Amerika Da Kansere Neden Olduğu İçin Yasaklanan Kola
-
PanxeR bunu yazdıtorpedo_XL bunu yazdı
Abartmıyorum coca cola yasaklansın 1 haftaya halk devrimi olur ABD'de.
50 çeşit kola var , coca cola yasaklansa diğerleri devam eder.
Ayrıca ben nasıl pepsiyi daha çok seviyorsam ,hatta cola turkayı coca coladan daha çok seviyorsam (tat olarak) ABD de de tüm nufus coca cola içmiyor. Ha dünyanın en büyük markası o ayrı :)
Hocam nasıl 50 çeşit kola var?
Pepsi ve coca cola dışında kola yok en azından tüm doğu yakasında. Sadece bu 2 markanın envai çeşit farklı aroması vs var
Ha dr pepper diyeceksen o cola değil, çok acayip bi tadı var.
-
kola turka olabilir
-
torpedo_XL bunu yazdıPanxeR bunu yazdıtorpedo_XL bunu yazdı
Ayrıca ben nasıl pepsiyi daha çok seviyorsam ,hatta cola turkayı coca coladan daha çok seviyorsam (tat olarak) ABD de de tüm nufus coca cola içmiyor. Ha dünyanın en büyük markası o ayrı :)
Pepsi ve coca cola dışında kola yok en azından tüm doğu yakasında. Sadece bu 2 markanın envai çeşit farklı aroması vs var
bir markete gir sadece coca cola ve pepsimi var hacım ? büfe demiyorum bak market diyorum
-
PanxeR bunu yazdıtorpedo_XL bunu yazdıPanxeR bunu yazdıtorpedo_XL bunu yazdı
bir markete gir sadece coca cola ve pepsimi var hacım ? büfe demiyorum bak market diyorum
http://en.wikipedia.org/wiki/Parsi_Cola
tam liste burada :) merak ettim baktım bayağı varmış :D
-
asitli tüm içecekler nihayetinde zararlı hocam.
sağlığıma dikkat edeyim diyorsan, kola fanta sprite benzeri bilimum içecekleri bırakacaksın.
doğal ayran, sıkma meyve suyu veya en babasından normal su içeceksin.
ben yaptım, önceden zor oldu, sonradan alıştım, psikolojikman da olabilir kendimi ekstra sağlıklı hissetmeye başladım (:
kolanın bağımlılık yapıcı etkisinden bahseden araştırmalar da takılmıştı bi ara gözüme..
-
Seastar bunu yazdıPanxeR bunu yazdıtorpedo_XL bunu yazdı
senin gibi onlarda da ağız tadı yok demek :) hacı coca cola sevilmez mi ya. candır can
Aynen. Buz gibi bir kola! Hem de hava sıcakken. Canım çekti amk. İki şeyi de. Sıcaklığı ve kolayı.
-
Deli gibi kola içen biri olarak 1 aydır içmiyorum. Limonlu maden suyunu tavsiye ederim.
-
manhyak bunu yazdı
Deli gibi kola içen biri olarak 1 aydır içmiyorum. Limonlu maden suyunu tavsiye ederim.
Aynen. Buz gibi bir limonlu maden suyu! Hem de hava sıcakken. Canım çekti amk. İki şeyi de. Sıcaklığı ve limonlu maden suyunu.
-
Bir kola firmasının kansere neden olan karamel boyası kullanıldığı ortaya çıktı. Yasaklanan içecek Türkiye'de piyasada...
Bir gazlı içecek firmasının daha içeriğinde kanserojen madde olan karamel boyası çıktı. ABD'de yapılan analizlerde firmada karamel rengini verebilmek için kullanılan ve hayvanlarda akciğer, karaciğer, tiroid ve kan kanserine yol açan madde (metil imidazol) tespit edildi.
ABD'nin kaliforniya eyaletinde faaliyet gösteren firmaya kullanmama uyarısı yapıldı, aksi takdirde içeceğin eyalet sınırlarına alınmayacağı uyarısı yapıldı. Firma bunun üzerine önlemini alarak o eyaletlerde bu maddenin oranını düşürdü.
Türkiye'de de çok satılan bu içecek için henüz bir değişikliğe gidilmedi. Türkiye 'de "E150c" ve E150d" koduyla isimlendirilen bu maddelerin bir kilogramda en fazla 250 miligram olması şartı koşuluyor. Firmayı incelemeye alan Gıda Bakanlığı, yapılacak analizler sonucunda kanserojen etki yapan maddenin yüksek çıkması halinde gerekli yaptırımları uygulayacak.
Türkiye de en çok cola cola gitmiyomu ?
-
rantta olabilir neler olmuyor bu dünyadaki.
kansere şu sebze iyi ibu sebze iyi bence satışı düşen sebze kansere iyi geliyor.