Alkollü Yakalandım...
-
muhtemelen arabayı baglayıp sanada ehliyetsiz arac kullanmaktan ceza yazarlar. Tabi arabayı bagladıkları icin otopark parası 40 ytl cıvarı gunluk, cekme parası km bası 8 ytl. ama dikkat et derim aksam gec saatte pek cıkma benı bır haftada 4 sefer cevırdıler.
-
noel_baba bunu yazdı:
-----------------------------Ben ehliyetim kayboldu die tutanak tutturdum :)
O tutanak ehliyet yerine geçio yenisi çıkana..
Ehliyeti kaptırırsam belki işe yarar die bekletiyorum..Belki aynı anda iki ehliyete ihtiyacı olanlar vardır die ek olarak aks edeyim dedim :)
-----------------------------
al sana mis gibi evrakta sahtecilik :) -
VBDream bunu yazdı:
noel_baba bunu yazdı:
Ehliyeti kaptırırsam belki işe yarar die bekletiyorum..Belki aynı anda iki ehliyete ihtiyacı olanlar vardır die ek olarak aks edeyim dedim :)
al sana mis gibi evrakta sahtecilik :)
yok işe yaramaz hani böyle birşey. Promilmetreden sonuç çıkınca polis otosuna gittik. Hemen telsizle cezai ehliyet ve arabanın hak mahrumiyetini sordular. Bu sırada bildirimde "0.99 promil belirlendi,cezai tahkibat yapılacaktır" dedi polis memuru. Sonradan biz karakola gittiğimizde orada gördüm telsizden gelen anons anında bilgisayardan sisteme giriliyor. Yani 2 ehliyetin varsa ve birini polise versen bile bu çıkıyor. Buseferde evrakta hakikaten sahtecilikten yersin ayvayı... :)Buarada şunuda belirteyim hani "promilmetreye güvenmiyorum alttarafı iki bira canım neolacak" şeklindeki taklaları denerseniz polis sizi hastaneye götürmek zorunda tahlil için... Hiç yorulmayın çünkü hastanede alınan kanda daha fazla çıkıyor. Artı gidesiye kadarki geçen süreyide polis +0.15 promil olarak ekliyor. Verdiğin tahlil ücretide cabası.... 17,5 ytl. Kaybettiğin zamanda kaymağı. Yolda su içerim,limon yerim telve yerim hikaye... Su zaten midedeki alkollü çözerek kana daha çabuk karışmasını sağlıyor.
-
mescarine bunu yazdı:
VBDream bunu yazdı:
noel_baba bunu yazdı:
al sana mis gibi evrakta sahtecilik :)
yok işe yaramaz hani böyle birşey. Promilmetreden sonuç çıkınca polis otosuna gittik. Hemen telsizle cezai ehliyet ve arabanın hak mahrumiyetini sordular. Bu sırada bildirimde "0.99 promil belirlendi,cezai tahkibat yapılacaktır" dedi polis memuru. Sonradan biz karakola gittiğimizde orada gördüm telsizden gelen anons anında bilgisayardan sisteme giriliyor. Yani 2 ehliyetin varsa ve birini polise versen bile bu çıkıyor. Buseferde evrakta hakikaten sahtecilikten yersin ayvayı... :)Buarada şunuda belirteyim hani "promilmetreye güvenmiyorum alttarafı iki bira canım neolacak" şeklindeki taklaları denerseniz polis sizi hastaneye götürmek zorunda tahlil için... Hiç yorulmayın çünkü hastanede alınan kanda daha fazla çıkıyor. Artı gidesiye kadarki geçen süreyide polis +0.15 promil olarak ekliyor. Verdiğin tahlil ücretide cabası.... 17,5 ytl. Kaybettiğin zamanda kaymağı. Yolda su içerim,limon yerim telve yerim hikaye... Su zaten midedeki alkollü çözerek kana daha çabuk karışmasını sağlıyor.
-----------------------------yarım şişe sirke içsen yeter bence :)
-
2000 ytl veriyosun
-
Dostum sakın yakalanma ehliyete 1 yıllığına el koyuyorlar eğer alkollü yakalanırsan 2 yıllığına el koyuyorlar para olayıda savcının insafına kalıyorsun aracı çekiyor ibneler şurdan şuraya onada dünyanın parası toplamda sana patlayacak olan mevla 1200 ytl felan 2 yakalanışında.
-
arkadaşım alkolsüz olarak araç kullanırken yakalanırsan hakkında ehliyetsiz araç kullanmaktan işlem yapılır sadece, ama birde savcılığa sevk ederler. oradada bir para cezası yazarlar tahminim 700-800 kadar birde yakalayan abiler araç sahibi sen değilsen ki sen değilsin anladığım 240 lira babana yazarlar. yani ehliyetine tekrar bir süre el koyamazlar. ama alkollü olarak yakalanırsan yukarıda saydıklarıma ek olarak birde ehliyetini iki yıl daha göremezsin.
-
noel_baba bunu yazdı:
-----------------------------benim bildiğim kadarıyla ehliyet numarasından GBT sorgulaması yapılıyor. ve ehliyetiniz bir defa alındığı zmaan o bilgiyi telsizden alıyorlar. yani yemezler :D kaybettim hikayesi daha çok başınızı belaya sokabilir:)
sen yanında ehliyetli birilerini bulundur. en tehlikeli durum kaza yapmak ehliyetsiz olarak. ehliyetsiz yakalanırsan arac parka çekilir. ruhsat sahibi ve sen ayrı ayrı para cezasıona çarptırılırsınız mahkeme tarafından. en iyisi ehliyetini geri alana kadar sabretmek ve tekrar aynısını yapmamak. 3. sefer alkolden alındığında geri alması baya zorlaşıyor çünkü .
-
noel_baba bunu yazdı:
çok tehlikelisin hacı :D -
20 liran yokmu ?