Alkol Yasağına Çözüm?
-
ArmadA bunu yazdı
türk olarak huyumuz sen yeter ki bana yasak de :<
yasaklar çiğnenmek içindir kurallar zikimde değil ben özgürüm ksısıtlma yapıosun özgürlük vay amk :<
işin garip tarafı bizim ülkemizde bu kadar içen adam varmıydı lan ?
bazı düzenlemeler topplum yararınadır ama gözünüzü sewim şunuda düşünün içen adamlar nerde içiyor ? ewinde oturur kimi efendi gibi içer amenna. benim oturduğum yerde (istanbul esatpaşa) abi yokuştan aşağı in köşeyi dön bi arazi var boş hemen yanında kaldırımın geçtiği çevrelemişler açık arazi yemin ediyorum bar açsan o kadar işlemez lan :|
abi o zaman o araziyi çitlerle çevir bişey yap niye alkolü yasaklıyorsun. saçma.
-
Yasak değil diyenler neyin kafasını yaşıyor yahu.. Ben genel olarak gece ayakta duran biriyim 15:00'dan sonra uyanırım hep okuldan da 22:00'dan sonra çıkarım. Şimdi ben okuldan çıktıktan sonra arkadaşlarla hadi içelim diyeceğim içemeyeceğim. Sabah stok yaptık diyelim 3 kişiyiz 5'er taneden 15 adet bira. E geldi bir arakdaş daha sayı düşer daha sonra devam etmek istersin edemezsin. Zaten bu durum oldu mu oraya kadar içtiklerin bi boka vurmuyor.
Saçma sapan bir olay bu olayın yapılmasının tek sebebi Bar, Restorantları ihya etmek.. İçen her türlü içer çünkü boş durmaz oraya gider.. Yok kazayı önlemek falan filan alakası yok.. İstanbul'da gece klübünden çıkanların %'de kaçı taksiyle eve gidiyor ? 10 var mı acaba..
-
opusdei bunu yazdı
Niye bu kadr kasıyor sunuz ? Alkol yasak değil ki. Tekel bayileri market bakkal vs.. yerlerde satışı 22:00 den sonra yasak. Daha erken aldığınız alkolü dilediğiniz gibi evinizde terasta arkadaşta vs.. yine için. Yada 22:00 den sonra dilediğiniz bar, club, meyhane vs... yere gidip yine içersiniz.
İçmek isteyen her şekilde içer. Ayrıca genellikle alkolü son dakkada değil önceden alır içecek kişi...
saat 22:00 den sonra satmak yasak diyorsun, sonra da "Niye bu kadr kasıyor sunuz ? Alkol yasak değil ki."..
ne diyeyim ben buna.. bi' insan aynı cümle içinde kendi fikirleriyle daha nasıl çelişebilir ki?
ya eve arkadaşım gelir, 10'da 11'de çıkar bakkaldal alkol alırım icabında ne var bunda? size ne ya?
ulan bi' kere de mantıklı olun, göte göt deyin ya..
-
RockZs bunu yazdıopusdei bunu yazdı
Niye bu kadr kasıyor sunuz ? Alkol yasak değil ki. Tekel bayileri market bakkal vs.. yerlerde satışı 22:00 den sonra yasak. Daha erken aldığınız alkolü dilediğiniz gibi evinizde terasta arkadaşta vs.. yine için. Yada 22:00 den sonra dilediğiniz bar, club, meyhane vs... yere gidip yine içersiniz.
İçmek isteyen her şekilde içer. Ayrıca genellikle alkolü son dakkada değil önceden alır içecek kişi...
saat 22:00 den sonra satmak yasak diyorsun, sonra da "Niye bu kadr kasıyor sunuz ? Alkol yasak değil ki."..
ne diyeyim ben buna.. bi' insan aynı cümle içinde kendi fikirleriyle daha nasıl çelişebilir ki?
ya eve arkadaşım gelir, 10'da 11'de çıkar bakkaldal alkol alırım icabında ne var bunda? size ne ya?
Konu başörtüsü olunca "nerde özgürlüklüğğğk" diye kendilerini paralamayı biliyorlar ama.O zaman üniversitede de başörtüsü takmayıversinler canım ne olacak ? çıkınca tekrar takıyorlar sonuçta engelleyen yok.Sizin sorununuz bu eğer özgürlük olacaksa sadece sizin istediğiniz şeylere özgürlük olacak geri kalanların ne olacağı umrunuzda değil.
(Bu yazıdan başörtüsü yasağını desteklediğimi çıkartan arkadaşlara şimdiden selam ediyorum)
sokoban tarafından 11/Eyl/13 16:16 tarihinde düzenlenmiştir -
sokoban bunu yazdıRockZs bunu yazdıopusdei bunu yazdı
Konu başörtüsü olunca "nerde özgürlüklüğğğk" diye kendilerini paralamayı biliyorlar ama.O zaman üniversitede de başörtüsü takmayıversinler canım ne olacak ? çıkınca tekrar takıyorlar sonuçta engelleyen yok.Sizin sorununuz bu eğer özgürlük olacaksa sadece sizin istediğiniz şeylere özgürlük olacak geri kalanların ne olacağı umrunuzda değil.
(Bu yazıdan başörtüsü yasağını desteklediğimi çıkartan arkadaşlara şimdiden selam ediyorum)
Bu fikirlerinizden sonra gerçekten aalkol yasağının yetersiz olduğunu düşünmeye başladım. Sadece size özel olarak komple içmeyi de yasaklamak lazım. Beyinler uyuşmuş sarhoş olmuşsunuz. Alkol ile Başörtüsünü aynı kefeye koyuyor aynı cümlede karşılaştırma yapabiliyorsunuz. Enteresan...
-
opusdei bunu yazdısokoban bunu yazdıRockZs bunu yazdıopusdei bunu yazdı
Bu fikirlerinizden sonra gerçekten aalkol yasağının yetersiz olduğunu düşünmeye başladım. Sadece size özel olarak komple içmeyi de yasaklamak lazım. Beyinler uyuşmuş sarhoş olmuşsunuz. Alkol ile Başörtüsünü aynı kefeye koyuyor aynı cümlede karşılaştırma yapabiliyorsunuz. Enteresan...
Güzel kardeşim neden anlamamakta bu kadar diretiyorsunuz.Başörtüsü yasağı da , içki yasağı da hayat tarzına müdahaledir ikisinin temelde birbirinden bir farkı yoktur.İşinize gelene "nerde benim özgürlüğüm" işinize gelmeyene " ne olacak canım yapmasanız" demek iki yüzlülüktür.Ama tabi faşizmi bu kadar sindirmiş bünyelerden zaten fazla bir şey beklemiyorum.
sokoban tarafından 11/Eyl/13 16:28 tarihinde düzenlenmiştir -
KaRaKuLe bunu yazdıVBDream bunu yazdıKaRaKuLe bunu yazdıHighElf bunu yazdıDaniel-Koo bunu yazdıswordfish bunu yazdıu235 bunu yazdıKaRaKuLe bunu yazdısLeymN bunu yazdı
saat 10dan sonra namaz kılmak yasaklansa ne olur acaba?
ne kadar salak bir yaklaşım ya abi böyle aptalca şeyleri birbirine karıştırıyorsunuz sonra millet bizi niye anlamıyor diyorsunuz
hacı kusura bakmada karakule haklı amk
hemde dibine kadar haklı
atomlarına kadar haklı amk. yakıştırmaya bak.
ananı avradını lan. çok haklısın bro
Bu ne aptalca birşey lan ne bicim yazıyorsun lan sen terbiyesiz ya
gayette güzel bir noktaya değinmiş adam saat 10dan sonra namaz yasağı diye.
ezan okunduğunda müzik sesini kısmak gerek diye düşünen varsa müzik çalarken ezan sesinin kısılması gerektiğinide düşünen vardır ve ikisi arasında mantıklı insan ayrım yapmaz. Birine hoşgörü diğerine yok diye bir kavram hoşgörü olmaz.
VBDream senden bu kadar aptalca bir yorum beklemezdim ya abi saat 22den sonra ezan mı okunuyor ya. Ayrıca ezan okunurken müzik sesini kısmak bir zorunluluk bir kural değil kişiye bağlı birşey. Bakın kendinizi haklı çıkarmak için otla samanı karıştırıyorsunuz sonra bu ülkedeki hassasiyetlerden dem vurup anlayış bekliyorsunuz ezandan bi prim yapamazsınız bunu kullanmayı bırakın haklıyken haksız duruma düşüyorsunuz.
Alkol ve sigara konularında gelen her türlü yasak bu halk tarafından normal karşılanıyor çünkü biz ağzımızla içen bir millet değiliz. Hükümet alkolü kompe yasakladım dese kimsenin gıkı çıkmaz çünkü alkolü desteklemek bu ülkede "cadı" olmak demektir o yüzden içen de içmeyen de her türlü yasağa eyvallah diyecektir.
Bakın bu yasağa karşı çıkanların hepsinin ortak bir düşüncesi var o da yaşam haklarına olan tecavüz yoksa eminim kimse saat ondan sonra öyle her gün gidip alkol alan insanlar değil öyle olanlar zaten saat 9da alır eve stoklar her türlü olur yani. Hükümet bu insanların endişelerini ortadan kaldıracak uygulamalar yaparsa bu yasaklara daha çok destek toplar açıkcası.
saat 22den sonra ezan okunması, yatsı vesaire değil olay, benim verdiğim örnek kavramları karşılaştırma ile ilgiliydi.
saat 22den sonra jelibon yemek yasakta koyabilirsin o cümle yerine sadece karşılaştırmayı anla.
bu ülkede şu yörede vesaire, insanların temel hak ve özgürlükleri olmalı, birey olarak sahip olmalılar. Bir adam içer istediği gibi, götüyle başıyla içmesi seni ilgilendirmez. Ne zaman ilgilendirir, sarhoş olur sana salça olur, o zaman ilgilendirir, bu tip durumlardada biber gazı sever arkadaşların asıl görevi olan asayişi sağlamak üzerine mesai yapmaları konusu gündeme geliyor.
Hükümet bir kısmın endişelerini kaldırırken bir kısma endişe pompalıyor sorun orada zaten. Her kısmın endişesi giderilmeli. Özgürlükleri muhafaza ettikten sonra bazı şeylerden sakınmak ve kaçınmak zaten kişinin kendi tercihidir.
-
RockZs bunu yazdıArmadA bunu yazdı
türk olarak huyumuz sen yeter ki bana yasak de :<
yasaklar çiğnenmek içindir kurallar zikimde değil ben özgürüm ksısıtlma yapıosun özgürlük vay amk :<
işin garip tarafı bizim ülkemizde bu kadar içen adam varmıydı lan ?
bazı düzenlemeler topplum yararınadır ama gözünüzü sewim şunuda düşünün içen adamlar nerde içiyor ? ewinde oturur kimi efendi gibi içer amenna. benim oturduğum yerde (istanbul esatpaşa) abi yokuştan aşağı in köşeyi dön bi arazi var boş hemen yanında kaldırımın geçtiği çevrelemişler açık arazi yemin ediyorum bar açsan o kadar işlemez lan :|
abi o zaman o araziyi çitlerle çevir bişey yap niye alkolü yasaklıyorsun. saçma.
:D hocam adam arazide içmiyorki saten arabada içiyor araziyi başka şeyler için kullanıor örn : tuvalet. sonra bu adam dönüp ewe gitcek atıyorum kaza etse sebebi bu olsa yazık günah deilmi ?
abi olaya aslında düz bkmamak lazım inançlıda olsan inançsızda olsan. sırf muhalefet olmak için ota boka atlamayada gerenk yok. Örn: O kadar Göt var önce gazetelerin TV lerin sayfalarından yarak kürek haberleri kaldırsınlar magazin haberleri yok şunun götü bunun bilmem neyi. abi spor gazetesinin bile siteisnde güzeller galerisi var amk sanırsın playboy dergisi. ünlülerden açıklamalar ee neymiş iyi bi aşk işin cinsel yaşamın sağlam olması lazım karı bekar. Herkesten özür diliyorum; Namus 2 bacak arası değildir kadın milletine lanse edildi güzel fikir düşünebiliene ama orospulukta sadece para karşılığı ilişkiye girmek değildir ...
gel gelelim herkesin ağzındaki temel hak ve özgürlüklere. bunun için tartışılması gereken en önemli konu Özgürlük nedir ? ne olmalıdır ? bi kesimi durdurup öteki kesimi ezmek ne kadar doğrudur. eski dünya yeni dünya bla bla bla eskiden hrıstiyanlar ve osmanlılar diyelim herkes kendi dininden olana fazlasıyla ayrıcalık tanırdı, şimdi ki fark ney hocam dikkat ederseniz sistem aynı neredeyse :) komik ama gerçek olan şeyler var. Benim tek teorim var oda İnsanoğlu bu yeryüzünde yaşadığı müddetçe ÖZGÜRLÜK diye bir şey asla varolmaz!
yeryüzünde çıkan savaş sebepleri : 1 Din 2 Para 3 Kadın.
Alakasız Örn: Tecavüz olayları; (adaletinize çakayım o.ç. diorum.) 2 farklı insan 1.ataist 2.dinci olsun ; bak lanse edilen nolur burda bilionmu 1. yapan için söylücekleri şey ananı ecdadını ... devam eder 2. adam için durum dahada vahim olur dincilerin alayı böyle bunların hepsi şerefsiz diye başlarlar cümleye falan filan. bişiyi açıklığa kavuşturalım burda hocam İslam dinine eğer adam cidden inanan biriyse saten bırak tecavüzü kafayı kaldırıp bi kadına yan gözle bile bakmaması gerek. Buradaki ironiyi kendiniz düşünün azıcık.
Ama şununda altını çizeyim bazı şerefsizler dini alet edip bişiler yapıosa o dinin değil o o.ç. suçudur. anladınız siz.
-
interfector bunu yazdızumsuk bunu yazdı
Biz kalkıp din ile ilgili bir sınırlama getirelim dediğimiz an, neredeyse kellemizi istiyorsunuz. Ondan sonra demokrasi, hukuk devleti, iyilikten bahsediyorsunuz.
Burada defalarca söyledik ; amacımız dinin yasaklanmasını, sınırlandırılmasını desteklemek değil. Size örnek göstermek. Gördüğünüz üzre, daha lafı geçtiğinde hemen atraksiyona giriyorsunuz.
Bakın beyler ; demokratik bir ülkede yasaklar çözüm değildir. Demokraside hukuk çözümdür. Hukuken gereken ayarı yapacaksınız. Sigara, alkol ve diğer bağımlılıklara karşı savaş açılmasına karşı değiliz. Tekrar tekrar diyorum, bu düzenlemede tek sıkıntı saat sınırlandırılmasıdır.
Biriniz söyleyebilir mi bunun neresi hukuk ? Nedir dayanağı ?Ona gelmeden önce ; demokratik bir ülkede hukuksal düzenlemeleri yaparsın, onuda polisler kontrol eder. Her gün ağır kotnroller olsun. Eyvallah. İlk yakalanmada 2bin TL ceza, 2. yakalanmada 6 ay el koyma, 3. de ise 2 sene olsun. Ehliyetsiz ve alkollü yakalanırsa 5 ay hapis. Ve iyi hal falan olmasın. Ona da eyvallah.
Gelelim hak hukuk dayanağına. Nedir sizin destekleme noktanız ?
Dünya'daki
Cinayetlerin%85
Tecavüzlerin%50
Şiddet Olaylarının%50
Ölümcül Trafik Kazalarının%65
Aile içi kavga ve geçimsizliklerin%70
Sonradan Olan Akıl Hastalıklarının%60
En etkili unsuru ya da sebebi ALKOL'dür!!!
**
Tamamdır. Şimdi ben size link verceğim.
http://www.haberler.com/turkiye-nin-ekonomik-suc-isleyen-hukumlu-profili-4830967-haberi/
Ekonomik suçluların yüzde 61'ini ilkokul düzeyinde eğitime sahip
Yükseköğretim mezunları arasında ise ekonomik suç işleyenlerin oranı yüzde 3,4 ile oldukça düşük bir düzeye sahip
Hırsızlık suçundan hükümlü olanların yüzde 73'ünü ilkokul/ilköğretim mezunu bireyler oluşturmaktadır
"Ekonomik krizler insanları suça yöneltti"
Geri kalanını okursunuz oradan.
Yani üniversite mezunu adamlar daha az suç işler. Şimdi yukarıda alkolün suça yansımasını gördünüz. Bende size eğitim seviyesinin suçlara yansımasını verdim.
Bu cinayette, tecavüzde, şiddette, kazalarda vs.. de böyle. O zaman kardeşim bu suçları engelleyecek düzenleme çıkartıcam size ;
Suç oranını azaltmak için gerekli düzenleme ;
1- Gece 22'den sabah 6'ya kadar ilkokul mezunu insanlar dışarıya çıkamaz !
2- Gece 22'den sabah 6'ya kadar ilkokul mezunu insanlar araba kullanamaz
....
Ben bunu madde madde götürürüm. Arada işi sıkılaştırıp, lise mezununa bile katı kural koyarım. Hatta iyice kassam, üniversite mezunu olsa bile çıkmasın. Sadece profesörler, yar.doç. lar çıksın derim.
Böyle bir mantık olabilir mi ? Böyle bir yasaklama olabilri mi ? Böyle yasaklar, suça çözüm olabilir mi ? (sadece kısa vadede geçici çözüm olur).
gördüğünüz gibi dinle iliglide bahsetmedik , çünkü olayın yasak kısmını anlamak yerine "aha dine küfür etti" moduna giriyorsunuz. İşte size yasak mantığının ne kadar salakça olduğunu gösteren şey.
Veriler ortada beyler, suçla gerçekten savaşmak istiyorsanız ; eğitime önem vereceksiniz, bu adamları okutacaksınız. Ekonomik kriz durumu yaratmayacaksınız, herkesin okumasını sağlayacaksınız vs.. vs.. vs..
Yasak, sansür vs.. gibi işlemler sadece geçici çözümdür. Uzun vadede, sansür ve yasak öncesinden daha büyük problemler doğrurur. Bu, insan psikolojisidir !
Yazının tamımını okudum haklı olduğun noktalar var ama çok yanlış bir çözümlme öneriyosun. Alkol yasağına karşıyım. Ama tüm yasaklara karşıyım. Eğer bir çözm üretilecekse. Daha mantıklı adımlar atılmalı. 22 den sonra şu çıkmasın bu içmesin diye yasaklama yaparak değil. Halkın eğitim düzeyini yükselterek çözüme ulaşırsın. Üniversitede hala kadına şiddeti savunan orospu çocukları varken bu iş zor. Ailelere gerekli eğitim verilmiyor. Adam karısını dövüyor, çocuğunu dövüyor, çocuğu okulda başarısız olduğunda dövüyor. Eve geç gelir döver. Şu olur döver. Bunları engellemek lazım önce. Bu suçlarar daha caydırıcı cezalar verilmeli. Daha geçenlerde çocuğunu döverek komalık eden adam vardı. Yapmayın şöyle saçma çözümler üretmeyin.
Dipnot : Çocuğunu komalık eden adam 1 damla alkol alamamış. Kişilere ingirgemeyin diyenlere uyarımdır. Siz kişiler üzerinden konuşuyosunuz.
Abi ağlama noktasına geldim :|
22'den sonra bu adamları çıkartmayarak sorunu çözebiliriz ama mantıklı mı diyorum işte. Alkol olayı da aynı. Oradaki bir abart, örnekleme vs..
Yani bu adamlar çok suç işliyor diye 22'den sonra çıkmalarını yasaklamak ne kadar mantıklı ise, alkol suçlarda başrol oynuyor deyip, 22'den sonra satışını yasaklamakta o kadar mantıksızdır dedim.
Yani 22'den sonra ilkokul mezunlarının sokağa çıkartmamak savunduğum bişey değil, aksine saçmalığı örneklemek için söylediğim bir mantık yürütme.
-
opusdei bunu yazdısokoban bunu yazdıRockZs bunu yazdıopusdei bunu yazdı
Siz şunu algılayamıyorsunuz ;
suç işleyecek olan adam her zaman işler. Suç işleyenlerin %90'ı çay içiyor deyip çayı yasaklamak aptallıktır. Bir zahmet üstte alıntıladığım yazımı oku.
**
Hapse girenlerin %98'inin dini inancı mevcut. O halde dini inancıda yasaklayalım çünkü hapse girenler müslüman.