Akp Yine İktidar Olacak
-
ben bu adamı seviyorum
-
1903 bunu yazdı:
-----------------------------
IRET bunu yazdı:
tr de o namaz 5 dk da değil 50 dk da ancak biter :) amma velakin ben kılık kıyafete ve ibadete sınırsız izin verilmesinden yanayım, erkek hastalara bakmayan çarşaflı doktorlar, sarıklı şalvarlı hakimler görmek en büyük isteğimdir, bunun dışında vergisini yatırmak, banka borcunu ödemek, kargosunu göndermek, evraklarını postalamak için sırada bekleyen vatandaşa namaz vakti 10 dakka sonra gel denmesi gayet hoş olacaktır. her kamu kurumuna cami ve kilise yapılmalıdır, böylece gelen vatandaş da sırada beklemek yerine ibadetini yapabilsin, yapmayan da biraz hoşgörülü olsun gününden 10 15 dakkayı feda etsin ne olacak ki çok çok da içinden senin allahını kitabını der o kadar o da onun terbiyesizliği.
-----------------------------neden 50 dk sürsün ? hayatında alnın secdeye değmiş mi değmemiş mi bilemiyorum ama eğer değseydi bi namazın kaç dakikaya kılınacağını bilirdin.sonuçta başlarında bi imam cemaatle kılınsın demiyorum.insanlar dilediğince gidip kılsınlar diyorum.ayrıca konuyu saptırıp, kafanıza göre oraya buraya çekmeyin.50 kişinin çalıştığı bankada memurların sırayla namaz kılabileceğini sende çok iyi biliyosun.saçmaladında saçmaladın.
-----------------------------neden 50 dk sürsün? cevap veriyorum işten kaytarmak için, hayatında alnın secdeye değdimi? cevap veriyorum son üç aydır günde 5 kere değiyor, gün içinde tabiki bulunduğum ülke, şehir ve inanış dolayısıyla evde kılıyorum, cuma olayı burda imkansız, iyi niyetin olmadığı bir ülkede yemek, tuvalet, evrak taşıma gibi şeylerin bile işten kaytarma amacıyla kullanılabildiği bir yerde namaz ideal bir araçtır, dönüşüm yapamazsın çünkü herkesin işi farklıdır, kamu kurumlarını bilmemene bağlıyorum, mesela imarda 3 kişi çalışıyorsa ancak bu üç kişi dönüşüm yapar kalkıp da imardakini vezneye oturtamazsın. bir şeyin olmasını istiyorsan çözüm önerini de sunmak durumundasın, bunu yapmak yerine kalkıp bana saldırman yersiz.
-
xxx bunu yazdı:
1903 bunu yazdı:
xxx bunu yazdı:
-----------------------------aynen.. şimdi arkadaş müslüman ve kendine göre istekleri var peki bu arkadaş gibi diğer dinleri benimseyenler de böyle düşünürse nasıl olacak? o yüzden geniş düşünmek lazım. ee tabi müslüman demiyorum geri zihniyet bencil olduğu için diğer insanların ne istedikleri onlar için pek önemli değil. bir de laik savunucuymuş gibi görünmeye çalışmazlar mı.. şu an akp nasıl sözde demokrasi savunucusu görünmeye çalışıyorsa bu arkadaş o şekil laik savunucusu..
-----------------------------kahin 2.nerden biliyosun kardeşim onlar içinde aynı şeyleri düşünmediğimi.sordun mu bana ? kendiniz yazıp kendiniz oynuyosunuz
-----------------------------bunları bilmek için kahin olmaya gerek. sen o cümleleri kurabiliyorsan düşündüklerinde budur. sanırım sen de ali demir gibi "kişiye özel" çalışma saatleri yapmalarını düşünüyorsun. artık müslümanların çalışma saatleri,hıristiyanları çalışma saatleri ..vs artık ateistlerde gider bir din yaratırlar bizde bu dini benimsiyoruz çalışma saatlerimiz buna uygun olmalı derlerse ne diyecen adam 10-20 dakikada bir sözde dinlerinin gerektiği şeyleri yapmak için 30 dakika ayrdıklarında ne diyeceksn. bu sadece bir örnek..
laikliğin tanımı neymiş
Laiklik (Fransızca: Laïcité), devlet yönetiminde herhangi bir dinin referans alınmamasını ve devletin dinler karşısında tarafsız olmasını savunan prensiptir. (http://tr.wikipedia.org/wiki/Laik)
ülkemizdeki laiklik anlayışı senin dediğin gibi yanlış.. Devlet, islamı diğer dinlerden ayırıyor. islamı diğer dinler gibi ilgisiz bırakmamış. tabi şimdi çıkıp Türkiye'nin %99'u müslüman felan filan diyeceksin ben de sana laikliğin tanımından bahsettiğimi söyleyeceğm.
-----------------------------düşüncelerim o yönde değil güzel kardeşim.yok bu konuyla ilgili bi makineniz, bişeyiniz varsa gireyim o makineye öyle anlayın düşüncelerimi.kahinliğe devam ediyosun adeta.zaten saçmalıyodun şu an saçmalama hızın ivme kazandı.
-
IRET bunu yazdı:
neden 50 dk sürsün? cevap veriyorum işten kaytarmak için, hayatında alnın secdeye değdimi? cevap veriyorum son üç aydır günde 5 kere değiyor, gün içinde tabiki bulunduğum ülke, şehir ve inanış dolayısıyla evde kılıyorum, cuma olayı burda imkansız, iyi niyetin olmadığı bir ülkede yemek, tuvalet, evrak taşıma gibi şeylerin bile işten kaytarma amacıyla kullanılabildiği bir yerde namaz ideal bir araçtır, dönüşüm yapamazsın çünkü herkesin işi farklıdır, kamu kurumlarını bilmemene bağlıyorum, mesela imarda 3 kişi çalışıyorsa ancak bu üç kişi dönüşüm yapar kalkıp da imardakini vezneye oturtamazsın. bir şeyin olmasını istiyorsan çözüm önerini de sunmak durumundasın, bunu yapmak yerine kalkıp bana saldırman yersiz.
-----------------------------sende amir olarak herkese 10ar dakika izin verirsin.her namaz kılan aynı hareketi yapacak diye birşey yok.senin şu yazından tüm namaz kılanlar aynıymış gibi anlam çıkıyor.mesela ailemin sahibi olduğu işyerinde bu böyledir.herkesin namaz izni vardır.sıradan bir işletmede biz bu disiplini sağlayabiliyorsak, devlet tabiki aynı disiplini sağlayabilir.cuma konusu ise sırayladır mesela bizde her hafta 2-3 kişi gider.devletin kamu kurumlarındaki disiplin zaafiyetinden dem vuruyorsan sana hak verebilirim.ama bu düzeltilmeyecek birşey değil.ki zaten dediğim gibi, illegal olarak çoğu devlet kurumunda artık mescit var ve çalışanlar namazlarını kılabiliyorlar.mesela yanılmıyorsam albarakatürk'tü ve bununla birlikte asya bank'ta personelin namazdan gelip vezne'ye geldiğini veya namaza giderken 5-10 dakikalığına yerine arkadaşını oturttuğunu çok kez gördüm.bunlar aşılmayacak şeyler değil.tekrar söylüyorum bunlar illegal olarak zaten yapılan şeyler, bunların legalleşmesi bence daha iyi olacaktır.
-
1903 bunu yazdı:
-----------------------------IRET bunu yazdı:
neden 50 dk sürsün? cevap veriyorum işten kaytarmak için, hayatında alnın secdeye değdimi? cevap veriyorum son üç aydır günde 5 kere değiyor, gün içinde tabiki bulunduğum ülke, şehir ve inanış dolayısıyla evde kılıyorum, cuma olayı burda imkansız, iyi niyetin olmadığı bir ülkede yemek, tuvalet, evrak taşıma gibi şeylerin bile işten kaytarma amacıyla kullanılabildiği bir yerde namaz ideal bir araçtır, dönüşüm yapamazsın çünkü herkesin işi farklıdır, kamu kurumlarını bilmemene bağlıyorum, mesela imarda 3 kişi çalışıyorsa ancak bu üç kişi dönüşüm yapar kalkıp da imardakini vezneye oturtamazsın. bir şeyin olmasını istiyorsan çözüm önerini de sunmak durumundasın, bunu yapmak yerine kalkıp bana saldırman yersiz.
-----------------------------sende amir olarak herkese 10ar dakika izin verirsin.her namaz kılan aynı hareketi yapacak diye birşey yok.senin şu yazından tüm namaz kılanlar aynıymış gibi anlam çıkıyor.mesela ailemin sahibi olduğu işyerinde bu böyledir.herkesin namaz izni vardır.sıradan bir işletmede biz bu disiplini sağlayabiliyorsak, devlet tabiki aynı disiplini sağlayabilir.cuma konusu ise sırayladır mesela bizde her hafta 2-3 kişi gider.devletin kamu kurumlarındaki disiplin zaafiyetinden dem vuruyorsan sana hak verebilirim.ama bu düzeltilmeyecek birşey değil.ki zaten dediğim gibi, illegal olarak çoğu devlet kurumunda artık mescit var ve çalışanlar namazlarını kılabiliyorlar.mesela yanılmıyorsam albarakatürk'tü ve bununla birlikte asya bank'ta personelin namazdan gelip vezne'ye geldiğini veya namaza giderken 5-10 dakikalığına yerine arkadaşını oturttuğunu çok kez gördüm.bunlar aşılmayacak şeyler değil.tekrar söylüyorum bunlar illegal olarak zaten yapılan şeyler, bunların legalleşmesi bence daha iyi olacaktır.
-----------------------------benim düşüncem bütün devlet kurumlarında ibadethanelerin olması yönündedir, zaman sınırlaması yerine geçen süre kadar işten geç çıkabilir yoksa önüne geçilemez (buna kızan çok olacaktır). dönüşüm olayı olmaz hele büyük belediyelerde bu imkansız, müdürlüklerin işleri, işleyişleri farklıdır, emlak beyanında hatalı bir giriş yapsa veya yanlış sokaktan hesaplama yapsa vatandaşın canına okur, imar da aynı şekilde bunun yüzlerce örneği var çoğaltmaya gerek yok, yani o dönüşüm olayı lokal küçük yerlerde yapılabilir büyük yerlerde yapılamaz, örneği şişli belediyesidir, burada namaz kılana bir şey söylenmez ama adamı yerinde bulamazsın mürsel adındaki godoşu tam bir hafta boyunca bulamadım adam ya camideydi ya yemekteydi ya lavabodaydı, elektronik ortamda denetleme getirsen bu sefer insan haklarına aykırı denecektir, ayrımcılık yapılıyor denecektir, namaz kılanları daha geç çıkarmak hizmet süresini dengelemek istesen yine ayrımcı olursun bu iş böyledir, namaz vakitleri ortak dinlenme süresi olursa ve toplum bunu kabul ederse olay değişir bunu halk oylamasına sunmak gerekir. Hadi belediyelere birer cami birer kilise eklersin olur biter ya mahkemeleri ne yapacaksın?
Şimdi dindar bir insanı hakim yapalım, bu insan kararını dine göre mi verecek? anayasa ve kanunlara göre mi verecek? Dindar islami hükümlerle yaşayan bir insanın aileye bakışı, kadın-erkek ilişkilerine bakışı, miras hukuku vs ile modern toplum kurallarını benimsemiş bir insanın bakışı farklıdır. Kapalı bir hakim düşünelim bayan olsun, bu hanım hakim bir boşanma davasında islama uygun modern hukuka uygun olmayan bir davranışın sonucunda boşanma kararı yerine süre uzatma kararı verirse boşanmak isteyen kadının durumu ne olacak? Kadın hakimimiz kararını medeni hukuktan yana yaparsa dinen kendi durumu ne olacak? Dünyevi bir yaşamı reddederek ahir bir yaşamı seçen bir insanın bu durumda tercihi sence ne olur?
-
1903 bunu yazdı:
xxx bunu yazdı:
1903 bunu yazdı:
xxx bunu yazdı:
-----------------------------aynen.. şimdi arkadaş müslüman ve kendine göre istekleri var peki bu arkadaş gibi diğer dinleri benimseyenler de böyle düşünürse nasıl olacak? o yüzden geniş düşünmek lazım. ee tabi müslüman demiyorum geri zihniyet bencil olduğu için diğer insanların ne istedikleri onlar için pek önemli değil. bir de laik savunucuymuş gibi görünmeye çalışmazlar mı.. şu an akp nasıl sözde demokrasi savunucusu görünmeye çalışıyorsa bu arkadaş o şekil laik savunucusu..
-----------------------------kahin 2.nerden biliyosun kardeşim onlar içinde aynı şeyleri düşünmediğimi.sordun mu bana ? kendiniz yazıp kendiniz oynuyosunuz
-----------------------------bunları bilmek için kahin olmaya gerek. sen o cümleleri kurabiliyorsan düşündüklerinde budur. sanırım sen de ali demir gibi "kişiye özel" çalışma saatleri yapmalarını düşünüyorsun. artık müslümanların çalışma saatleri,hıristiyanları çalışma saatleri ..vs artık ateistlerde gider bir din yaratırlar bizde bu dini benimsiyoruz çalışma saatlerimiz buna uygun olmalı derlerse ne diyecen adam 10-20 dakikada bir sözde dinlerinin gerektiği şeyleri yapmak için 30 dakika ayrdıklarında ne diyeceksn. bu sadece bir örnek..
laikliğin tanımı neymiş
Laiklik (Fransızca: Laïcité), devlet yönetiminde herhangi bir dinin referans alınmamasını ve devletin dinler karşısında tarafsız olmasını savunan prensiptir. (http://tr.wikipedia.org/wiki/Laik)
ülkemizdeki laiklik anlayışı senin dediğin gibi yanlış.. Devlet, islamı diğer dinlerden ayırıyor. islamı diğer dinler gibi ilgisiz bırakmamış. tabi şimdi çıkıp Türkiye'nin %99'u müslüman felan filan diyeceksin ben de sana laikliğin tanımından bahsettiğimi söyleyeceğm.
-----------------------------düşüncelerim o yönde değil güzel kardeşim.yok bu konuyla ilgili bi makineniz, bişeyiniz varsa gireyim o makineye öyle anlayın düşüncelerimi.kahinliğe devam ediyosun adeta.zaten saçmalıyodun şu an saçmalama hızın ivme kazandı.
-----------------------------tabi saçmaladığımı düşünmende hiç şaşırmadım çünkü düşüncelerim seninle örtüşmüyor olaya senin gibi tek taraftan bakamıyorum. neyseki en azından diğer dinleri benimseyenleri de düşünüyormuş(!)
-
chpye oyverenlerin gözümde akpye oyverenlerden farkı yok bu artık bir siyasi görüş meselesini çok aştı oyüzden artık akp yada chp ye oyverene bu onun siyasi görüşü diye saygı duymuyorum ssaygı duyanada saygı duymuyorum
işte sizin chpnin başkanı :http://haber.mynet.com/detay/dunya/kilicdaroglu-hapisteki-bdpliye-sahip-cikti/567518
akpyi zaten anlatmaya gerek yok ülkenin anasını bellediler
-
bu ülkeyi kılıçdaroğlumu yönetcek yada bahçelimi yönetcek. 2side Allah bilir ailesini zor yönetiyodur.
-
23 nisanda 1 günlüğüne başbakanın koltuğuna kılıçdaroğlu otursun. hem kılıçdaroğlundan daha çocuk sever lider mi var. o değilmiydi kundaktaki torununa sigorta yapan...
-
24 nisan tarihli Emin Çölaşan'ın köşe yazısını okumanızı tavsiye ediyorum.
biraz bilgi sahibi olmak için "Bir Abd-Cemaat projesi Ergenekon Darbesi 1. Cumhuriyetin Sonbaharı" (destek yayın evi) yazarı:Merdan Yanardağ
(tarafsız olarak okuyun)
artık bu iş sağcılıktan solculuktan çıtkı.demek istediğimi çoğu kişi anlıcak.anlamak istemyenler zaten anlamıcak.
13 hazirana yine aynı yönetimle uyanırsak kötü günler bizi bekliyo.yinede kararı biz(halk) sandıkta vercez.
umarım en hayırlısı olur.
selametle...