folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Amerika'dan Yeni Laptop'a SSD & Wireless Card Hususunda Yardım

Amerika'dan Yeni Laptop'a SSD & Wireless Card Hususunda Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Erkek

beyler laptop belli, şunu alıyorum: http://www.amazon.com/G750JX-i7-4700HQ-2-40GHz-7200rpm-Blu-Ray/dp/B00DD0FPIQ/ref=aag_m_pw_dp?ie=UTF8&m=A1WFLBEOJZAR9I

mimari amaçlı kullanılacak.

bu bilgisayara bir de SSD alacağım. tavsiye alabilirim.

yorumlara baktığımda wireless card dezavantajı var denmiş:

"The only disadvantage is the wireless card. This model comes with the 802.11n wireless card instead of 802.11 ac wireless card. So for anyone who wants to use 802.11ac wifi network will have to buy either a USB adapter or 802.11ac wireless card. I've asked Asus representative about replacing wireless card and they said I could replace the 802.11n wireless card with the 802.11ac without voiding warranty as long as I didn't damage anything during the upgrading process."

belirtilene göre wireless card'ı başka bişilere zarar vermeden değiştirilirse garanti kapsamı dışına çıkmazmış da, pek aşina olmadığım konular, 802.11n wireless card'ın 802.11 ac'ye göre dezavantajı nedir, alınıp değiştirmeye değer mi?

bi de 17.3" bu laptopun sığabileceği iyi bir bilgisayar sırt çantası almam lazım, bu kesin, tavsiyenizi bekliyorum.

ram 8+8 olarak 2 slot dolu geliyormuş, totalde 4 slot varmış 8x8'de biz alabiliriz. ama bu acil değil.

totalde 2000$ bütçe var. laptop'tan sonra 500$ kalıyor, SSD 256gb olursa iyi olur. wireless kart olayında yorumunuzu bekliyorum,  ram'in aciliyeti yok, ama bütçemize göre paramız yeterse alınabilir.

son soru amazondan SSD aldım, wireless card önerdiniz aldım, ram'e de paramız yetti aldım diyelim. bunları amerika'da asus servisi ücretsiz takar mı? (orda ilgilenebilecek arkadaşım var) türkiye'de asus servisi ücretsiz takar mı? veya ücretli takar mı? veya ne gerek var lan kolayca ben takarım zaten mi.

bahsettiğim her ürün için, amerika'dan amazon gibi güvenilir sitelerden tavsiyelerde bulunursanız sevinirim.

Ali & Dua & Zeynep & Ayşe'nin Babası
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Erkek

up

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Erkek

ümidi kesmeden önce son up.

bi kere daha düşerse anasayfadan, anlayacağım ki wireless card SSD falan anlayan yok buralarda (:

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

kendimiz taksak garanti düşüyor mu acaba..

asus n550jv var bende, blu-ray i çıkarıp ssd takasım var, bilemiyorum..

...said addicted.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Hocam Mimari amaçlı diyorsun o ekran karti var..

2000 dolara üzerinde k3100m k5000m olan dell bulabilirsin. 

Ssd alacaksan da corsair force gt ya da samsung 840 pro series.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek

hocam wireless kartı konusunu bilmiyorum ama ssd takmak basittir. Ama öğrenmen gereken garantiden çıkıp çıkmayacağı. Ben sony laptop için ssd ve ram aldığımda, teknik servisi arayıp sormuştum. Başka bir parçaya zarar verilmediği sürece garanti dışı olmadığını söylediler. Zaten 4 tane vida vardı, söktüm taktım kolayca. Ama bazı firmalar izin vermiyor. Genel olarak hdd için laptop altında ayrıca kapak bulunduran firmalar izin veriyor. Zaten o kapağı o yüzden ayrı yapıyoruz diyorlar. ssd tavsiyem samsung 840 ürünlerden evo veya pro.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Erkek
    kaanstain bunu yazdı

Hocam Mimari amaçlı diyorsun o ekran karti var..

2000 dolara üzerinde k3100m k5000m olan dell bulabilirsin. 

Ssd alacaksan da corsair force gt ya da samsung 840 pro series.

hocam açıkçası bu işlerden pek anlamıyorum. bilgisayarın seçimi de tamamen tavsiye odaklı oldu.

ben en son bu işleri takip ederken, pentium4 çıkmış vayy vışş diyorduk :)

17.3" olacak bu kesin, total masraf 2000$'ı geçmeyecek, onun dışında aldığım tavsiyeler şöyleydi:

-dell ya da asus olsun

-hdd 7200rpm olsun

-ssd'yi kendin alır takarsın daha makul olur

verdiğim linkdeki asusu fiyat performans olarak en ideal belirlemiştik.

2000$'ın ssd dahil toplam sistem için limit olduğunu unutmayalım.

alternatif 17,3" laptop önerisi olan paylaşırsa sevinirim.

onun dışında yorum yapanlar wireless cardı niye dert etmiş halen anlatabilen birisi çıkmadı, ne fark ediyor yani nete daha mı hızlı bağlanıyor (:

muaythaist tarafından 08/Mar/14 20:24 tarihinde düzenlenmiştir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Erkek

önerileri dikkate alarak ssd için aşağıdaki 2 modele düşürdüm

samsung 840 pro 256gb 195$: http://www.amazon.com/Samsung-Electronics-Series-2-5-Inch-MZ-7PD256BW/dp/B009NB8WRU/ref=aag_m_pw_dp?ie=UTF8&m=A2AWSQ91V1REB5

Corsair Force GT 240 GB 215$: http://www.amazon.com/Corsair-Force-2-5-Inch-Solid-State/dp/B005IZ4IRS/ref=sr_1_1?s=pc&ie=UTF8&qid=1394305607&sr=1-1&keywords=corsair+force+gt

bilmediğim başka bir detay kriter yoksa samsung daha mantıklı duruyor.

yoksa corsair 500$'dan düşmüş, çok pahalı ürün çok indirime uğramış diyip onu mu almak lazım :D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Hocam uzerinde k3100m ekran karti ve ssd olan bir laptop al rahat et. Kasma fazla. Bende is icin kullaniyorum. Isterse uzerinde 780m ekran karti olsun. Yetmez. Quadro olacak ille. .

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Erkek
    kaanstain bunu yazdı

Hocam uzerinde k3100m ekran karti ve ssd olan bir laptop al rahat et. Kasma fazla. Bende is icin kullaniyorum. Isterse uzerinde 780m ekran karti olsun. Yetmez. Quadro olacak ille. .

sana zahmet bi-2 link versene hocam önerine uygun.

dediğin gibi bir bilgisayar 2000$'ın aşağısında bulamadım.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Refurbished ürünlerden alabilirsin. Mesela..

http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xk3100m&_nkw=k3100m&_sacat=0&_from=R40

k3100m, k3000m, k4000m olan modellerden birini alabilirsin.

Bende iyi özelliklerde monster(clevo) var. Ekran kartı da canavar. Ama cad programlarında bir yere kadar. Bende Amerika'dan k3100m veya k5000m ekran kartı getirtmeye çalışıyorum da.

Biraz zaman alacak gibi.

Toplam Hit: 1963 Toplam Mesaj: 13