Askerlik Sorunu Ve Nikah Yapmak
-
Bulunduğun ülkedeki büyükelçilik yada daha yakınsa konsolosluğa git durumunu sor. Turkiye.gov.tr ye girebiliyorsan yani şifreye sahipsen ordan da görebilirsin
-
onuda dusunduk hocamda okadar cok bokdan evrak prosedur bilmem ne varki ugrasma bekar kal :D ondan ugrasamicam
-
bağlı bulunduğun askerlik şubesini ara sor, sen aradın diye peşine düşmezler. Ama bilgi alırsın kafan rahat olur.
-
telefondan bilgi verirlermi ki ? :S
-
hiç yakının yok mu hocam baban falan gitsin sorsun askerlik şubesine senin adına askerlik başvurusu yapamaz ama durumu izah eder. Belki tecil şansın vardır konsoloslukla halledilecek birşeydir. sonuç olarak durumu doğru adresden öğrenmek var.
ben aradığım telefonlada detaylı bilgi almıştım. neticede yurt dışındasın en azından konsolosluk senin orada bulunduğunu biliyor. zorla seni oradan alıp askere götürecek değiller. ama net bilgiyide başka türlü alamazsın. ya ara ya da biri senin adına gidip sorsun öyle fazla zaman alacak bir iş değil.
-
telden yada baskasi benim yeriem gidip bilgi alabilcegini bilmiyordum cok saol bi yakinimi gonderim gitsin detaylica sorsun sorustursun eyw saolun
-
Hakkı isminde arkadaş vardı, belçikadan gelmişti evlenmek için :) uzun dönem yapıyordu, yök denkliği de yokmuş o geldi aklıma şimdi... Neden kendini riske atıyorsun? Dışarıda evlensene.
-
uzan donem yapiordu derken nikah islemleri sirasinda falanmi yakalandi :D dugunum haziran ayinda burda evrak falan toplamasi 1 aydan fazla suruoki ve cok masrafli olucak o yuzden trde gelmisken yapim istiyorum
-
o leidneki diploma + saten size 1 ay askerlik yaptırmıolarmı para karşılığı müracaat etmedinmisen ona :)
bizim orda bi abi vardı mösyö nedim acemi birliği teklif yapıolar fransada çifte vatandaş gel bizde askerlik yap 4 sat eğitim geirisi yatış üste parada veriolarmış siktir çekmiş bu da tr de askerlik yapcak yanlız o dediğim 1 aylık askerliğin parasını geciktirince kilitlemişler buna 15 ay ı söve söve bi hal oldu adama 40 yaşındaydı sikerim askerliğini diyediye bitirdi :)
2. derya abi ingilterede işletme mezunu türkiye gelmiş tecili bozdurmuş beklemiş kısa dönem yapıcak diploma denklik vermeyince bunada kilitlemişler 15 ay'ı bi güzel o da elazığda askeri cezaevinde asker olarak yapıp bitirdi.
1 - diploman tr de denklink veriomu vermiosa hemen denklik al 15 ay patlamasın
2- çifte vatandaşsan durumunu arakdaşın dediği gi i bkonsolosluktan sor ören yoksa gelir gelmez almasınlar saten pasaport kontroldekiler senin sabıkana falan bakıolar işlem yaparken aranıp aranmadığına GBT ni inceliolardır yani orda asker kaçağı görünüosan direk müdahale ederler.
3-bunun dışında okul bittikten hemen sonra adamı almıolarda dönem dönem aldıkları için DK hariç bişi olucanı sanmıyorum ama sen garantiye al kardeş işini nolur nolmaz.
-
merak etme hocam asker kaçağı dahi düşsen 'özel sebepler belirterek' 1 sene daha erteleme durumun var.
Şayet yurtdışında 3 sene sigortalı çalıştıysan ( belgelemek kaydıyla ) 21 gün temel eğitim alır kurtulursun.
ama dediğim gibi özel sebepleri belgelediğin takdirde askerliği erteleyebiliyorsun. Hem haziranda geleceksende - celp dönemleri Ağustos - Eylül'e kadar sarkıyor.