Apple Hayranlığım Oluşuyor
-
AbdullahAzad bunu yazdı:
-----------------------------
mac'a kolay adapte olman mac'in super olmasindan degil linux'a 2 senede asina olmandan kaynaklaniyor.
-----------------------------hocam onun etkis var fakat macin gerçektende basit kısmı var.Gnome 3 çok süper mesela, fakat ubuntuya falan kurmayın diyorlar.Sonraki sürümü bekiyorum.Gnome 3 çok benziyor.
-
fenerist07 bunu yazdı:
zumsuk kardeşim hatırlarsan forumda baya apple-diğer markalar hakkında karsı karsıya gelmiştik, işte tahribat budur, insanlar okuyarak arastırarak kullanarak deneyerek görüşlerini değiştirebiliyor, önyargılarını kırabiliyor :)
şimdi sınava gidiorm gelince daha detaylı seyler karalarım çizik olsun bu yazı
-----------------------------her ne kadar istemesemde , çoğu şeye ön yargıyla yaklaşıyorum.Sonra dönüp ya böyle diyorumda neden acaba, bi deneyeyim gerçekte öyle mi diye bakıyorum ve hoşuma gidiyor.
HErşeye merakta ediyorum.Çok işime yaradı.Borsaya merak sardım geçen ekonomi konusunda bir sürü bilgi edindim.MAc ile tasarım konusuna bulaştım, şimdi oturtmaya çalışıyorum falan filan..
umarım şu ön yargı durumumu kırabilirim.
---
başarılar..
-
musdawdaf bunu yazdı:
HoLyCat bunu yazdı:
Normal pc ye kurmak icin cok ugrastim ama olmadi bide ben baksam bunun Tadina :)
CPU Türü QuadCore AMD Phenom II X4 945, 3000 MHz (15 x 200)
Anakart Adı Gigabyte GA-MA785GM-US2H (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN, IEEE-1394)
Anakart Çipseti AMD 785G, AMD K10
DIMM1: Kingston 2G-UDIMM 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
DIMM1: Kingston 2G-UDIMM 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
Görüntü Bağdaştırıcısı NVIDIA GeForce GTS 250 (1024 MB)
3D-Hızlandırıcı nVIDIA GeForce GTS 250
hocam anakartin tam ismini bulamadim ama senin sistem neredeyse tam uyumlu ekran karti falan her sey var
edit:anakartta var senin uyum %100
edit:iAtkos Degilde iDeneb deneyebilirsin
http://torrentz.eu/8d2749eb760f89e0a361d8c09933ffe119685f5b
-----------------------------sagol dostum
http://www.seedpeer.com/details/2426317/IDENEB-V1-6-10-5-8-LITE-EDITION.html
burdakini indiriyorum..
-
musdawdaf bunu yazdı:
-----------------------------hocam anakartin tam ismini bulamadim ama senin sistem neredeyse tam uyumlu ekran karti falan her sey var
-----------------------------farkı nedir hocam ideneb in
-
zumsuk bunu yazdı:
musdawdaf bunu yazdı:
-----------------------------hocam anakartin tam ismini bulamadim ama senin sistem neredeyse tam uyumlu ekran karti falan her sey var
-----------------------------farkı nedir hocam ideneb in
-----------------------------hocam hepsi ayni genel de sadece tek fark bazilarinda daha fazla kext oluyor bazisi amd lere kuruluyor.bir de su anda gelisime devam eden surum sayisi az
sadece iAtkos ve Hazard devam ediyor digerleri yeni surumler gelmiyor ama soyle bir sey var sen kurduktan sonra zaten direk combo update ile normal mac os a geciyorsun o acidan bi farki yok
En cok begenilen iAtkos ama iAtkos amd destegi cok zayif
ekran kartlari icin en iyisi snow leopard hazard diyolar
iPCOS var onun garip ozelligi hic kurulma ihtimali olmayan bi bilgisayarda bile calisabilmesi :D ama desteklenen bi surum degil
-
hahaha değişikmiş :D
---
aynı özelliklerde bir apple ile aynı özelliklerde bir pc arasında fark var mı ?
Yani macbooklar falan varya, onun dell, hp, casper vs..den alınan aynı özelliklerindeki bir bilgisayardanf arkı varmı ?
ipod nano çıkartmışlar ince, ipad ince, macbooklar ince.
Anladığım kadarıyla adamlar hack yapyor (kırma anlamında) , yani donanımda yeniliğe gidiyorlar, sistemi daha iyi hale getirmeye çalışıyorlar.Overclock falan olabilri belki ? var mı öyle bir durumları
-
zumsuk bunu yazdı:
---
Yani macbooklar falan varya, onun dell, hp, casper vs..den alınan aynı özelliklerindeki bir bilgisayardanf arkı varmı ?
Anladığım kadarıyla adamlar hack yapyor (kırma anlamında) , yani donanımda yeniliğe gidiyorlar, sistemi daha iyi hale getirmeye çalışıyorlar.Overclock falan olabilri belki ? var mı öyle bir durumları
-----------------------------hocam hack yapıyor dediklerin kim tam anlamadim ama herhalde iAtkos takimina falan diyorsun.
mac osx in donanim kilidi var yani bizim bioslara olmuyor onu astiktan sonra cok sorun olmuyor iboot falan o ise yariyor.
ikinci sorun driverlar.Hazard grubu kendi driverlerini yazmis baya eski surumlerde sonra iAtkos grubuda oynamalar yaparak ekleme yapmis galiba.kext lerin sistem ayarlariyla oynuyorlar surekli mesela apple in sadec gt 330 m icin kext i var diyelim bunlar onu ayarlarini oynaya oynaya tamamen gt 200 ler gt 300 lerde kullanilir hale getiriyorlar.
Mac os normal bir bilgisayar arasinda bence fark olarak performans acisini bilmem ama laptop alacaksan tasinabilir olarak macbook almalisin
HP aldim ben sozde serinin en hafifi 2.3 kg ama leş gibi yine de sarj aleti de 1 kg tutsa :D bide boyutlar malum 5 kg ile geziyorum sirtimda
bi de air e bak bi kere o kadar inceki her yere sokarsin :D. macbook pro lar da farkli degil .Ha ben oyun oynayacam falan diyorsan zaten cok mantikli degil bence de.
yani demek istedigim apple i karsilastirmaya sokarken tutup bizim 15.6' , 16' laptoplarla kıyaslamak sacma
asusun 12 inch lenovo nun 12.1 leri var 3.000 lira yani
13.3 te hele sony ler 5000 lira ve neredeyse hepsi macbook pro lardan performanssız 1.2 ghz ulv islemcisi var.
15.6 inchler hakkında yorum yapmam mantıklı degil gercekten pek alakam olmadi onlarla
-
Buradaki tek problem Steve Jobs'un insanları mal ve aptal yerine koyup kandırmaya yönelik hareketler yapması.
-
benimde android hayranlığım doğuyor
-
musdawdaf bunu yazdı:
zumsuk bunu yazdı:
---
-----------------------------hocam hack yapıyor dediklerin kim tam anlamadim ama herhalde iAtkos takimina falan diyorsun.
mac osx in donanim kilidi var yani bizim bioslara olmuyor onu astiktan sonra cok sorun olmuyor iboot falan o ise yariyor.
ikinci sorun driverlar.Hazard grubu kendi driverlerini yazmis baya eski surumlerde sonra iAtkos grubuda oynamalar yaparak ekleme yapmis galiba.kext lerin sistem ayarlariyla oynuyorlar surekli mesela apple in sadec gt 330 m icin kext i var diyelim bunlar onu ayarlarini oynaya oynaya tamamen gt 200 ler gt 300 lerde kullanilir hale getiriyorlar.
Mac os normal bir bilgisayar arasinda bence fark olarak performans acisini bilmem ama laptop alacaksan tasinabilir olarak macbook almalisin
HP aldim ben sozde serinin en hafifi 2.3 kg ama leş gibi yine de sarj aleti de 1 kg tutsa :D bide boyutlar malum 5 kg ile geziyorum sirtimda
bi de air e bak bi kere o kadar inceki her yere sokarsin :D. macbook pro lar da farkli degil .Ha ben oyun oynayacam falan diyorsan zaten cok mantikli degil bence de.
yani demek istedigim apple i karsilastirmaya sokarken tutup bizim 15.6' , 16' laptoplarla kıyaslamak sacma
asusun 12 inch lenovo nun 12.1 leri var 3.000 lira yani
13.3 te hele sony ler 5000 lira ve neredeyse hepsi macbook pro lardan performanssız 1.2 ghz ulv islemcisi var.
15.6 inchler hakkında yorum yapmam mantıklı degil gercekten pek alakam olmadi onlarla
-----------------------------yok yok apple'ı kastediyorum.MEsela işlemci performansını arttırmak için çeşitli işlemler yapıyorlardır.Normal bir bilgisayara göre çok daha iyidir.
çünkü adamlar donanım , incelik ve hafiflik üstüne uğraşıyor işletim sistemi ve teleofn vs..lerde de öyle. kısacası kullanım kolaylığı.
kesin bir atraksiyon vardır