Aranızda Su Tesisatcısı Varmı Şu Resımlere Bi Baksa Sorun Nedir ?
-
Evde su kacagı var duvarı komple kırdırmak enson aklımdaki şey sorun umarım buyuk degildir. Camasır makinesini ve lavobayı baglattıkdan sonra bu kacak olmaya basladı .. daha once hıc suyu kullanmadık daire sıfır oldugu ıcın ama sucuya sordugumda suyu kullanmasan bıle boruların ıcınde su olur dedı .. gecen sucu goturdum eve camasır makınesının arkasındakı hortumdan kacırıyor dedı sorun burdandır dedı .. dun bılader tekrar gıtmıs eve duvar komple gene ıslanmıs.bu kez camasır makınesının ana vanasını kapattırdım.bakalım sorun ordanmı.. sorunu bulmam ıcın cozumlerınızı beklıyorum.
1.resim dairenin girişi en üstdeki ıslaklık sevıyesı olan yer camasır makınesı ve lavoba gıderının oldugu yer..
2.resim bir altdaki dairenın duvarına kadar ıslanmış
3.resim ise su kacagının oldugu dairenin iceriden resmi sag tarafda banyo var sol tarafda ıse mutfak bolumu var.
-
Cevap belli hocam. O duvardan geçen gelen ve gider borularından birinde bariz sızıntı var.
İçerden veya dışardan kırıp sızıntı olan yerdeki contayı veya boruyu değiştirebilirsin. Başka türlü sanmıyorum çaresi olsun.
Bizi apartmandada bolca mevcut (:
zeybekustasi tarafından 24/Şub/14 03:24 tarihinde düzenlenmiştir -
zeybekustasi bunu yazdı
Cevap belli hocam. O duvardan geçen gelen ve gider borularından birinde bariz sızıntı var.
İçerden veya dışardan kırıp sızıntı olan yerdeki contayı veya boruyu değiştirebilirsin. Başka türlü sanmıyorum çaresi olsun.
Bizi apartmandada bolca mevcut (:
Son care oraları kırmak işte kardesim belki yenı takılan gider borularında bı arıza vardır.. benım ogrenmek ıstedıgım sadece .. daha oncede su abonelıgı acıktı yanı camasır makınesınden once veya lavoba takılmadan once aynı kacak gene olurmuydu ?
-
Hocam bende emlak ofisinde çalısıyorum madem sıfır bina mütayit ile görüşün bu konuda size yardımcı olur.En kötü ihtimalle mutlaka başka yerde inşaatları vardır siz malzemeyi alırsınız işcilik onlardan olur en uygun şekilde kurtulursunuz
-
temiz su borusu filaan sızdırsaydı kırmadan hallederdik boruyu tamir edebilirdik..
-
hocam ist deysen bu işi ditrek cihazla çözüp sağı solu kırmaya gerek kalmayan cihazlarla hallediyorlar. Sadece arızanın olduğu alana müdahale ediyorlar.
Cihazla patlak boru tespiti 150-200 tl arası daha sonra yapılacak tadilat 50 - 100 neyse büyüklüğüne göre değişiyor.Sakın heryeri kırdırma eğer ilgilenirsen 2 hafta önce gelip benim evimdeki su kaçağını 1,5 saatte tespit edip onaran arkadaşın telefonunu verebilirim..
-
lavaboya yesil su dok duvardan yesil cikarsa orada sizinti
baglantilari ac teflon bant ile sar cok iyi bagla
http://www.wikihow.com/Find-a-Water-Leak-in-Your-House
videoda 3 sekilde gosteriyor
-
rappermcs bunu yazdı
hocam ist deysen bu işi ditrek cihazla çözüp sağı solu kırmaya gerek kalmayan cihazlarla hallediyorlar. Sadece arızanın olduğu alana müdahale ediyorlar.
Cihazla patlak boru tespiti 150-200 tl arası daha sonra yapılacak tadilat 50 - 100 neyse büyüklüğüne göre değişiyor.Sakın heryeri kırdırma eğer ilgilenirsen 2 hafta önce gelip benim evimdeki su kaçağını 1,5 saatte tespit edip onaran arkadaşın telefonunu verebilirim..
Hocam ıstanbulda degilim ya kirikkaledeyım keske burdada oyle bır cıhaz olsa heryerı kırdırsak sımdı dunyanın masrafı cıkacak.
-
bilmen gereken ilk şey.
makinayı ve lavaboyu baglamadan önce ana giris vanası acıkmıydı kapalımıydı...?
lavabo yokdu ama mutfakdan dusakabın vs ne varsa ordan su kullanıyorduk dıyorsan sorunun pis su gideri
yok eger ana vana kapalı ıdı bunları takdık ana vanayı öyle actık dıyorsan suclu temız su boruları kı yogunluga bakarak temız su dıyebılırım
pıs su gıderınde sızıntı bu sevıyede olması ıcın borulardan bırının bır bırıne ek yerlerınden cıkması gerek bu damlama degıl :D
ama temız suda aynı sevıyede sureklı bır sızıntı bu sevıyede olur
yenı bına ıse bına ıc tesısatını yapanları yada mutahıtı bul
-
Hocam nalburda toz boya var al bir paket lavoboya tuvalete at kaçağın ne olduğu çıkar eğer çıkmazsa temiz sudur onuda bulmak için evdeki bütün muslukları herşeyi kapat su saatine bak dönüyorsa temiz sudur.
Gördüğüm kadarı ile oranın hepsi kırılacak gibi görüyorum.
-
musa-90 bunu yazdı
Hocam nalburda toz boya var al bir paket lavoboya tuvalete at kaçağın ne olduğu çıkar eğer çıkmazsa temiz sudur onuda bulmak için evdeki bütün muslukları herşeyi kapat su saatine bak dönüyorsa temiz sudur.
Gördüğüm kadarı ile oranın hepsi kırılacak gibi görüyorum.
hocam toz boya tuvara vurunca kacagın nerden oldugunumu anlıcaz o duvara cıkarmı ?