folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Askerliği Erteletmek / Ales / Yüksek Lisans / Özel Üniversite

Askerliği Erteletmek / Ales / Yüksek Lisans / Özel Üniversite

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Selamlar,

Askerlik tecilinin bir yılı doldu 2. yılı içindeyim yükek lisans yaparak askerliği ötelemek istiyorum. (2018 Eylül ayında başlayacak şekilde)

Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum. İstanbulda ikamet ediyorum. 

Sanıyorum Nişantaşı vs. iş sağlığı güvenliği gibi komik bölümlerde parayla da okuyabiliyormuşuz.

Mevcut durumda ben araştırlamalarımı yaparken en masrafsız ve kolay yüksek lisans programına yerleşmek için tavsiyeleriniz nelerdir? 

Teşekkürler. 

zeybekustasi tarafından 22/Eki/17 15:19 tarihinde düzenlenmiştir

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek

Takipteyim

yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

DH'de baya tartışılmış:

https://forum.donanimhaber.com/yuksek-lisans-ile-askerligi-uzun-sure-erteleme-yontemleri-en-az-5-yil-tecil--89853684-9

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

Sen zaten cevabi yazmişsin :) dediğin üniversite nerdeyse sanki askerlik ertelemek için kurulmuş :)

Hangi taşı kaldırsam o çıkıyor. Özeller durumu kapmış :) dediğin gibi uygun yine bu tip bölümler var 

iş güvenligini maalesef çok basitlestirdiler ancak ülkemiz için çok gerekli ve önemli bir bölüm küçümsenecek birşey değil bence. Bu kadar iş kazası ölümü düşünürsek.  Sadece bizdeki işleyişi dolayisiyla dediğin gibi :((

Tezsiz yapayim dersen ales dil gerek yok zaten basvuruyu kacirdin. Aralik ayinda başlayarak  bir üniversiteye basvurup  mart nisan gibi başlarsin derslere... Ama alese gireyim dersen mart nisani bekler başvurursun ama eylülde illa baslamiş olman lazimsa iyi takip etmen lazim cünkü coği üniversite kayiti eylülede kayiyor. 

Bahar dönemine girmek daha garanti.

Tezliye banka izin verirmi ? En masrafsizi o. Senin icin tezsiz çözüm gibi. Basvururken kac dönem sürdüğünede dikkat edin. Kimi 2 kimi 4 dönem. Bölüme gore değişiyor. Genel ücreti en az 2000 dönem başı. 

İkinci üniversite sizin için geçerli mi bilmiyorum gecen ay herkes akın etti. Onda 300 tl ye haloluyor. 

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

afyonda 1300liramı ne kayıt yaptır gitme 3 sene sonra atılırsın zaten

1234567B tarafından 22/Eki/17 15:35 tarihinde düzenlenmiştir

arbeit macht frei
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SENAR1ST
    SENAR1ST's avatar
    Erkek

Tezsiz yüksek lisans okuyanların 1.5 yıl, tezli yüksek lisans okuyanların 3 yıl 4 ay tecil hakkı olduğu söyleniyor emin olamadım bilgisi olan var mı?

+Şöyle bir taktik okudum bir forumda, tezsiz yüksek lisansı 1 sene okuyup sonra bırakıp tezli yüksek lisansa geçildiğinde fazladan 1 sene kar edilebiliyormuşmuştamişmiş.

SENAR1ST tarafından 22/Eki/17 16:44 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

Sen zaten cevabi yazmişsin :) dediğin üniversite nerdeyse sanki askerlik ertelemek için kurulmuş :)

Hangi taşı kaldırsam o çıkıyor. Özeller durumu kapmış :) dediğin gibi uygun yine bu tip bölümler var 

iş güvenligini maalesef çok basitlestirdiler ancak ülkemiz için çok gerekli ve önemli bir bölüm küçümsenecek birşey değil bence. Bu kadar iş kazası ölümü düşünürsek.  Sadece bizdeki işleyişi dolayisiyla dediğin gibi :((

Tezsiz yapayim dersen ales dil gerek yok zaten basvuruyu kacirdin. Aralik ayinda başlayarak  bir üniversiteye basvurup  mart nisan gibi başlarsin derslere... Ama alese gireyim dersen mart nisani bekler başvurursun ama eylülde illa baslamiş olman lazimsa iyi takip etmen lazim cünkü coği üniversite kayiti eylülede kayiyor. 

Tezliye banka izin verirmi ? En masrafsizi o. Senin icin tezsiz çözüm gibi. Basvururken kac dönem sürdüğünede dikkat edin. Kimi 2 kimi 4 dönem. Bölüme gore değişiyor. Genel ücreti en az 2000 dönem başı. 

İkinci üniversite sizin için geçerli mi bilmiyorum gecen ay herkes akın etti. Onda 300 tl ye haloluyor. 

Yorumların için teşekkür ederim.

Şuan hangilerini kaçırdım hangilerine başvurabilirim onu araştırıyorum. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    zeybekustasi bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

Yorumların için teşekkür ederim.

Şuan hangilerini kaçırdım hangilerine başvurabilirim onu araştırıyorum. 

Bosuna araşirma :) söyleyim en erken basvuru aralik 1 de başliyor. Basvuduğun bahar dönemi olur. Baharda okursun. Yok bir doneme gerek yok eylulde kayit olmuş olayım yeter dersen. 

Ne kadarda ales istemeselerde sen risk alma yds ve alese baharin başinda basvur gir. Mart sonu gibi basvurular alinir. İstanbul kocaeli yakin yerlere basvurursun. Derslerde zaten üniversiteye gore degisir agustos eylul gibi baslar. 

Durum bu. Yani araliga kadar hic ugraşma bekle.

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek

Tecilin varken yüksek lisansa kayıt yaparsan, yüksek lisans öncesi var olan tecilin yüksek lisans süresine sayılıyor. Yani tecilin bitmeye yakın olduğu dönemlere kaydı denk getirmek süreyi daha da uzatacaktır. Bir ikincisi, yüksek lisans toplam 6 dönem olmasına rağmen eğer 4 dönemde dersleri tamamlayıp teze geçemezsen yine atılıyorsun. Bu son söylediğim genel olmayabilir. En azından bizde durum böyle.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aercys
    aercys's avatar
    Erkek
    SENAR1ST bunu yazdı

Tezsiz yüksek lisans okuyanların 1.5 yıl, tezli yüksek lisans okuyanların 3 yıl 4 ay tecil hakkı olduğu söyleniyor emin olamadım bilgisi olan var mı?

+Şöyle bir taktik okudum bir forumda, tezsiz yüksek lisansı 1 sene okuyup sonra bırakıp tezli yüksek lisansa geçildiğinde fazladan 1 sene kar edilebiliyormuşmuştamişmiş.

Tezli yüksek lisansta 3 yıl 4 ay maksimum bitirme süresi. Bu süre içerisinde bitirirseniz 1 yıl daha tecil ettirebiliyorsunuz. Yani yüksek lisans yaparak toplamda 4 yıl 4 ay tecil alınabilir. 

0x62 0x75 0x6e 0x75 0x20 0x79 0x61 0x7a 0x61 0x6e 0x20 0x74 0x6f 0x73 0x75 0x6e 0x2c 0x20 0x6f 0x6b 0x75 0x79 0x61 0x6e 0x61 0x20 0x6b 0x6f 0x73 0x75 0x6e
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

Askerlik erteleme olayların son yaş sınır 30 mu ? 28 inde Tezli Yüksek Lisansa başlayan bir birey 32-33 yaşına kadar yüksek lisans sayesinde tecil olabilir mi ?

Toplam Hit: 4931 Toplam Mesaj: 35
yüksek lisans