Akademik Dergimize İsim Önerilerinizi Bekliyoruz (Nutuk Hediyeli)
-
Güzel öneriler var hocalar, Literatürü çok beğendim açıkçası ama kullanılmış. Birde arap kökenli kelimeler yerine Türkçe kelimeler tercihimiz olur. Önerilerinizi bekliyoruz biraz kitlendik öneri vererek gerçekten yardımcı oluyorsunuz sağolun.
-
Mutabık
-
"hayat ağacı"
bakmadan incelemeden sosyal bilimler için aklıma gelen.
-
Asosyal
AntiSos
Fikr-i Amik
Bahr-i Amik
Ahaff
-
K.U.T.
(Kemalist Ulusalcı Türkler) \\,,,//
bu kısaltmayı kendi yaptığınız işe uydurursunuz. -
Mizan
Açık Görüş/Açık Fikir
Ses
Yazın
Ekin
Ulak
Adım
-
Literatür, genel yazın birikiminin tamamına işaret ettiği için bir dergi adı olarak hem abes hem de fazla iddialı olur.
@yalnizturk Öz Türkçe pek kelime bulabileceğinizi sanmıyorum. Keskin ayrışmaları çağrıştıran bir isim kullanırsanız hem indekslerce taranma hem de geniş okur ve yazarlara ulaşma şansınız azalır. Ha diyorsanız ki biz belirli bir cenaha hitap edecek bir yayın yapacağız, orası ayrı tabi.
Edit: Neşet koyun hocam Neşet. Şimdi geldi aklıma.
-
Gıcır > Tülin Damaz’ın kocası
Derin
ışık
sebep
S.i.b > sosyal işler bakanlığı
-
Beğenmenize sevindim hocam, şans bizde ki de :) Akademi alanında ne kelimeler türetebilirim araştırdım ama hala cahil kalıyorum sanıyorum.
Ben aklıma gelenleri yazarım olan olmayan ayıklanır içinden zaten vira bismillah ;Bil-Akedemi
EricNorthman tarafından 28/Eyl/19 15:06 tarihinde düzenlenmiştir
Quantum ( nasıl yazılıyorsa )
Varyasyonel-Varyasyon- Variation
Factor- Faktör ( Factor Akademi gibi )
Literal -
Subjective- Subjektif akedemi gibi
Perspektif -
Objective- objektif
Origin - Origin Akedemi
Monitor - Ekran ve gözleme yerine geçiyor DC çizgi romanlarında evreni ve düzeni izleyen varlıklar olarak nitelendirilirdi. :)
Analyze
İngilizce oldular ama karizmatik hissettirdiler, sen yorum yap gene hocam uykudan kalktım, yeni yorum ve yönergelerine göre müsait olunca
Bakarım tekrardan yenileri için. Bazılarının türkçe karşılığı ing. ile aynıydı o yüzden hoşıma gittiler. Eğer türkçe olmasaydı isteğiniz, literal hoşuma gitti.
Türkçe de bakacağım uykum açılsın : ) -
Tulpar, Türk mitolojisinde yer alan kanatlı at figürü.