AÖF Bölüm Seçimi Yardımı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

Adalet bölümüne bulaşma önü açık değil geleceği yok ( hukuka giremezsen ) , normal sınavla ( ygs lys olan şimdiki adını bilemiyorum )  hukuka girmek daha kolay. Hatta samimi konuşuyorum hukuk için dgs x2 x3 daha zor

Sahi yazmayı unuttum Anadolu Üniversitesi adalet bölümünün kontenjanı 2500 kişi ve geçen sene en düşük 290 ile aldı sanırım bu 420 ye kadar çıktı tavan olarak

Erzurum Atatürk açıköğretim adaletin ise 1100 kadar olması gerek kontenjanı o da geçen sene sanıyorum ki 270 e yakın bir puanla aldı en düşük.

LaNCeLoT tarafından 03/Ağu/18 17:48 tarihinde düzenlenmiştir

Kurtlar tasma takmaz....
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    affetmez
    affetmez's avatar
    Erkek

Dgs ile hukuğa geçmek zor. Hadi geçtin diyelim 1. ya da 2. sınıftan başlatırlar. En az 3 sene okursun. Avukatlık stabil yüksek gelir sağlayan bir meslek değil bence. Sadece adı var. 84798347583578 davaya bakıp 9483958394583 tl kazanıcam hayal ancak. Yüksek maaş getirecek devlet ya da özel sektör işlerini tercih et derim. Kendim özel çalışacağım çok kazanacağım diye kasarsan çürütür insanı o

affetmez tarafından 04/Ağu/18 02:22 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek
    affetmez bunu yazdı

Dgs ile hukuğa geçmek zor. Hadi geçtin diyelim 1. ya da 2. sınıftan başlatırlar. En az 3 sene okursun. Avukatlık stabil yüksek gelir sağlayan bir meslek değil bence. Sadece adı var. 84798347583578 davaya bakıp 9483958394583 tl kazanıcam hayal ancak. Yüksek maaş getirecek devlet ya da özel sektör işlerini tercih et derim. Kendim özel çalışacağım çok kazanacağım diye kasarsan çürütür insanı o

YÜksek Maaşlı devlet ve özel sektör işleri nelerdir mesela onları da açsaydın arkadaşa :D , yada o işlere ulaştıracak hangi fakülte / bölümü okumalı o bilgiyi de versen iyi olurmuş arkadaş yol haritası istemiş zira....

Kurtlar tasma takmaz....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek

Bende mimarlik okuyorum ikinci bir diploma olsun diye ikinci üniversitesi programlarına bakıyorum da, 

İşletme (İngilizce) mantıklı geldi şuan 

Sizin önerdiğiniz bir bölüm varmı 

Çılgın şeyh Müritleri coşturuyor...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KotomineKirei
    KotomineKirei's avatar
    Erkek

ben sınavsız ikinci üniversite kapsamında ybs yazacağım. haberi olmayanlar için de yazayım 

eğer bir lisans bölümünde okuyorsanız ya da mezun olduysanız anadolu üniversitesi bünyesinde sınavsız ikinci bir üniversite okuyabilirsiniz. ister lisans isterseniz de önlisans.

eğer bir önlisans bölümünde okuyor ya da mezunsanız sadece önlisans bölümlerinden birini sınavsız ikinci üniversite kapsamında okuyabilirsiniz.

They were crying when their sons left. God is wearing black. He's gone so far to find no hope, He's never coming back. They were crying when their sons left. All young men must go. He's come so far to find the truth, He's never going home.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek
    KotomineKirei bunu yazdı

ben sınavsız ikinci üniversite kapsamında ybs yazacağım. haberi olmayanlar için de yazayım 

eğer bir lisans bölümünde okuyorsanız ya da mezun olduysanız anadolu üniversitesi bünyesinde sınavsız ikinci bir üniversite okuyabilirsiniz. ister lisans isterseniz de önlisans.

eğer bir önlisans bölümünde okuyor ya da mezunsanız sadece önlisans bölümlerinden birini sınavsız ikinci üniversite kapsamında okuyabilirsiniz.

Lise mezunu bir şahıs ne yapabilir ? Sınava girip barajı geçmesi halinde AÖF den herhangi bir lisans okuyabilir mi ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek
    enes bunu yazdı
    KotomineKirei bunu yazdı

Lise mezunu bir şahıs ne yapabilir ? Sınava girip barajı geçmesi halinde AÖF den herhangi bir lisans okuyabilir mi ?

Okur tabi neden olmasın :) , bazı bölümlerin taban puanları barajın üstünde olabiliyor ama onları incelemen gerek + olarak bazı bölümlerde alacağı öğrenci sayısına ilişkin sınır var ADALET gibi ve adaletin puanı haylice yüksek açıkçası aöf değil de bazı örgün bölümler gibi bir puanı var diyebilirim :D

Kurtlar tasma takmaz....
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    affetmez
    affetmez's avatar
    Erkek
    LaNCeLoT bunu yazdı
    affetmez bunu yazdı

YÜksek Maaşlı devlet ve özel sektör işleri nelerdir mesela onları da açsaydın arkadaşa :D , yada o işlere ulaştıracak hangi fakülte / bölümü okumalı o bilgiyi de versen iyi olurmuş arkadaş yol haritası istemiş zira....

Laborantlık, lojistik falan daha kısa yoldan bişeyler kazandırır bence. Ara eleman ihtiyacı var ülkede.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek
    LaNCeLoT bunu yazdı
    enes bunu yazdı
    KotomineKirei bunu yazdı

Okur tabi neden olmasın :) , bazı bölümlerin taban puanları barajın üstünde olabiliyor ama onları incelemen gerek + olarak bazı bölümlerde alacağı öğrenci sayısına ilişkin sınır var ADALET gibi ve adaletin puanı haylice yüksek açıkçası aöf değil de bazı örgün bölümler gibi bir puanı var diyebilirim :D

Teşekkürler bilgi için hocam :)

iş sağlığı ve güvenliği bölümü var sanırım. Hatta bu bölümden sonra C,B ve A olmak üzere sertifakalar alıp. Riskli iş olanaklarında çalışma sahibi oluyorsunuz. 

Benzin İstasyonları, LPG dolum tesisleri ve lojistik gibi depolar.

Bu konuda bilgi sahibi olan hocalar var mı ? İş yapar mı bu bölüm ? Okuyup sertifikaları almak ne kadar sağlıklı olur ?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek
    enes bunu yazdı
    LaNCeLoT bunu yazdı
    enes bunu yazdı
    KotomineKirei bunu yazdı

Teşekkürler bilgi için hocam :)

iş sağlığı ve güvenliği bölümü var sanırım. Hatta bu bölümden sonra C,B ve A olmak üzere sertifakalar alıp. Riskli iş olanaklarında çalışma sahibi oluyorsunuz. 

Benzin İstasyonları, LPG dolum tesisleri ve lojistik gibi depolar.

Bu konuda bilgi sahibi olan hocalar var mı ? İş yapar mı bu bölüm ? Okuyup sertifikaları almak ne kadar sağlıklı olur ?

Bilgi içeriğimi açayım ne kadar bilgi sahibi olduğumu bilmiyorum zira

iş sağlığı ve güvenliği sertifikası ve 2.bölüm olarak bir asker tanıdığım okudu ki kendisi ( jandarma masa başında ) rütbesini bilmiyorum

şu anda karadeniz üniversitesi hukuk fakültesinde okuyor dgs ile geçti ( aöf adalet sonrası )

iş sağlığı ve güvenliği eğitiminin + sertifikalarının çok işe yarayacağını anlatıyordu ileride hukukla birleştirince

Kendi başına da oldukça güzel bölüm olduğunu belirtirdi fakat yönelimin ve talebin çok olduğunu biliyorum ben hem bahsettiğin bölüme hem sağlık bölümlerine

haliyle şu an cazip olan yarın olur mu bilemem rekabet arttıkça...

LaNCeLoT tarafından 04/Ağu/18 13:29 tarihinde düzenlenmiştir

Kurtlar tasma takmaz....
Toplam Hit: 2494 Toplam Mesaj: 22
aöf diploma açıköğretim