folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Almanyada Çalışmak Kolaylaşıyor ...

Almanyada Çalışmak Kolaylaşıyor ...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

tabiki, tuvalet temizlemek icin her zaman isciye ihtiyac vardir.

la liberte ne meurt jamais.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek

Şu açıdan düşün, burada işsiz kalınca aylarca iş bulamayabiliyorsun. Zar zor işsizlik maaşı alıyorsun o da, 250 tl. Kuzenler var geliyorlar, işsizlik maası ile türkiyede krallar gibi tatil yapıp geri dönüyorlar. Burada çocuğun olunca külfet üstüne külfet, ama bir çok avrupa ülkesinde çocuk yardımı var.

Eğitim bazında da, devlet okumana yardım ediyor, buradaki gibi bin bir güçlükle kazandığın okulu, birde okumak için yırtınmıyorsun. Hadi onu geçtim sonrasında verilen 3-5 kurus krediyi öde diye dayatmıyorlar.

Elbette herşey toz pembe değil olamaz da, ama insana saygı var, değer var. türklere kötü davranıyorlar diyorlar, bunların nedenleri de türklerin insanları bezdirmeleri. Tabi hepsi bu şekilde amele olarak çalışmıyor, iş adamları da mevcut.

Velhasıl, gelmemen iyi olur, bende olsam gelmezdim. Hayat zaten bir gurbethane değil midir, nerede doğduğun değil nerede doyduğun önemlidir.

Sana saygı gösterilen, insan gibi yaşadığın yerde olacaksn.

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

dogrudur Emirreis, fakat issizlik parasini 800€ olarak dusunun bunun 400-500€'su aylik kiran, yani buraya gelmek isteyen varsa ve bir birikimi bir diplomasi yoksa insaat veya temizlige gitmesi lazim para biriktirebilmesi ve turkiyeye tatile gidenlerin yaptigi gibi zengin gorunmeyi ve insanlarin gozune kalem cekmeyi istiyorsa

la liberte ne meurt jamais.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Avukat
    haybeci
    haybeci's avatar
    Erkek

YaRaMaZ bunu yazdı:
    -----------------------------

EmiRReiS bunu yazdı:

HaYVaN bunu yazdı:

Almancılar türkiyeye dönüş yapıyor işsizlikten :\

Son 10 yılda tanıdığım yüzlerce Almancı dan hiç birisi geri dönmedi. Hepsi geri dönmekten gurbetten bahseder yakınır ama geri dönmezler.

Oradaki şartlar ile buradakileri kıyaslamaya gerek bile yok. Çalışmazlar maaş alırlar, çocukları vardır ek çocuk parası alırlar, eğitimi ve yaşam şartları bizimkilerden kat kat iyi. Ama hala da yakınır, kaldıkları yerleri kötülerler.

Zaten Almanyadan geri dönülmez...

Yakinmalarinin yegane sebeblerinden biri ulke ozlemi olmasin sakin , o parayi tr de kazansa bi dakka almanyada kalicagini saniyormusun o kisinin 

Bırakta kalmasın yani, adam parası için vatan sıla hasreti çekiyor zaten :D

Dünyada kendi işkence örneklerini sergilememiş ulus ve dönem hemen hemen hiç olmamıştır. Ancak ne insanlar değişmişlerdir ne de olaylar ve sonuçları.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

bu tür imkanları değerlendirmek lazım..insan hayatına değer orda oldugun için sana bakmak zorunda oldugunu bilen,devletler tanrı katında daha kutsaldır.yaşaman var olman onlar için sorumluluk demek ne güzel dimi..adamlar icat etmedik bişey bırakmamış insanlıgada bakıverir..tr de yaşam şartları bana uzaktan yakından hiç uymuyor. gidemiyorumda..ama burda ölmeyeceğim.bi gün o sınırı geçeceğim.

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

Bu kişilere Almanya'ya yerleşme izni verilebilmesi için yılda en az 63.600 euro kazanmaları şartı aranıyor.

yıllık gelirimiz ne kadardı ?

Boş İşler Uzmanı..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighNitro
    HighNitro's avatar
    Erkek

Türkiyede iyi şartlarda çalışma olayı bence 2'ye ayrılmış durumda. 

1.si, iyi bir üniversitenin müh. bölümünden mezunsundur, yada yüksek lisans, doktora vs. büyük holdinglere tıp diye alırlar.. 

2.si birşeyler öğrenmişsindir ön lisans mezunusundur, veya lise.. ya kendini çok iyi geliştirmiş iyi donanımlısındır, yada şirketin müdürlerinden birisi akrabandır.. eş, dost akraba muhabbetine girersin şirkete.. yetişirsin orada... 

ama Almanya olayını araştırmak lazım |: 

Bu arada insanlar Almanya'da çok iyi kazanıyor madem, 6 ayda bir 1 haftalığına TR'ye gelemez mi? izin vermiyorlar mı? esneklik yok mu? Yada başka bir ülke önerisi olan var mıdır? :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

HighNitro bunu yazdı:

Türkiyede iyi şartlarda çalışma olayı bence 2'ye ayrılmış durumda. 

1.si, iyi bir üniversitenin müh. bölümünden mezunsundur, yada yüksek lisans, doktora vs. büyük holdinglere tıp diye alırlar.. 

2.si birşeyler öğrenmişsindir ön lisans mezunusundur, veya lise.. ya kendini çok iyi geliştirmiş iyi donanımlısındır, yada şirketin müdürlerinden birisi akrabandır.. eş, dost akraba muhabbetine girersin şirkete.. yetişirsin orada... 

ama Almanya olayını araştırmak lazım |: 

Bu arada insanlar Almanya'da çok iyi kazanıyor madem, 6 ayda bir 1 haftalığına TR'ye gelemez mi? izin vermiyorlar mı? esneklik yok mu? Yada başka bir ülke önerisi olan var mıdır? :D

bildiğim kadarıyla finlandıya bu aralar alıyordu dışardan eleman kolaylık sağlıyorlardı

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    meander
    meander's avatar
    Erkek

benim abi işsiz senlerdir orda adamları işten atmışlar nasıl göçmen alıyolar hala

imza meander
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

meander bunu yazdı:

benim abi işsiz senlerdir orda adamları işten atmışlar nasıl göçmen alıyolar hala

her iş adamı aynı şeyi düşünür..eğer bu adam 4 bin alıuyorsa ama onun yerine 2bin liraya çalışcak 3 adam varsa

ben birini atarım o 3 adamı alırım daha az maliyete daha fazla iş yaparım der..

Boş İşler Uzmanı..
Toplam Hit: 4753 Toplam Mesaj: 28