Arkadaşlar Boyutu 4:3 Olan Fotoyu Bozmadan 16:9 Yapmanın Yolu Var Mı?
-
arkadaşlar arşivimdeki eski fotolar 4:3 olarak çekilmiş bunları tam ekran olarak laptopta açtığımda sağda ve solda boşluk kalıyor...Yeni makinemle çektiğim fotolar tam ekranda full ekranı dolduruyor, sorum şu ki bu eski fotoları 16:9 olarak çevirmenin yolu varmı?
-
High Quality Photo Resizer ile yapabilirsin
2.yol hiç olmadı tam ekran yap ekran görüntüsü alıp paint'te düzenle
-
dostum fotogrtafn yapısı 16 9a uygun değil 4:3 fotograf daha iyi ama illada 16:9 yapacam diyosan photoshop/image size ama tavsiye etmem
-
ameros bunu yazdı:
-----------------------------
dostum fotogrtafn yapısı 16 9a uygun değil 4:3 fotograf daha iyi ama illada 16:9 yapacam diyosan photoshop/image size ama tavsiye etmem
-----------------------------çözünürlüğü bozulur hocam. eğer illaki yapıcam diyorsan da, photoshop image size den aşağıda 3 kutucuk vardır bütün işaretleri kaldır, atıyorum foto 4 cm e 3 cm mi onu 4 orantıla işte ona göre değer ver iki yerede
-
deneyeceğim arkadaşlar sağolun...
-
crop yapsana neden böyle kasıyorsun ki? yada yanlara siyah bant ekleyiver.
kareyi kenar uzunlukları değişmeden dikdötgen yapmaya çalışıyorsun resmen
-
crop yapacaksın, kaliteyi bozmadan yapmanın başka yolu yok, fizik kurallarına aykırı..
-
kırpacaksın başka teknik olarak teknik olarak başka bir yolu yok
ama şeyi bir kurcala ps cs5 content aware scale gibi bişey geldi oradan bızıklayarak bişeyler bulabilirsin sanırım -
aga şimdi Fotorafı croplamadan dirk boyutu değiştirirsen normal fotoğrafda ki 70 kiloluk bir adam 100 kilo gibi görünür :) fotoğraf enlemesine genişler ve çirkin durur, Ki zaten 4:3 fotoğrafın gerçek boyutudur öyle olması gerekmekte.. bence hiç kasma..
-
elbette yaparsın ama hiç bir şeye benzemez kalite çok düşer.
-
Yani genel kanı kaliteyi bozmadan yapamazsın.. Mythbusters yine çuvalladı (: