersen hem misafirimiz olursun hem araç kiralama konusunda yardımcı olurum