folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Asgari Ücret 527 (Y)Tl Kim Geçinecek Bu Parayla?

Asgari Ücret 527 (Y)Tl Kim Geçinecek Bu Parayla?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Swool bunu yazdı:
    -----------------------------

Senin önemsemediğin 50 lira o adam için büyük bir miktar, yılda 600 lira eder.  Doğrusu güçlünün yanında olmak değil, haklının yanında olabilmek.

İşci adama neden kazık atıyorsun ? Asıl kazığı doğarken yememiş mi zaten ?  Seçme şansı olsaydı, patron olmak isterdi, senin tabirinle ''Gariban'' değil...

Yani adamın bir miktar para için onca zaman ekmek yediği ele tükürmesi,

Arkasına bakmadan gitmesi haklı bir durum...

Peki.

(Bunu patron yapınca adı OROSPU ÇOCUĞU oluyor) 

Ayrıca patron olmak isteseydi emin ol olurdu.

İşçi dediğin adam 'Yahu saat 6 olsa da çıkıp gitsek şurdan' diyen adamlar sürüsü.

Ha, 'İşim bitmeden çıkmam' diyenleri de var aralarında, ama zaman içinde onlara 'Müdür' diye hitap ediliyor.

Yani herkesin seçme hakkı var.

Eğer o lise de 'Yerlere tükürüp, tuvalette esrar çekiyor' ise,

Diğer adam da çalışıp anadolu lisesini kazanıyor ise,

Birinin diğerinden üstün olmaya hakkı vardır.

Bana okula gitmeye bile parası yetmeyen uç örnekler verirsen bu tartışmanın bittiği nokta bu olur.

Tabii ki her olayda olduğu gibi, istisnalar vardır.

Sabahlara kadar çalışıp da hala aç kalanlar vs...

Ama genel durum 'Çalışan, işe yarayan kazanır' dır.

Patron dediğin adam 3 - 5 lira'nın hesabını yaparken,

Kendine fakir denen adam 'Çocuğu biz yapalım, kısmeti Allah'tan' derse olmaz o iş.

Olmaması da doğaldır.

Bir gidin bakın bakalım 'varoşlar' diye bahsettiğiniz mahallelere,

Genç kızların çoğu makyajlı, erkeklerin traşları itinayla yapılmış, saçlarda jöle vs...

Sorsan ağlarlar 'Geçinemiyoruz' diye.

Bırak geçinememeyi açlıktan ölmeyi hak ediyor o adamlar.

Önce adam gibi temel ihtiyaçlarını karşılarsın, sonra üstüne başına para harcarsın.

Adama sorsan parası yok kitap alıp okumaya, ama altında bilmemkaç model şahin,

Üstünde ufak tefek de olsa onca modifiye bilmemne.

Alayı boş konuşuyor.

Hiç acımamak lazım bu adamlara,

HİÇ 

Ancak sizin gibi 'marjinal' yaklaşım peşindeki 3 - 5 insan bu adamları koruyor.

Halbuki keşke hiç koruyan olmasa da anlasalar kendilerinin ne bok olduğunu.

Patron patron diyorsunuz.

Patron her gece batabilir, herşeyini kaybedebilir...

İşçi?

Var mı böyle bir durum... Hayır yok.

Patron işçiye maaşını ödeyemez,

Arkasından "Bizim maaşları ödemiyor pezevenk" olur.

Hiçkimse de demez ki,

"Lan acaba biz yeterince iyi çalışmıyor muyuz da bu adam batıyor?"

Hep işçinin sırtından kazanılmıştır para.

Hiç patron çalışmamıştır, risk almamıştır.

İşçi'nin emeğini sömürmüştür.

Bu adamlara biraz daha yüz versen,

"Bize maaş da vermedi" diye sallayabilirler de.

Ki yapıyorlar "3 Kuruş'a çalıştırdı bizi" diyor nerdeyse hepsi.

Çalışmasaydın lan?

Zorla mı çalıştırdı adam? 

Nedir yani işçiyi haklı görmek?

Gariban doğduysa hemen ilgi gösterelim.

Hatta mesela bir orospu çocuğunu başımıza getirelim...

Yazık, anasız babasız büyümüş, o zaman biz ilgi gösterelim ona?

Bir düşün bakıyım, patron batsa hangi işçi der ki

"Abi bu kadar ekmeğini yedik bunca zaman, 2 ay biz parasız çalışalım da, işleri yoluna koy"

Diye? 

Edit: Gerçi sen şimdi bu son lafıma bir tane uç örnek bulacaksın, sonra tüm yazdıklarım yokmuş da tek dediğim buymuş gibi davranacaksın... 
    Neyse zaten sana laf anlatabilmek gibi bir ümidim zaten yok...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hacktorx
    hacktorx's avatar
    Erkek

Musket bunu yazdı:
    --------------------------------------------

çok uzundu burdan çıkardım ama son mesaja atfen<<<<<<<

hacı katıldığım bir çok nokta var. yani işçiler hakkında söylediklerinin çoğu doğru. ben işçiydim bir zamanlar işçilerin arasındayım. şimdi de patronum. ve çok trajikomik bir durumdur ki işçi çalıştırmıyorum:) çünkü aradığım kriterlere uygun birisini bulamadım. senin söylediklerini haklı çıkaran sebeplerim var benim de.

ancak konu farklı. konu türkiyedeki işçi patron ilişkisi ya da çalışma ahlakı gibi bişey olsaydı tamam bu söylediklerin olabilirdi.

ama bu söylediklerin her nekadar doğru da olsa, yaşamak için gereken gelirin elde edilememesinin sebepleri olarak gösterilemez.

her zaman söylerim. işçiden şikayet mi ediyosun? ozaman 500 vereceğine 1 ver bak nası kafana göre adam buluyosun. ha benim 1 verecek gücüm yok :) işçi de çalıştıramıyorum :)

peki buradaki 1 nedir? işini hakkıyla yapanın hakkıdır.

bir olasılık da şudur. insanlar çalıştıkları işi gerçekten benimseyemiyorlar. yani karşılığını alamama düşüncesi insanların samimiyetini yıpratıyor birtaraftan. herzaman tümevarım metoduyla gidilmez olayların üstüne. birazda tümdengelim...

artık hiçkimse beni yaşamıyor!! aşklarımı büyük kemanlarla çizdiler...içime belalar doğuyor.. yüzün parmaklarımın arasından kayıp yokoluyor...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

asgari ücretli çocuk yapamaz

asgari ücretli Üniversiteye çocuğunu gönderemez

"         "          et yiyemiz

"         "        ısınamaz 

"        "        ZAten insan değildir asgari ücretli ise bunların hepsini kabul etmiş sayılır

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

ne diyelim. hamdolsun diyelim kriz yok diyelim. halkı kandıralım. kriz psikolojiktir diyelim. işçiyi dövelim. memuru susturalım... boyun eğdiğine göre bu halk çok bile. % 4 ilk yarı zam yapmış :))) % 50 elektriğe % 50 doğalgaza % 10 suya zam yaptığı zaman zam bana yeter diyenler düşünsün. ey uyuyan kardeşlerimiz: 2012 ye şurda 2 yıl kaldı az daha sabredin. velakin 2012ye kadar ümüğümüzü sıktirecek bu şerefsiz hükümet.

NE GÜZEL ŞİKAYET EDİYORUZ. Ağlanacak halimize gülüyoruz :(

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Yok biz tüsiadın , Doğan medyasının Kriz var  dedğine inanalım , herkes kriz var diye harcamalarını kıssın , ekonomi durgunlığa girsin , böylece krizi tetikleyelim.Ondan sonra bakın biz kriz var demişti diye sevinelim. Tüsiad üyesi zenginler  amerikanın kendi batan zeng,inlerine yardım yaptığına bahane  gsterip Hükümetin İMF ile yapacağı anlaşmadan gelen paradan aslan payını kendine  alamnın yolunu yapsın.Bankalar geçen sene 12 milyar doalr kar açıklamalarına rağmen kr,iz var diye feryad edip krizden faydalanmanın yolunu yapsın .

Krizin psikolojik boyutuna gelince ,  bugün  herhangi bir banka hakkında  birkaç televizyonda batıyor diye söylenti çıkarın ondan sonra bakın bakalım o banka geröekten batıyor mu yoksa batmıyor mu ? O zmaan söylentilerin  halkı nasıl etkilediğini görürsünüz.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yNsr
    yNsr's avatar
    Erkek

"bu kriz ortaminda bişey yapılırmı ?" evet bir işe gireceklerden bunu duymuşsunuzdur. peki hangi kriz ? DM grubunun gazetelerinde bağırdıqı krizmi geçen sene 12 milyar kar yapan bankalar yalan söylüyorda doqanmi doğru söylüyor, lütfen!! bu grubun devleti yıpratma çabalarini hepimiz biliyoruz, bilinçlimi yapıyorlar bilmiyorum ama  bazılarinizda, bunlarin ekmeğine yağ çalarcasina, hizmet edip burada konuya pek hakim olmayan bir kısım (genç) halki galeyane getirip devlete inancini düşürüyorlar, her dönem bu çilekeş yurttaşlarin başında bir bela olmuştur, sağ-sol, irtica-laiklik, Pkk, bunlar hep planli bir çalişmanin ürünleri, şimdide malesef halk devlet çatişmasi çıkartilmaya calişiyor. Bu çatışmayi yürütenler, sandıkta yenemedikleri hükümeti böyle karamsar yaygaralarla yenmeyimi düşünüyorlar bilinmez ama başarili olduklari kesin,

bu düzlemde medya 28 subatta olduqu gibi gene iş başında.

ben bu kriz söylentisini bir kalabalik bomba var demeye benzetiyorum, Bomba yok ama birileri bağırınca psikolojik olarak ortada kimse kalmıyor. yatırım yapmaya calişanlarda geri adim atıyor, Krizi bahane edip vergiden yırtmak için kongarto ilan edip kepeng kapatanlari saymiyorum bile,

tüm bunlarla uğrasirken işçeye gelen 95 liralik zam beni mutlu etti açıkcasi, elbette  buda azama kanaat etmeliyiz. ve 2000 den önce Norveçte yaşamiyorduk gene türkiyedeydik ve bundan daha kötü durumdaydi, böyle şaçma yerlerden tutunup devletle halkin arasindaki güveni yıkmak isteyenlere fırsat vermeyelim

In every job there is a no
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    olivetti
    olivetti's avatar
    Erkek

peki bukadar işyeri niye kapanıyor? işsizlik sayısı neden birden arttı?  dogan medya degip duruyorsunuz kusura bakmayın ama söylemeden geçemicem körmüsünüz arkadaşlar? haydi dogan medya yalan söylüyor peki diye medya kanallarıdamı aynı yalan içinde?

kriz psikolojikmiş hey Allahımmm daha önce gülerdim böyle şeylere ama artık sinirleniyorum türkiye bok yoluna girdi hala aynı şeyleri diyorsunuz..

bu arada musket aynen katılıyorum yazdıklarına ama şu açıdan bakmanı istiyorum zamanında durumu cok iyi olupta ona göre cocuk sahibi olanlarıda düşünelim işler yolunda gitmedigini vesaire vesaire...

ama dediklerine aynen katılıyorum yani adamın aylık maaşı 500 ytl eşide evhanımı ve  bu durumda cocuk yapması bile yanlış haydi onu geçtim bu durumda 2,3 ve fazlası cocuk yapanlara diyecek söz yok bu durumdan sonrada gelip bilmem kaç cocugum var aylık maaşım 500 ytl diyerek aglayanlara diyecek söz bulamıyorumm....

...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    olivetti bunu yazdı:

peki bukadar işyeri niye kapanıyor? işsizlik sayısı neden birden arttı?  dogan medya degip duruyorsunuz kusura bakmayın ama söylemeden geçemicem körmüsünüz arkadaşlar? haydi dogan medya yalan söylüyor peki diye medya kanallarıdamı aynı yalan içinde?

kriz psikolojikmiş hey Allahımmm daha önce gülerdim böyle şeylere ama artık sinirleniyorum türkiye bok yoluna girdi hala aynı şeyleri diyorsunuz..

Kriz tamamen psikolojik demek mantıksız bir yaklaşım.

Ama krizleri bu kadar yıkıcı yapan şey psikolojik etkileri ve yaydıkları korku. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asker
    Asker's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    doğal gaza  %75 elektriğe %100 asgari ücrete %3 zam ne güzel bi orantı değilmi durmak yok yola devam....
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

adamlar 8 yıl zam yapmıyor sonra 8 yılın acısını çıkarıyorlar

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
Toplam Hit: 8596 Toplam Mesaj: 63