Alkolden Ehliyet Kaptırmak
-
Dev1L bunu yazdıZande bunu yazdı
Dostum, bende alkolden 6 ay ehliyeti kaptırmıştım. Ama o 6 ay içerisinde aktif araç kullandım ve hiçbir çevirmeye girmedim. Tamamen şans ve teknik.
Teknik olan kısım, aracı sadece okul için kullanıcaksın ve özellikle akşam saatlerinde (20:00'dan sonra) ASLA kullanmayacaksın. Ayrıca GBT kontrolü yapılan noktalarda, köprüaltları, yanyollar vb ezberleyip, oralardan geçmeyeceksin.
Ceza kısmına gelince, ehliyetin kaptırdığın halde, araç kullanırken yakalanırsan; 1-aracı bağlarlar, 2-ehliyetini iptal ederler. Başka birisinin bilgilerini ezberlemen bir işe yaramaz. Adamların elinde resmini dahi görebilecekleri bir sistem var. Ruhsatın içerisine bir 250 kağıt sıkıştır, acil durumlarda kullanırsın.
aynen arkadas doğru yazmıs 5 aydır ehliyetsiz kulanıyorum istanbul gibi adım başı çevirme olan biyerde çevirme noktalarını öğren hadi kaza bela cevirirlerse polise durumu izah edersin biraz ağlma sızlama bisey olmaz
harbiden..trafikte gider birisine vurursan al başına belayı ehliyette yok..
-
THT2005 bunu yazdıDev1L bunu yazdıZande bunu yazdı
Dostum, bende alkolden 6 ay ehliyeti kaptırmıştım. Ama o 6 ay içerisinde aktif araç kullandım ve hiçbir çevirmeye girmedim. Tamamen şans ve teknik.
Teknik olan kısım, aracı sadece okul için kullanıcaksın ve özellikle akşam saatlerinde (20:00'dan sonra) ASLA kullanmayacaksın. Ayrıca GBT kontrolü yapılan noktalarda, köprüaltları, yanyollar vb ezberleyip, oralardan geçmeyeceksin.
Ceza kısmına gelince, ehliyetin kaptırdığın halde, araç kullanırken yakalanırsan; 1-aracı bağlarlar, 2-ehliyetini iptal ederler. Başka birisinin bilgilerini ezberlemen bir işe yaramaz. Adamların elinde resmini dahi görebilecekleri bir sistem var. Ruhsatın içerisine bir 250 kağıt sıkıştır, acil durumlarda kullanırsın.
aynen arkadas doğru yazmıs 5 aydır ehliyetsiz kulanıyorum istanbul gibi adım başı çevirme olan biyerde çevirme noktalarını öğren hadi kaza bela cevirirlerse polise durumu izah edersin biraz ağlma sızlama bisey olmaz
harbiden..trafikte gider birisine vurursan al başına belayı ehliyette yok..
hafif kazalarda bisey olmaz karşı tarafla anlasırsın başkasının bilgilerini kulanırsında yayaya faln vurursan basını baya bi derde sokarsın
-
Haci sen kaza yapmadigina sukret. Ya canini kaptirsaydin ( Allah muhafaza )
Oglum alkollu arac kullanilir mi hic be....
-
dhmm bunu yazdı
Haci sen kaza yapmadigina sukret. Ya canini kaptirsaydin ( Allah muhafaza )
Oglum alkollu arac kullanilir mi hic be....
Başkasının canını alacağına...
Hakikaten çok gereksiz insan var yapacak bişey yok.
-
Delikanliysaniz birde Japonya'da alkollu arac kullanin.
Soforun alkollu oldugunu bildigi halde o araca binen her kisi icin yaklasik 11.000tl para cezasi var.
Araba kullanacagini bildigi musterisine icki satan is yeri sahibi yaklasik 8.000tl para cezasi.
Alkollu arac kullanan kisinin ehliyeti o an iptal + yaklasik 20.000tl para cezasi + 6 ay hapis
Delikanli olanlari gorelim.
-
dolanırken açtığım konuyu gördüm 6 ay boyunca ehliyetsiz araç sürdüm hiçbir sıkıntı çıkmadı ama akşamları v.s. bi tedirginlik bir tırsma durumu oluyordu. Ehliyetsiz sürüyorsanız soldan yapıştıra yapıştıra gidin kalabalık yerlerde sağda hiçbir şekilde beklemeyin trafik kurallarına uyun v.s. v.s. ehliyeti alalıda 1 ayı geçti ilk alışım çok güzeldi gece sarılıp beraber uyuduk :)
-
CoxupeR bunu yazdıWALLACEs bunu yazdı
ehliyeti unutmakta suç, yanında olacak illaki. diyelimki kabul etti başka kimlik isterler.
hocam peki sadece ehliyetsiz araç kullanmaktanmı yerim sizce ? kimlik olarak ehliyeti taşıyorum bi arkadaşımla konuşur kimlik bilgilerini ezberler o anda polise onu söylerim resim v.s. ulaşamayacağı için o isime kesmesi gerekli değilmi cezayı ?
hocam ehliyetsiz araba kullanırken yakalnırsan göreceğin muamele ile alkolden ehliyeti kaptırdığın halde araba kullanmaya devam edip ehliyetsiz gene yakalanırsan göreceğin muamele farklı diye biliyorum ama?
-
amele_2 bunu yazdıumarim ehliyetini birdaha goremez, alamazsin ;)
Artı olarak başkasının kimlik bilgilerini verdiğin anlaşılır ise evrakta sahtecilikten kamu davasını yersin beynine :) mostro tarafından 17/Nis/13 11:32 tarihinde düzenlenmiştir -
sniperscope bunu yazdı
Delikanliysaniz birde Japonya'da alkollu arac kullanin.
Soforun alkollu oldugunu bildigi halde o araca binen her kisi icin yaklasik 11.000tl para cezasi var.
Araba kullanacagini bildigi musterisine icki satan is yeri sahibi yaklasik 8.000tl para cezasi.
Alkollu arac kullanan kisinin ehliyeti o an iptal + yaklasik 20.000tl para cezasi + 6 ay hapis
Delikanli olanlari gorelim.
oha süpermiş hocam :d
-
Benim enişte 3 kere yakalandı aldılar ehliyeti, 5 sene sonra gel dediler,
3 sene oldu ayda bir kere istanbula gider, geçen ay sakarya'dan antalyaya gitti,
polisler durdurunca aldınız ehliyeti ehliyet mehliyet yok diyor, polislerde geçmesine ses çıkarmıyor bi dene :)