folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Akbil Dolum Makinası

Akbil Dolum Makinası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek
    http://www.cl.cam.ac.uk/~sjm217/projects/ibutton/opencan-top.jpg

Boş İşler Uzmanı..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

ExcellencE bunu yazdı:
    -----------------------------

Hoca akbil sanırım pil gibi bişi dolum makinası da bunu şarj eden bişi sanırım.

Benim mantığıma göre akbile akıllı pil de denebilir.Gücünü ne kadar harcayacağını bilen pil de denebilir.

resmini koyim istersen 

zaten orjinal adı akıllı pildir =)

akbil dışındaki kaplamasını saymazsakki öğrencilerde kredi kartı gibi normal insanlarda küçük ayakkabı minyatürü gibi bişekildedir.

içerisindeki yuvarlak pilin içinde aslınca minik bi çip vardır. içindeki minik mikroişlemci ve ufacık hafızası ile kendi çapında çalışmaktadır.

akbil dolum gişelerinde bunlara verilen bir seri numarası vardır. bu seri numarası ile dolar ve o numara ile içerisindeki kontoru bitirir. zannediyorumki onun allogaritmasını çözmek imkansız gibi bişi. çünkü iş sadece akbilde bitmiyo database gibi birde ana makinanın buna verdiği numara var onu sökersen tamam ha iş buraya kadar nasıl gelecek dersen bende bilmiyorum ama sanırsam bi elektronik mühendisi ve profesyonel bir bilgisayar yazılımcısı bu işi çözebilir tabi kolay olacağını sanmıyorum.

edit üstteki pıostta yazin koymuş resmini içindeki çipi faan incele =)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek
    abi o devrenin şeması nerde :|

Boş İşler Uzmanı..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

HeadBanger bunu yazdı:
    abi o devrenin şeması nerde :|

ne bilim lan şemasını ben =/

elektrikçi sensin ben sadece çalışma prensibinden bahsettim. sende çipini koymuşsun.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

neyse devre şemasınıda ben verim bari..

ibutton (i-button) projesi

i-button
    iç yapısı
    %5bibutton+proteus.JPG%5d vre Şeması
    i-button daha çok AKBİL sistemlerinden tanıdığımız anahtarlık kadar boyutları olan, özel kodlu hafiza elemanlarıdır. İçlerinde kendi enerjilerini 10 yıl kadar sağlayabilen pilleri olan tek hat protokollü elemanlardır. Güvenlik sistemlerinde giriş anahtarı olarak da kullanıbilmektedir. Her i-button (DS1990 projede kullanılan) tamamıyla eşsiz bir koda sahiptir. Yani her biri kendine özel bir kodla üretilmektedir. Bu projemde pic ile ds1990 i button u okuyup kodunu LCD ekranda gösterebilen bir çalışma yer almaktadır. SW1 anahtarı ile farklı i-button seçip kodları okutturun. Bu sistem geliştirilerek istenilen şekilde AKBİL benzeri bir kontör sistemi yahut bir güvenli geçiş anahtar sistemi tasarlanabilir. Yapacaklara kolay gelsin. Yardıma ihtiyacınız olursa burdayım. Gerekli dosyalar asağıdaki linktedir.

Proteus simulasyonu ve hex kodları

Boş İşler Uzmanı..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek
    bize pic öğretmediler.. varsa yapabilcek bende istiyorum bu devreden malzemeleri bende gönderebilirim :)

Boş İşler Uzmanı..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozAnkaraguclu
    ozAnkaraguclu's avatar
    Erkek
    Ankara'da Ego kartlarına yapılıyo galiba hiç denemedim ama :) Ego kartındaki siyah bölgeye siyah bant yapıştırıp kafana göre gezebiliyomuşsun bi rivayete göre ama doğruluk oranı nedir bilmiorum :)

"Milliyetin en belirgin niteliklerinden biri dildir. Türk milletindenim diyen insan her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz. " Mustafa Kemal ATATÜRK
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek
    Akbil Nasıl Kırılır?

Öncelikle "bunu okuyunca akbili kırabileceğim" sanan yanlış sanar. "akbili kırınca bedava inip bineceğim" diyende eşeklik eder, başkasının hakkını yer, amaç kırmaktır, kullanmak değil. (bkz:hacker etiği)

Akbil Dallas firmasının ürettiği IButton tipi bir modüldür. İETT tarafından kullanılan modüller genel olarak DS1991 ve DS1963S dir. Akbil ilk çıktığında şifreleme sistemide olmayan daha basit modelleri kullanılmaktaymış ama ben görmedim. Herneyse elinizde DS1963S var ise garanti veriyorum bunu kırmak mümkün değil, zira geliştirilme amacı sanal para olarak kullanılması, yani banknottan daha güvenli.

Bence arkadaşlarınızın akbillerininde üzerini okuyup DS1991 yazanından bulmaya çalışın, çünkü o kırılabilir.

Gerekli malzemeler:

1. Yeterli elektronik bilgisi ve pic16f84 entegrelerini programlayacak kadar programcılık deneyimi.
       2. http://www.ibutton.com adresinden bulunacak seri porttan ibutton okuma devresi ve ds1991 dökümanları.devre kodu ds9097u ve özel diyot olarak geçen diyotların yerine uyduruk diyotlar koysanızdqa çalışıyor, inanmayın onlara, bitek zener e dikkat. tüm malzeme yaklaşık 1 milyon tl tutuyor.
       3. PIC16C84 + lcd display ve birsürü ıvırzıvır elektronik malzeme. 2 adet akbil
       4. Birkaç gün zaman.

Yapılacaklar:

1. Öncelikle seri porttan ibutton okuyucu ve yazıcı yapılır ve siteden indirilen yazılımı bilgisayara yüklenerek, akbili okuduğuna emin olunur.
       2. Dökümanlar hatim edilerek pic ile akbil okuma kodu hazırlanır.
       3. Sonra pic sanki bir hırsız gibi kullanılarak, seri portttan akbil okunup yazılırken geçen veriyi okuyacak hale getirilir. bu durumda pic sadece dinleme yapmaktadır.
       4. PIC kodunda bir iki basit düzeltme yapılarak geçen veriden sadece şifrenin geçtiği bölümü okuması ve bunu lcd ekrana yazması sağlanırsa cihazımız hazır okur.

Kullanımı:

1. Madara edilip üzerinde oyanmış akbil artık iett de geçmeyeceği için bir köşeye ayrılır.
       2. Temiz ve kullanılmamış olan akbile kontör yükletilir(mesela 5 milyon)
       3. PIC ile yapılan lcdli devre pil ile çalıştırılarak ve akbile bantlanıp ucundan iki tel çıkartılarak, akbil doldurma gişesine gidilir, çevrede kimse yokken, cihaza değdirilir,
       4. Bu sırada cihaz sizin akbilinizin ürün kodunu okuyarak şifreyi hesaplar ve bu şifreyi sizin akbile gönderir ki içinde nekadar kontör var okuyabilsin.
       5. Aynı anda sizin pic boş durmaz ve bu şifreyi aradan kulak misafiri olarak lcd ekrana yazar.
       6. Evin yolu tutulur, seri port okuyucuya akbil değdirilir, şifre sorduğu yere bu şifre yazılır. kontör bilgisi görülür, özenle değiştirilir ve istenilen meblağa ayarlanır. (Bu veride şifrelidir orada 100.000 yazmasını beklemeyin)

Nasıl kolay değil mi? Akbil güvenlidir iyidir hoştur ama tüm IButton(veya tom) entegreleri gibi onunda en büyük zaafı, son derece basit olan iletişim algoritmasının, araya sokulan şeyler ile dinlenebilmesidir.

Eğer yukarda yazanlardan bişey anladıysanız, bana soru sormayın, anlamadıysanız hiç sormayın.

PIC devresi

VB  DİNLEME KODU  GELİŞTİRİLMEYE AÇIK.

Private Sub Form_Load()
    Me.Winsock1.Listen 'Accept incomming requests
    End Sub

Private Sub Winsock1_ConnectionRequest(ByVal requestID As Long)
    Dim TemperatureC As String
    Dim TemperatureF As String
    Dim TemperatureK As String
    Dim TemperatureR As String
    Dim SplitArray As Variant
    Dim tmpString As String

If Me.Winsock1.State <> sckClosed Then Me.Winsock1.Close
    Me.Winsock1.Accept requestID 'Close connection before accepting a new one

TemperatureC = Me.TempLabel.Caption 'format: "xx C"
    SplitArray = Split(TemperatureC, " C")

TemperatureC = Trim(Str(Val(SplitArray(0))))
    TemperatureF = Trim(Str(Int(((Val(TemperatureC) * (9 / 5)) + 32) + 0.5)))
    TemperatureK = Trim(Str(Round((TemperatureC + 273.15), 1)))
    TemperatureR = Trim(Str(Round((TemperatureK * 1.8) + 0.5, 1)))
    tmpString = "<html><body><center>Indoor temperature:<br>" & Date & " " & Time
    tmpString = tmpString & "<font size='+10'><h1>" & TemperatureC & " °C<br>"
    tmpString = tmpString & TemperatureF & " F<br>"
    tmpString = tmpString & TemperatureK & " K<br>"
    tmpString = tmpString & TemperatureR & " °R</h1></font></body></html>"
    Me.Winsock1.SendData tmpString
    End Sub

Private Sub Winsock1_SendComplete()
    Me.Winsock1.Close ' Close connection
    Me.Winsock1.Listen ' Get ready to accept a new one
    End Sub

EVET ARKADAŞLAR YORUM SİZİN.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

ozAnkaraguclu bunu yazdı:
    Ankara'da Ego kartlarına yapılıyo galiba hiç denemedim ama :) Ego kartındaki siyah bölgeye siyah bant yapıştırıp kafana göre gezebiliyomuşsun bi rivayete göre ama doğruluk oranı nedir bilmiorum :)

ama o çok farklı onun işi kolay. mıknastıs ile banda kartın kopyası çıkartılıyo başka bir mıknatıs yardımı ile boş bir karta banttaki dolu kontor aktarılıyo. bizim dediğimiz tamamen elektronik =/ ankarada hala böle eski telefon kartı gibi kartmı kullanıyolar bu arada =/

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek
    eve telefon açtım kargoyla bir akbil yollayacaklar incelemeye alıcam sınavlardan sonra hemen cevap beklemeyin zaman alabilir ama deniycem
Toplam Hit: 30698 Toplam Mesaj: 45