Askerlik Konusunda Bilmediklerim. Öğrenmek İstediklerim.
-
askerlik öyle TV de gösteriyorlar ya çukurdan atlıyorlar elinde g3 le... başlıklar " mehmetçik şöyle mehmetçik böyle " diye... hepsi yalan amk... o çukurdan atlamadığında g3 ü sokuyolar göte... son baharda ağaçlardan yapraklar dökülürken ben altta yaprak topluyordum dakikada 30 yaprak topluyordum mesela ama yukardan 200 tane düşüyordu yine de toplattırıyolardı... kimileri diyo ya bidaha olsa yine giderim sie mk sikseler gitmem :)
Not: sefer hariç
-
slmarlq bunu yazdı:
-----------------------------
askerlik öyle TV de gösteriyorlar ya çukurdan atlıyorlar elinde g3 le... başlıklar " mehmetçik şöyle mehmetçik böyle " diye... hepsi yalan amk... o çukurdan atlamadığında g3 ü sokuyolar göte... son baharda ağaçlardan yapraklar dökülürken ben altta yaprak topluyordum dakikada 30 yaprak topluyordum mesela ama yukardan 200 tane düşüyordu yine de toplattırıyolardı... kimileri diyo ya bidaha olsa yine giderim sie mk sikseler gitmem :)
Not: sefer hariç
-----------------------------hahah
-
bak güzel kardeşim. iki yıllık okulunu bitir. açık öğretimden geçiş yapabiliyorsan 4 yıllık hiç farketmez bir fakulteyi oku ve hemen kısa dönem kuzu kuzu askerliğini yap öyle komando falan rollerine de kendini hiç sokma. bak sana söylüyorum yaşadıklarımı gördüklerimi sana burada anlatmak istemem.
-
şu an askerliğimi piyade komando asteğmen olarak yapıyorum.Acemiliği eğirdir dağ komando okulunda yaptım.günde 30km mi yürümedim,15 saat aralıksız mı yürümedim,76 metreden mi inmedim,12 gün dağda mı kalmadım.o zmn sövüyorduk.şimdi kıtaya gelince insan acemiliği özlüyor.internette yazılan hiçbir yoruma aldanmayın.daha geniş bilgi almk isteyen pm yoluyla ulasabilir.
-
slmarlq bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------
ask.de herkes kötü birşeyler yaşamıştır mutlaka.kimisi kebaptı der saklar kimiside dışa vurur hepten berbattı der
bana görede kendimde yeri geldi kötü muamele gördüysemde
yinede derim her zaman: her türk asker doğar,ask.den kaçan vatan hainidir,insanı soğutmaya engellemeye çalışan şerefsizdir
oraya sadece vatan için değil,anaları bacıları korumak,yarını teminat altına almak içinde gidiyoruz
-
ya akşam akşam sinir oldum ya
kardeşim askerden kaçanın yada farklı şeyler beyan edenin ben türklüğünden şüphe duyarım
-
askere gitmeden subay astsubay lara sempatim vardı fakat o askere gittim ya o asfalt yolları bana generalin karısının günü var diye deterjanla yıkatmak mı dersin o güvercinler yapar pisligini süpürtmek mi dersin gece gündüz füze rampalarını sildirmek mi dersin toprak yolu fırsayla süpürtüp süpürüldü diye tekmilden sonra ibne uzmanın süpürgeyi alıp yola vurunca cıkan toz ve taş parcaları göstererek nasıl süpürdünüz diye sorması mı dersinizbuna az oflayınca doguda çatışlmak mı istersiniz orda ölen şehitlerin canı yokmu diyor a.g cocugu diyorum tabi içimden benide gönderin bende giderim diyordum gercektende doguda askerligimi yapmak isterdim batı ve iç anadolu hele hele ankara gibi bir yer askerlik yapılacak yerler degil sürwekli komutan eşine cevre temizligi
ben buna karsılık ne yaptım
generalin karısı (hanımefendi) gününe gelene gidene
generale assubaya uzmana alayına küfür ettim
15 ay askerlik 16 ay 13 gün sürdü
ben sevmedim beni tekrar çagırsalar sittin sene gitmem alayını .................
askerlik
-
aklın varsa 4 yıl oku kısa dönem yap
yerden yaprak toplamaktan aklın hayalin kaçar
günde 3 km koşmaktan g**ünde kıl kalmaz
piskoloji kalmaz
g3 taşımaktan g3 ile doğduğunu zannedersin
nöbet tutmaktan kendini evcil hayvan zannedersin
soğutmak değil amacam yaşadıklarımız bunlar
-
Askerden kaçan yada askerlikten soğutmak isteyen yok burda.
Kimse öle bişey yapmaya cesaret dahi edemez.. Bizim sölediklerimiz gerçekler. Kendi kendine celallenme.. Soru sordun kendimizce bildiğimiz gibi yanıtladık. Milleti provake ederek üzerimize salma. Çirkefleşeceksende soru sorma ozaman bilader.
-
Ben yanlış yönlendirilme kurbanı bir öğrencilik dönemi geçirdim. İlk okulda el işi derslerini resim derslerini ve müzik derslerini severek işlerdim. Ancak matematik fen gibi dallarda isteğim yoktu. Liseye geçişim karne ortalamasıyla oldu. yani sınav berbattı. Lise endüstri dallarını bünyesinde topladığı için sayısal ağarlıklıydı. Yani benim berbat olduğum dal. Sayısal olarak sevebileceğim tek dal bilgisayar bölümüydü ve ben 4.66 lık ortalamama rağmen 2 kişi ile kaçırıp elektrik bölümüne yerleştim. bunu takip eden 3 yıl ve girmeye hak kazandığım 2 yıllık üniversite sayısaldı ve bana hitap etmedi. Öss ye 2 defa girdim. Türkçe soruları 30/28, matematik soruları 30/2. Anlayacağınız zor zahmet buralara geldm ve üniversitede kendimi zorlamak gibi bir nietim yok. Dekorasyon malzemeleri yapan bir imalathanede işe girdim. Autocad programı ile ilgili bilgim wardı ve sevildim. Beni 3dmax öğrenmem için kursa göndereceklerini hatta pazarlamacı olarak bile düşündüklerini söylediler. Kendimi elektrikçi gibi görmediğimden bu gelişmeler çok çekici geldi. Ancak şu anda yaşım 20 olacak. Askerlik geldi çattı. Okulu bırakırsam direk gel lan buraya derler mi onu merak ediyorum. Ayrıca askerlik madem bir gün yapılacak. O zaman patates soyarak veya yaprak toplayarak yapılmaz diye düşünüyorum. Sırtıma 100 kilomu yüklüyorlar yüklesinler. Çatışmaya mı gönderiyorlar, 30 km mi koşturuyorlar. Koştursunlar. Ben en dibi görmenin ilizyonuna inanan bi adamım. Öyle yıpratıcı şeylere tecrübe olarak bakarım. Ancak ince soyulmuş patates kabuğuna herhangi bir tecrübe kategorisi oluşturamam.