Apple Cılara (İphone, İpod Vs..)
-
yalan dolan olmayan belgelerle bi zahmet kanıtlasana bana bi zahmet.Hadi onlar 2 yıllık şimdikilerini alayım.
http://forum.shiftdelete.net/cep-telefonlari/98684-iphone-3gs-mi-yoksa-nokia-n97-mi.html
Kullanıcıların fikirlerini alalım birde.Ekstradan anket...
http://forum.shiftdelete.net/sdn-haberleri-makaleleri-yeni/poll-760-a.html
----
Kalite diye bahsettiiğiniz herşey özellik.Cücük kadar ekran, dokunmatik olamsı...bunlar kalite değildir.Tercihtir.Övündüğüm testler değil, test gerek.Kalite, özellik karşılaştırılması için test lazım.Googledan bulabildiğim onlardı.Varsa 2009 testleri onlarıda paylaş.
Burda iphone karşıtı, nokianın yetkili bilmemnesi olarak konuşmuyorum.İtunes'a bağlısını diyorum, bana itunes güzel diyorsunuz.Nokia yada başka bir telefonda , tek programa bağlı kalmayı sevmiyorum.Telefon dediğin, alırsın ve her türlü uyumu olur.Daha sonra istediğin yerde kullanırsın.Programa, işletim sistemine bağlı kalmazsın...
http://www.chip.com.tr/konu/n97-iphone-3gs-e-karsi-cetin-bir-durum_14047_10.html
27 Temmuz 2009
Hoca sonuç olarak birisi demiş porche ile ferrari kıyaslamaya çalışıyorsunuz diye.O misal olamsın .O kadar anlatılıyor , iphone şöyle böyle kaliteli.NEde kaliteli onu anlamaya çalışıyorum.Programlar ile eklene biliyor eyw.İyide kullanıcılar mutsuz, iphone uğraştırıyor.Nasıl açık ara kaliteli gibi bir durum ortaya çıkıyor ?
Tabi bu tür eşyalarda biraz şans işi eyw ta, bir tanesi, iki tanesi değil, büyük çoğunluğu memnun değil çevremdekilerin.Iphone sonuç olarak eklentilerle, programlarla birşey olan bir telefon.İyide bu durum benide, herkeside sıkıyor.Sonuç olarak burada telefon ile uğraşıyoruz.Iphone dediğimzi şey oyun kutucuğuna dönüştü.Hatta başka birşeye..
---
Son olarak google a değinince google yanlısı olarakda birşeyi söyliyeyim.Iphone nasıl ilk çıktığındaki ile şimdiki arasında fark varsa android içinde birazcık bekleyelim.Google'ın iyi iş çıkartacağından eminim..
-
tolgasen bunu yazdı:
-----------------------------
nokianın dokunmatiğinide biliriz 5800 vardı postaladım telefon reset atıyor odun gibi basman gerekiyor iphoneda multi touch var kime var o? yok bataryası çıkmıyo yok video çekmiyo püften bahaneler.
yeni pcdede bişe yüklemezsen bi bok yapmıyo. o hesap.. iphone ne yazılımlar yapılıyo nabız ölçüyo. heart monitor appnin adı. nokia ölçsün aynı şeyi başka bişe demiyorum...
-----------------------------kac km hızla yürüdügünü ,bi objenin ne kadar metre uzakta oldugunu ,klinometre bile var sıvacılar duvar kalınlıgını ve duzlugunu ölcebilir ama tabi iphone'u duvara dayamaya kıyabilirlerse :D app name : clinometer
-
gelmiş geç(ir)miş en iyi telefon :D
hala kullanıyorum amk taş gibi birde bir arkadaş sağolsun 2 tane oldu şimdi :D
birde bunun abisi var 6630 oda vvar :D
-
Yazmıycam diyorum yine dayanamıyorum.
Anlayamadığın nokta şu, kimse birşeyi sen çok beğendin diye kullanmıyor, sen beğenmedin diye de vazgeçmeyecektir.
Zaten olması gereken de budur, senin işine yarıyorsa, seni mutlu ediyorsa bitmiştir.
Telefon, yazılım vs olayı için kısıtlı tutmaya da gerek yok, sen pamuklu kilot seversin, mahmut boxer sever, mahmut'a ne senin donun bi taraflarını iyi kavrıyorsa ?
Bir de beni en çok rahatsız eden yönünü söyleyeyim, bir konuda konuşurken, sanki bu işi en iyi bilen sensin.
Sadece teknoloji olaylarında değil, zamanında bunu LSD için de yaptın, bilmem ne için de yaptın, sana gelip burda kullananlar, bu konuda deneyimi olanlar anlatıyor, bak ben böyle düşünüyorum, şöyle yapıyorum, bu şekilde olur diye işin aslını açıklıyorlar, bağnazlık seviyesine düşürme tartışmalarını. 'Ama benim annem kullanıyor, çok mutsuz ki :(', bu mudur ?
Senin dilinle anlatmak gerekirse, bi 5210 telefonum var, tek kale maç yapıyoruz bana mısın demiyor. (Edit: Ben bu telefonu zaten mahalle maçı yapmak için almıştım amk =] Gerizekalıyım birazcık ondan =])
Kaçak olarak, hatırlayamadığım sene öncesinde alındı. Ne tamir yüzü gördü, ne de başka birşey.
Başına gelmedik boktan durum kalmadı hala yoluna devam ediyor.
Cebime koyunca da ne kadar ateşli bi insan olduğumu gösteriyor, hem fahrenheit, hem de celsius olarak (H)
Bu arada bi ürünü alırken, ben bunu denize düşürücem ya da üstünden mercedes geçirticem diye bi fantezi ile almak sadece sana mahsus sanıyorum =)
Belirli bi emek karşılığında alıyorsun, ucuz şeyler değil, özen göstericeksin(göstereceğiz) tabi ki.
-
iphone'un kullanıcıları mutsuz diye bi durum diğer telefonlar için neyse o kadardır, apple ürünlerine saldırmak herkesin hobisidir, adına siteler acılır, zamanında hp pavilion serisi kronik hatasıyla herkesi delirtti komaya soktu 1 tane site acılmadı hakkında.
Bahsettiğin siteleri acanlar,iphone kullanıcılarından cok uzanamadıgı cigere mındar diyenler,bok atanlar, hayatında iphone kullanmamıs adamlar,ya da senin gibi kutusundan cıktıgı halde kullanıp içinde koskoca videolar kısmı oldugu halde iphone video oynatmıo dien adamlar.
ayrıca bu bardaga ne tarafından baktıgına görede değişir, apple ürünlerinden ne kadar cok nefret eden varsa o kadar cok sevenide vardır, kendin bile apple'cılar demişsin yani seven insanlarda boşuna sevmez bi bildikleri vardır.
samsung omnia gibi bi facianın 1.cıktıgı bi site benim için kasımpaşadır. cok uzaga gitme ekşiye bile yaz samsung omnia diye anlıcaksın ne dedigimi,destan yazdırma bana burada.Bahsettiğin forumdaki adamlar corcocuk, ne uzmanlıgı var ki ben onları baz alayım? birine capacitive desem opengl2.0 destegi desem yüzüme bakar.Her tartısan bilgili olsaydı keşke, sende burda tartısıyosun ama nasıl tartısıosun? kacıncı yanlıs bilgini serdim buraya, nokia codecsiz video oynatır dedin ortaya cıkardık, iphone için turn by turn gps yoktur dedin zibilyon tane gps verdim sana.
testlerin neden dogru sonuc vermeyecegini tekrar söyleyeyim, sana 10 tane antivirüs testi bulurum hepsinde farklı 1. olan, ee hangisini kullancaz?
nokianın su an n97de yaptıgı tamamen kullanıcıları kandırmadır, bir özelliği beceremeyip diğerlerinden kazanmaya calısmaktır.Hayır artık kalem örnegini vermekten ben bıktım sen bıkmadın. Adamlar ne yappmıs testte? ekran demiş iphone daha iyi demiş 1 puan vermiş, bluetooth demiş iphone da yok demiş nokiaya 1 puan vermiş.
oha!
birmi yani bu ikisi? kutusundan kalem cıkan telefon kullandıgı teknoloji itibariyle 15mp kameraya sahip olsa dahi gözümde hiçtir.N97 de hiçbir yenilik yoktur,10 sene öncesinin palminin kameralı ve widgetli halidir.
Iphone ise yeniliktir, kalemsiz ve parmagı tanıyan ilk telefondur bunu artık lütfen anla.
Ayrıca testte opengl2.0 destegi,işlemci gibi şeyler hak getire zaten, kimse detaylara inmemiş.
diğer konu ise, testlerde bu iki alet kutusundan cıktıgı halde test edilir.Ben sana zaten kutudan cıktıgı halde iphone'un üstün olmadıgını basından beri sölüorum bunun için testlere gerek yok, yine iddaa et kutudan cıktıgı haliyle iyidir diye yine kabul ederim gocunmam.Kaldıki jailbreak bir cracking işlemidir ve yasal değildir, sen o dergi testlerinde böle yasal olmayan bişey yapılacakmı sanıyorsun?
Olay şu hoca.
Nokia kutudan cıktıgı haliyle 1-0 öndedir. Sen bilmeyen bi apple kullanıcısı karsısında cok rahat atıp tutabilirsin,haklısındırda dibine kadar, cıkarsın karsısına bu yok su yok ben bunu yapıom sen yapamıon dersin.Genelde bunlar salak tiki tayfasıdır ve beter olsunlar.
Ama bilen bi adamın elinde iphone jailbreak ile 5-1 öne geçer.Nokia 1-0 öndedir ve 1-0 da kalır, cünkü telefonun limitleri bellidir ve daha iyisi zaten bi üst modelinde cıkmıstır.Nokia sana 2-0 yapacak sansı vermemiştir.
Sen kutudan cıkarınca kullanayım bana yeter benm kalitem o dur dersin
Ben 1-0 geride baslamayı kabul ederim alır ugrasırım 5-1 öne geçer öttürürüm.Testlerde örnek verdiin n95i satıp bunu aldım ben,getir karsıma bi n95 nasıl agzına sıcıyor gercek hayatta jb yapılmıs bir iphone, denemesi bedava.Benim kailte anlayısım budur.
Ben simdi bluetooth kullanıomuyum? evet
mms zaten var videoda keza öle
2 tane ayrı program kurdum diye gocunmam,bana sagladıgı avantajları düşünerek, sen bunu yapmak istemiosan zaten tartısmaya gerek yok, kutudan cıkardıın alet zaten o halinden baskasını vaad edemior sana.
Google'a gelince.
androidden bi bok olmayacak, yakında wm 7 sürümünü cıkarana kadar at kosturuyor işte, mac osx (sen bu gercegi kabul etmek istemesende) zirvede zaten, nokianın symbianı içinse işler içler acısı. 3 senedir piyasayı sallayacak diye beklioz android için, google g1 den beri aynı hikaye, iphone nasıl cıktı dagıttı piyasayı,yapacaksa yapardı zaten bu zamana kadar.kaldıki apple haziranda yeni iphone u cıkaracak, o zaman zaten kimseye konuscak bişey kalmaycak.google allah deil sonuc olarak, kacımız su an g-talk kullanıosak msn yerine, androidde o şekil, cogu modelini türkiyeye getirmio bile zaten
-
iphone sahibi olmadım ama apple urunlerini kullandım o yuzden kesinlikle mukemmel diebiliorm, sonucta bi urune alıstıgında o firmanın modelin serinin takipcisi olabiliosn o yuzden bilen bilir 8810 wardi zamanda 8 serisine baglanmama yardımcı olan tel :D .. ve bu cizgiden cıkmadım tek kelime ile sunu gordum 8800 sirocco forever :D
bi aksilik cıkmazsa bu hafta icinde hediye glen bi urunu deiştrp ipod touch alıp deli gibi kurcalıcm o zmanda yorumlarımı esirgemicm
nokia 88xx
-
@fenerist07 bosuna anlatma anlamaz anlamazlar. zamaninda iphone kullandığım yıllarda teknik servisiyle uğraşırdım. ve çevremde iyiydi. telefonun şarjı bittiğinde bozuldu sanan, elinde ki kalemle ekrna dokunmaya çalışanları gördüm. daha neler neler. iphone herkezin hakkı değildir. n95 herkezde olabilir herkez kullanır niye ? çat çat çat tuşlara bas. konu n95 değil diğer telefonlarda dahil buna. iphone bir telefon değildir bunu unutmayın. iphone bir mp3 çalar bir mp4 player bir oyun konsolu , bir taşınabilir bilgisayar , bir kamera bir fotoğraf makinesidir.
zumsuk gene anlamaz bunu gene kabullenmez gene senin karşına birşeyle çıkar bu memlekette iphone alıpta ulan bune ya diyen bi sürü insan var
-
bu kadar da abartmayın tamam iyi olabilir ama leylanın mecnuna baktığı gözlerle bakmayın şu telefona :)
-
xylgn_ bunu yazdı:
-----------------------------
bu kadar da abartmayın tamam iyi olabilir ama leylanın mecnuna baktığı gözlerle bakmayın şu telefona :)
-----------------------------sana ne gözüyle bakalım hacım leyla gözüylemi mecnun gözüylemi :/
-
hala kabullenmez diyorsunuz ya..Ben sizin kafanıza ne düşündüğümü nasıl sokacağımı anlayamadım.
Kardeşim kaliteli, on numara , süper dyaanıklı, sağlam kral diyorsunuz.Sanki 1100 ile iphone u karşılaştırıyorsunuz...Yok arkadaşım öyle bir fark yok.Sadece annemden de değil.Okuldaki hocamdan, akrabalara kadar var.Özellikle sordum onlara nasıl memnunmusun diye.Yok...Sadece ben yada annem değil.
Bunu nasıl kafanıza sokucam anlamadım.Hala iphone kullanmadın yada annen beğenmemiş diyorsunuz.Kardeşim, arkadaşım, ne diyeceğimi artık şaşırdım.Çevremdekiler beğenmedi.Bİlmem bu sefer girdi mi kafanıza ??
Israrla aynı şeylerin üstünde durmayın.
------
Bunun dışında iphone eklenti, özelliği bol olduğu için seviliyor.Birisi nabız ölçer falan demişti.Firefox, operada bol eklenti var.FAkat benim eklenti ile işim olmuyor.Chrome kullanıyorum.Bundan önce firefox kullanıyordum.Kurduğum tek eklenti google gearstı.
NEden google gearsı kurdum ? Çünkü interneti hızlandırıyordu.Bunun dışında twitter ile direkt bağlandı gmail fasafisosu falan işime yaramaz.Sevmem öyle eklentileri.Sonradan pagespeed eklentisinide kurdum, sitem için.Şimdi chrome kullanıyorum.NEden ? Çünkü daha hızlı, daha performanslı.Google hayranlığı ile alakası yok.Sekmelerimden birindeki site problem çıkartırsa bütün sekmeler gitmiyor.
Tek kullandığım eklenti ne ? Chrome un salaklığı olan flashları engellemek için ads var.Onu kullanıyorum.Ben böyle biriyim.Eklentiyle falan işim olmaz.
Madarakuku bunu yazmış
---
Elalemin markasının destekçisi olmak sadece ilkokul bebesi cahil, bağnaz hıyarlara özgüdür, şahsen ben kimseyi desteklemiyorum kullandığım mal kaliteli mi ona bakarım. Firma marka tınnn
---
Firma destekçisi mi ? NEden nokia kullanıyorum biliyor musun ? Çünkü diğer kullandığım telefonlardan daha iyiydi.Nokia kullandığım telefonlarda bir sıkıntı çıkmadı şimdiye kadar.Çıktığında da gönderdim ve 3 ay falan sürmedi.1 içinde geldi.Camı çatlamıştı.
İhpone bakıyorum, övüyorsunuz, koyu şekilde tartışıyorsunuz.İyide bu bahsettiğiniz telefonu öyle bir tartışıyorsunuz ki en yakın rakibine açık ara fark atar gibi.Şöyle tartışmayın şu telefonu çünkü cahil, bağnaz hıyar gibi oluyorsunuz.Şu telefonun artıları var ama genel olarak üstün falan değil.Öyle ezici bir üstünlüğü yok (şu güne kadar) .NAsıl yok, belki sizin için eklenti falan önemlidir.Fakat benim için gitar çalma programı olmasada çok önemli değil.
Madarakukara yine birşeyler yazmış
---
Bu arada üst üste 3 konuya bakınca -bing,aspphp ve bu- kimin zavallı olduğunu herkes görebiliyor. Google ubuntuya rakip bi işletim sistemi yapacakmış :p hadi şimdi git ubuntuyu kötüle :D senin zihniyetine anca bu yakışır.
---
Bingin üstünlüğü pardon ??? Spam harici bir üstünlüğünü göremedik te...ASp-php de yanlış düşünmüşüm.Yanlış düşünen zavallıysa sende dahil olmak üzre herkes zavallı.Çünkü yanlış düşünmek insani birşeydir.HE ben insan değilim dersen o da tabi senin kararın.
Google ubuntuya rakip işletim sistemi çıkartmadı.Ubuntu ile google ortak çalışacaklar.Profilimde haberlere girersen görürüsn.Yok cahil kalma.Bak yanlış fikir edinmişsin de zavallı, hıyar , ilkokul bebesi durumuna düşme.Yazık olmasın, telefon olma.
---------------------------------------
Ekstra:
Konu açarken dediğim gibi, herkesin çok çok çok kral dediği telefonu öyle bir anlatıyorsunuz ki görünce kardeşim vay bea bi iphone almak lazım diyesi geliyor insanın.Denedim, benim için zerre kadar birşey ifade etmiyor.Bir alternatif olabilir fakat gözümde hala bir üstünlüğü yok.
Gitar çalma, bilmemne oyunu, nabız programı gibi ıvır zıvırlara telefonda ihtiyaç duymadığımdan bbenim seçimimde sağlam olması, dayanıklı olması, kullanım kolaylığı hala önemli.1100 ı hala savunuyorum, çünkü en temiz kullandığım telefondu.Dayımdan sonra ben kullandım ve temiz 4 sene falan kullanıldı (5 te olabilir).
Bu sürede ne bir kere bozuldu, ne servise gönderildi.Yalnızca şarjı değişti.Zaten normalde 9-10 gün şarjı gidiyordu.Son zamanlarda 3-4 güne düşmüştü.Onun dışında da birşey yok.Benim aradığım özellikler bunlar.Ben cebimde bilgisayar taşımak isteyen biri değilim.Yada telefonda bi ton bana göre gereksiz eklentiyede gerek yok.
O halde iphone benim gözümde öyle çok abartılacak birşey değil.Ayrıca google sempatizanı diyorsunuz da şurdaki kaç kişinin iphone sempatizanı olduğunu görmek için birazcık daha objektif okumak gerek.
Öte yandan nokia ve google ı neden yazdım ? iphone rakipleri.Bir şey alırken rakiplerinle kıyaslarsın.Ben rakiplerini öveceğim, siz iphonu.Böylece duruma göre ortak birşey çıkacaktır.
crematory aldıktan, biraz kullandıktan sonra sende görüşünü yazarsan daha iyi olabilir.Benim için değil, diğer iphone alacak arkadaşlar için.