Airties RT-104 ADSL2 Combo Modem Hk.
-
Selamın aleyküm
arkadaş yeni bilgisayar aldı.bizim üst apartmanda oturuyor.
bendeki modemin markası AirTies RT-104 ADSL2 Combo Modem yani bu TIKLA
sorum şu iki bilgisayarada internet bağlayabilirmiyiz.bu konuda pek bir bilgim yok.
ben ETHERNET Portu ile internete bağlanıyorum.telefon hattı üzerinden splitter line girişi falan da var.
Modemim kablolu
Modemin girişleri şunlar
Adaptör kısmına adaptörü takıyorum
USB BOŞ
ETHERNET DOLU
ADSL DOLU -
Modemin kutusu bu :
-
http://www.tahribat.com/Forum-Zyxel-Modem-2-Pc-79993/1/#821404
-
Mc_cO_By bunu yazdı:
-----------------------------
http://www.tahribat.com/Forum-Zyxel-Modem-2-Pc-79993/1/#821404
-----------------------------peki hocam ben ethernet ile bağlanıp arkadaş usb ile bağlansa arkadaşda hız düşüşü olurmu usb ile bağlandığı için ?
EDİT : arkadaş uzun usb kablosu alması lazım dimi ?
-
sen usb ile bağlanman lazım çünkü usb kablolar 3 metreden sonra güçlendirilmiş kablolar ister arkadaşında üst katta olduğu için sana 10 yada 15 metre kablo lazım yani sen usb den bağlan yoksa maliyet çok artar usb den bağlandığın zaman hız sorunu yaşamazsın.
-
calculator bunu yazdı:
-----------------------------
sen usb ile bağlanman lazım çünkü usb kablolar 3 metreden sonra güçlendirilmiş kablolar ister arkadaşında üst katta olduğu için sana 10 yada 15 metre kablo lazım yani sen usb den bağlan yoksa maliyet çok artar usb den bağlandığın zaman hız sorunu yaşamazsın.
-----------------------------peki sağol hocam.yardımın için saol. peki 1192.168.xxx bu sayfadan herhangi bir ayar yapıyomuyuz ?
-
modemi kullanıyorsan sorunsuz hiç bir ayara gerek yok 192.168.2.1 adresi ama girmene gerek yok sadece sana kutusunun içinden çıkan CD si birde USB kablo lazım kurulumu yap gir çatır çatır nete.
-
Modemin usb driverını kur kendi bilgisayarına, başka herhangi bi ayar yapmana gerek yok.
-
yardımlarınız için sağolun hocam..
-
internet hızımız USB ile mi daha hızlı ETHERNET ile mi daha hızlı olur
-
Hocam 5 Girişli bi Hub aLırsın metresi 75 kuruştan ethernet kablosu.. internetin fazlada kasmaz .. (25 lira HUB )