Altın Oran 1,618 Belgeseli

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    attackatak bunu yazdı
    VBDream bunu yazdı
    attackatak bunu yazdı
    VBDream bunu yazdı
    Benim demek istediğim de o zaten,

Allah'ın gücü herşeye yetiyorsa ve Yaratılacak birşey hiç bir zaman "İlk Yaratılan" olamayacaksa eğer, (senin sözün)

Allah'ın gücü "İlk Yaratan"a yeter mi ? (Benim sorum)

hocam, devrelerini yakacaksın :D

İlk yaratan zaten Allah!

Yaratılmamış zaten var, Allah! Yani?

Bak verdiğim ayeti tekrar oku ve bana şunun cevabını ver:

-Yaratmaya ilk başlayan/yaratılanları ilk yaratan O'dur. Sonra onları çevirip yeniden yaratacaktır. Bu O'nun için çok da kolaydır. Göklerde ve yerde en yüce örnekler/en yüce sıfatlar O'nundur. O'dur Azîz, O'dur Hakîm... ("RÛM Suresi 27.ayet)

Yaratıcı bir şey yaratacak, fakat o yaratılmamış olacak. Bana bunun herhangi bir dil de tanımlayıcı kelimesi varsa, söyler misin?

En başından beri demek istediğim bu,

Allah'ın gücü bu çelişkilere, paradokslara veya senin deyiminle benim değil, mantıksızlıklara yetmiyor mu yoksa ?

İlk yaratan zaten Allah tamam ama herşeye gücü yeter.Ama ilk yaratan zaten Allah ama herşeye gücü yeter. Bu cümleleri tekrarlarsan anlayabilirsin demek istediğimi.

Allah kavramı bir paradoksun göbeğine oturduğu için herşeye gücü yeten Allah'ın gücü o paradoksa yetmiyor mu yoksa ?

Yaratmayı es geç yani, madem sonradan yaratılma sıkıntı, Allah ol derse olur ve yaratılmadan o ol dediğin olduğunu düşün ve

ve

ve

Herşeye gücü yettiği için, öyle bir ol dediğini düşün ki o eşsizi ol dediği şey yaptığını düşün, mantıken yapabilir çünkü gücü herşeye yeter değil mi ? Buna göre ele al sorumu.

Copy/paste yapıyorum:

Bak verdiğim ayeti tekrar oku ve bana şunun cevabını ver:

-Yaratmaya ilk başlayan/yaratılanları ilk yaratan O'dur. Sonra onları çevirip yeniden yaratacaktır. Bu O'nun için çok da kolaydır. Göklerde ve yerde en yüce örnekler/en yüce sıfatlar O'nundur. O'dur Azîz, O'dur Hakîm... ("RÛM Suresi 27.ayet)

Yaratıcı bir şey yaratacak, fakat o yaratılmamış olacak. Bana bunun herhangi bir dil de tanımlayıcı kelimesi varsa, söyler misin?

Mantıklı bir şey söylüyorsan şayet, bana son sorumun cevabını ver? (fg yi kırmızı yapmamı da ister misin?)
    Söylemek istediğin şeyi tanımlayacak bir sıfat varsa, söyle? Bir örnek varsa ver? Yoksa ne dediğinin, ne istediğinin bir anlamı olmadığını kabul et. Uçuruma geldin.
    Daha ayeti yalanlayabilmekten acizsin, bu neyin kibiri?
    Olmasını istediğin şeyin daha ne olduğunu bilmiyorsun! Bu neyin diretmesi?

edit: 4 yüce kitapta bahsedilen Allah kavramı ile konuşuyorum. Ve sana Allah'ın kelamıyla bir soru sordum. O yüzden bana Allah kavramının paradoks olduğunu söyleme... Şuan paradoksun kralını yapan sensin...

edit 2:" Allah'ın gücü mantıksızlıklara yetmiyor mu?" diye sormuşsun. Artık bu kadar saçmalama demek istiyorum. Konunun başlığı Altın Oran, 3 gündür konuştuğumuz şey ise ölçü/matematik/mantık. Mantıksız bir yaratan mı istiyorsun? Olsa ona mı inanırdın? İzah edilemeyecek şey mantıksızlıktır. Allah kendini Kuran'da verdiği isimler ila izah etmiş. Ama kavimleri nasıl yok ettiğini izah etmemiş. O zaman onları araştır, mantıksızlığı(insan beyninde) gör ve ibret al.

Önerme basit,

Allah'ın gücü herşeye yeter,

o nedenle içinden çıkılamayacak şeyler,

mantıksızlık gibi,

çelişki gibi

paradoks gibi

Herşey kümesine dahil olduğu için Allah'ın gücünün buna da yetmesi gerek. Yanlış mı düşünüyorum ?

Allah herşeyin Allah'ı ise eğer haşa sen onun kudreti olan konuları onun kudretinin dışında mı demek istiyorsun Allah mantıksızlığın Allah'ı değilse eğer mantıksızlık, paradoks veya çelişki onun kudreti dışında mı ?

Sana birşey kanıtlayamam senin bana birşey kanıtlayamayacağın gibi o nedenle bu konu üzerinde "Kesin" olarak yüce ve herşeye gücü yeten Allah kavramını irdeliyorum bu nedenle cevabı senin bana vermen gerekmekte ben reddetmiyorum, sorguluyorum ve şu an seni dinliyorum.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

VBDream hocam, 

http://www.youtube.com/watch?v=gtLZ2JdvmhY 

Şunu izler misin? Objektif birisin biliyorum, bu konuda ki gibi tüm objektifliğinle bu iki videoyu da izlemeni rica ederim. 

Ondan sonra tekrar konuya dönebilirsiniz attackatak ile. 

http://www.youtube.com/watch?v=YWscnAxlGeA 

ne diyon?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek
    VBDream bunu yazdı

Önerme basit,

mantıksızlık gibi,

çelişki gibi

paradoks gibi

Herşey kümesine dahil olduğu için Allah'ın gücünün buna da yetmesi gerek. Yanlış mı düşünüyorum ?

Allah herşeyin Allah'ı ise eğer haşa sen onun kudreti olan konuları onun kudretinin dışında mı demek istiyorsun Allah mantıksızlığın Allah'ı değilse eğer mantıksızlık, paradoks veya çelişki onun kudreti dışında mı ?

Sana birşey kanıtlayamam senin bana birşey kanıtlayamayacağın gibi o nedenle bu konu üzerinde "Kesin" olarak yüce ve herşeye gücü yeten Allah kavramını irdeliyorum bu nedenle cevabı senin bana vermen gerekmekte ben reddetmiyorum, sorguluyorum ve şu an seni dinliyorum.

-İçinden çıkılamayacak olarak belirttiğin şeyin tanımını ver bana? Çünkü Allah, "göklerde ve yerde" söylemiyle bunu o beyinle örneklendiremeyeceğini ve sıfatlandıramayacağını söylüyor.

2.ye Copy/paste yapıyorum:

Mantıklı bir şey söylüyorsan şayet, bana son sorumun cevabını ver?
    Söylemek istediğin şeyi tanımlayacak bir sıfat varsa, söyle? Bir örnek varsa ver? Yoksa ne dediğinin, ne istediğinin bir anlamı olmadığını kabul et. Uçuruma geldin.
    Ayeti yalanlayabilmekten acizsin, bu neyin kibiri?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    attackatak bunu yazdı
    VBDream bunu yazdı

Önerme basit,

mantıksızlık gibi,

çelişki gibi

paradoks gibi

-İçinden çıkılamayacak olarak belirttiğin şeyin tanımını ver bana? Çünkü Allah, "göklerde ve yerde" söylemiyle bunu o beyinle örneklendiremeyeceğini ve sıfatlandıramayacağını söylüyor.

2.ye Copy/paste yapıyorum:

Mantıklı bir şey söylüyorsan şayet, bana son sorumun cevabını ver?
    Ayeti yalanlayabilmekten acizsin, bu neyin kibiri?

2. copy paste'in cevabını kalınlaştırdığım yerde verdim zaten, okumuyorsun sanırım,

Tanımı da verdim onu da okumadın galiba, senin mantıksız veya karmaşa olarak addettiğin şeyi Allah'ın herşeye gücü yeter önermesiyle birlikte sundum daha ne kadar açıklayıcı olabilirim bilmiyorum. İstediğin gibi yapabilirsin,

Mesela Allah herşeyin doğrusunu bilir önermesiyle şunu söylersem ne olur,

"Yaptığım açıklama yanlıştır."

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek
    VBDream bunu yazdı

Allah'ın gücü bu çelişkilere, paradokslara veya senin deyiminle benim değil, mantıksızlıklara yetmiyor mu yoksa ?

Orta da bir Paradoks yokken, paradoks sorular sorarak paradoks oluşturmaya çalışıyorsun. Karşında aptal bi akpli, ya da uzun sakallı hocayım diye gezen empati yoksunu biri yok hocam.
    Kuran'dan her 25 sayfayı 2-3 saatte okuyan biri var karşında. Paradoks olsaydı görürdüm zaten. Kuran'da mantık vardır. Mantık yürütemeyecek insanlar ise muaftır. Mantık yürütüp, mantıklı bir soru soramayacak biriysen sus. Bütün tartışma boyunca soruları sen sordun. Ben sadece bir soru sordum ve ona cevabın yok. Ben hala tanımlayıcı bir örnek ya da sıfat göremedim senin yazında? Varsa lütfen koyu yap ki kör gözüm görsün.

attackatak tarafından 17/Şub/14 16:04 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    attackatak bunu yazdı
    VBDream bunu yazdı

Orta da bir Paradoks yokken, paradoks sorular sorarak paradoks oluşturmaya çalışıyorsun. Karşında aptal bi akpli, ya da uzun sakallı hocayım diye gezen empati yoksunu biri yok hocam.
    Kuran'dan her 25 sayfayı 2-3 saatte okuyan biri var karşında. Kuran'da mantık vardır. Mantık yürütemeyecek insanlar ise muaftır. Mantık yürütüp, mantıklı bir soru soramayacak biriysen sus. Bütün tartışma boyunca soruları sen sordun. Ben sadece bir soru sordum ve ona cevabın yok. Ben hala tanımlayıcı bir örnek ya da sıfat göremedim senin yazında? Varsa lütfen koyu yap ki kör gözüm görsün.

Cevaplar bende var demedim ki, sorular bende var ve soruyorum, Kesin ve Her durumda Herşeye gücü yeten ve Herşeyi bilen Allah'a dair sorular soruyorum, Mantık yürütüyorum ve mantıklı bir soru sorup mantıksızlığa referans veriyorum çünkü önermeler Kesin ve Her durumda, soruları benim sormamın sebebi Allah'a inanan ve dolasıyla o önermelere inanan sen olman.

Bu yazınla sanırım Allah'ın kudretinin çelişkilere ve paradoksa erişemediğini farketmeden irdeliyorsun çünkü "Kuran'da mantık vardır" ile mantığı irdeliyorsun, şayet katılmıyorsan bana o sorularımı cevaplayabilirsin.

O soruları cevaplamanın dışında, Allah herşeyi bilir ve Allah'ın gücü sorularını cevaplamanın ardından şunu sormak istiyorum,

Dünya irademize dair bir sınavsa eğer herşeyi bilmesine rağmen bizi niye yarattı, bu sorunun çeşitli cevaplarını gördüm fakat benim sormak istediğim asıl soru şu bunun üstüne, altın oran ve güzelliklerden de bahsediyoruz hani,

İnsan iradeye dair bir sınava sokulduysa dünya da ve ona göre cennet ve cehenneme gidecekse eğer, Allah zihinsel engellileri niye yarattı ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

olan bilim anlayışına oluyor başka birşey değil. şu an ateizm hemen her dinden daha iyi özellikle semavi olduğu iddia edilen dinlerden. çünkü dinler hiç esneklik bırakmıyor. din ne dediyse o. ateizm en azından sadece metafizik kısmını reddediyor ve o da bilimsel olarak açıklandığında bi ateist tarafından kolayca inanılacak birşey. o yüzden ileri ülkelerin bilimadamları eğitimcileri genelde ateist. esnek düşüncenin olduğu yerde ilerleme vardır. 

bu tabi ateizm insanı ileri götürür demek değildir. fakat dinin geri götürdüğü yerde bi insanı kalıplarından özgürleştiren ateizm, ileri götürür. bu kalıpları hâlâ dinine bağlı olarak kırabilen insan sayısı az. ne yazık ki dinine bağlı insanlar ulan biz neden geriyiz diye düşünmüyor. düşünse de sanki kendi dünyanın en önemli insanıymış gibi herkesin onun ilerlemesini engellediğini varsayıyor. 

bu kafayla dinine bağlı insanlar ve toplulukları zor ilerliyor. örneğin islam aleminin hep övündüğü müslüman bilim adamlarının müslümanlıkları bile şüphelidir, öyleyse bile dinlerine bağlı olmadıkları görülebilir. ibn-i sina, gazali gibi övünülen kişileri araştırdığınızda bunu görebilirsiniz. 5 vakit namaz kılanında bile değişik bi felsefesi vardır islamı delip geçen.

burada iki seçenek çıkıyor. ya dinini yanlış anlıyorsun ya da dinin zaten yanlış. 

insan istediği kadar kendi duygusal masturbasyonunu yapsın, objektif dünya gerçekleri şamarı çakacaktır. 

bu durumda islamı benimsemiş arkadaşlara nacizane tavsiyem var. insanlara faydalı birşeyler veremiyorsanız ya din algınızı değiştirin ya dininizi değiştirin. 

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek
    VBDream bunu yazdı

Cevaplar bende var demedim ki, sorular bende var ve soruyorum, Kesin ve Her durumda Herşeye gücü yeten ve Herşeyi bilen Allah'a dair sorular soruyorum, Mantık yürütüyorum ve mantıklı bir soru sorup mantıksızlığa referans veriyorum çünkü önermeler Kesin ve Her durumda, soruları benim sormamın sebebi Allah'a inanan ve dolasıyla o önermelere inanan sen olman.

Kardeş koyu yazan yere bak. Sen ne içtin?

Gözünde bile canlandıramadığın bir soru soruyorsun ve paradoks olmadığını imâ ediyorsun.

Özet geçiyorum son kez. istersen cevap olarakta alabilirsin. Ama ben cevabımı istiyorum, bilesin.
    Sen istiyorsun ki kusursuz bir tanrı daha yaratılsın. ben de diyorum ki nasıl? yeni yaratılacak tanrı olmayacak, çünkü yaratılmış olacak.
    Diyorsun ki yaratma bilgisini de silsin. E silerse bi gerçek ortadan kalkacak? bi yalan olacak? bi yalana mı inanmayı tercih ediyorsun?
    biz neyi tartışıyoruz? bi yalanı mı? sen küçükken çok pokemon izlemişsin. sanki düşündüğünü anlamayacak biri var karşında..

Biri yaratılmış, diğeri yaratılmamış olacak. paradoks nerde? varsa bir örnek ver, bir sıfat ver bu dediğine. yoksa paradoksun kralını yaratan sensin.

VBDream bunu yazdı

Dünya irademize dair bir sınavsa eğer herşeyi bilmesine rağmen bizi niye yarattı, bu sorunun çeşitli cevaplarını gördüm fakat benim sormak istediğim asıl soru şu bunun üstüne, altın oran ve güzelliklerden de bahsediyoruz hani,

Çeşitli cevaplar ne? Çünkü Kuran'da bir tek cevap var.

Zihinsel engelliler ile ilgili soruna, sen ne zaman benim sorularıma cevap verirsen, o zaman eğer hala istiyorsan özelden vereceğim. Konuyu değiştirmeyelim.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    attackatak bunu yazdı
    VBDream bunu yazdı

Kardeş koyu yazan yere bak. Sen ne içtin?

Gözünde bile canlandıramadığın bir soru soruyorsun ve paradoks olmadığını imâ ediyorsun.

Özet geçiyorum son kez. istersen cevap olarakta alabilirsin. Ama ben cevabımı istiyorum, bilesin.
    Sen istiyorsun ki kusursuz bir tanrı daha yaratılsın. ben de diyorum ki nasıl? yeni yaratılacak tanrı olmayacak, çünkü yaratılmış olacak.
    Diyorsun ki yaratma bilgisini de silsin. E silerse bi gerçek ortadan kalkacak? bi yalan olacak? bi yalana mı inanmayı tercih ediyorsun?
    biz neyi tartışıyoruz? bi yalanı mı? sen küçükken çok pokemon izlemişsin. sanki düşündüğünü anlamayacak biri var karşında..

Biri yaratılmış, diğeri yaratılmamış olacak. paradoks nerde? varsa bir örnek ver, bir sıfat ver bu dediğine. yoksa paradoksun kralını yaratan sensin.

VBDream bunu yazdı

Çeşitli cevaplar ne? Çünkü Kuran'da bir tek cevap var.

Zihinsel engelliler ile ilgili soruna, sen ne zaman benim sorularıma cevap verirsen, o zaman eğer hala istiyorsan özelden vereceğim. Konuyu değiştirmeyelim.

2. cevabınla ilgili çeşitli cevaplar var derken Hergün 25 sayfa kuran okuyan biri olarak senin cevap vermeni istemiştim açıkçası dinin ne dediğine dair sen daha bilgili olduğun için cevabı senden bekliyorum ve cevap veremedeğin için erteleme lütfen veremiyorsan veremiyorum de, pazarlamaya kalkma çünkü herkes senin bu soruya cevap veremediğini anlayacak.

1. paragrafla ile ilgili,

ben sayfalardır ne yazıyorum ya da sen okuyor musun merak ettim, paradokslar hep orada tekrar yazayım bir tanesini

- Allah herşeyi biliyorsa "Benim söylediklerim yanlış" diyen birisinin yanlış veya doğru söylediğini bilebilir mi ? Çok basit, ben yaratmıyorum bunu bu düşünce, söyleyebiliyorsun bunu değil mi ya da düşünebiliyorsun ? Hatta Allah herşeyi yaratansa eğer bunu da o yaratmadı mı ?

Saldırıların artık keyiflendirmiyor fakat önemli değil, köşe sıkışanlar son çare saldırırlar. Bende cevaplar olmadığını, sorular olduğunu sana söyledim o nedenle önceki mesajımda bende cevap beklemeninde yanlış olduğunu sana söyledim çünkü ben sadece sorgulayan biriyim, inanan ya da cevaplayan değil, her sorum öbürünü doğurur.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı

burada iki seçenek çıkıyor. ya dinini yanlış anlıyorsun ya da dinin zaten yanlış.

ya da bu adamlar satanist.. (En doğrusunu Allah bilir)

Gerçi sen bunu zaten demişsin:

Prometheus bunu yazdı
    bu kafayla dinine bağlı insanlar ve toplulukları zor ilerliyor. örneğin islam aleminin hep övündüğü müslüman bilim adamlarının müslümanlıkları bile şüphelidir, öyleyse bile dinlerine bağlı olmadıkları görülebilir. ibn-i sina, gazali gibi övünülen kişileri araştırdığınızda bunu görebilirsiniz. 5 vakit namaz kılanında bile değişik bi felsefesi vardır islamı delip geçen.

Şûra Suresinin 13.ayetinin bir bölümünde "Dini dosdoğru tutun; onda bölünüp fırkalara ayrılmayın!" sözü geçiyor.

Bu söze şuan ki dünyaya bakıldığında bize din adamlarından daha büyük yanlış yapan bir şey var mı?

Konunun başında söylediklerin ise tamamen kulaktan doğma şeyler. İnşaat alanında hala Mimar Sinan'ın yapıtları araştırılıyor, derslere konu oluyor. Tıpçılara ve matematikçilere ismini hatırlamadığım iki kişinin dersleri hala okutulmakta. Da Vinci örneğini hiç vermek bile istemiyorum.

Toplam Hit: 20332 Toplam Mesaj: 194