Arıza
-
Bilgisayarımda ara sıra Driver_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL şeklinde bir mavi ekran çıkıyor. Yardımcı olabilecek var mıdır? Şimdiden eyvallah/The RaBBiT
-
- Bilgisayar ne zamanlar bu hatayı veriyor
Müzik dilerken
Vİdeo İzlerken
Oyun oynarken
Çok Yogun işlem yaparkenYoksa çok ısındığı zaman mı?
Bunları belirtirken birkça çözüm önerebilirim
birde ekran kartın nedir?
-
açılıştamı veriyo mavi ekranı yoksa bi işlem yaptıgın sıradamı.eğer işlem yaparken veriyorsa hep aynı işlemdemi veriyo yoksa farklı bişiler açarken falanda bu hatayı aldıgın oldumu ?
-
En son film(baba) izlerken hatayı verdi. Ekran kartım ati. Ama genel olarak nerde veriyor bilmiyorum.
-
mavi hata olayı başıma gelmişti güvenli kipte bile açamıyordum yedek atmıştımda kurtulmuştum
-
Tamam ATi marka ekran kartlarında bu sorun çokça olur
Şöyle yapıcaksın
1) Bios 'a girip "Load Default Settings" yapıyorsun Bu geçirmeyebilir sorunu
2) Bilgisayar çok ısındıgında sogutuyorsun bilgisayarı gene hata veriyorsa
3) Fan ayarını %100 de 100 e getiriyorsun kesin çözülüyor
uğraşamam dersen direk Fan 'ın çalışma ayarını 100e getir ama bu iyi bişey değil pekte..
Kolay gelsin..
-
Konu hakkında fazla bilgim yok mazur görün bios felan nedir tam olarak anlatabilirmisiniz.
-
asiminnesli bunu yazdı:
-----------------------------
Konu hakkında fazla bilgim yok mazur görün bios felan nedir tam olarak anlatabilirmisiniz.
-----------------------------beyler dalga geçmeyin çocukla :D
hoca bilgisayar açılırken hemen F1, ESC vs. tuşlarına bas karşına çıkınca anlarsın.
-
ShyRain bunu yazdı:
Tamam ATi marka ekran kartlarında bu sorun çokça olur
Şöyle yapıcaksın
1) Bios 'a girip "Load Default Settings" yapıyorsun Bu geçirmeyebilir sorunu
2) Bilgisayar çok ısındıgında sogutuyorsun bilgisayarı gene hata veriyorsa
3) Fan ayarını %100 de 100 e getiriyorsun kesin çözülüyor
uğraşamam dersen direk Fan 'ın çalışma ayarını 100e getir ama bu iyi bişey değil pekte..
Kolay gelsin..
-----------------------------ek olarak : Ati Catalyst Control Center adlı programı kurup optimizasyonu gerçekleştirirsende performans artışı olablir + olarak bu hataya çözümde olabilr
-
asiminnesli bunu yazdı:
------------------------------ minare gölgesi
- davul tozu
- bios
bu üç elementi unutma hocam olmazsa olmaz .
-
Google da BiOS 'u araştırıp oku lütfen
çünkü BiOS ta yaptığın işlemler tehlikelidir hani format atıp düzeltilebilincek kadar kolay değildir.
Anlatabilecek arkadaş varsa tabi anlatsın..