Askerlikte Yeni Dönem

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

Güncel%20/%20Askerlikte%20yeni%20dönem

Genelkurmay Başkanlığı, yıllardır uygulanan ve tartışma konusu olan terörle aktif mücadelede az eğitimli geçici askerlerin kullanılmasına ilişkin harekât konseptini değiştirdi. Buna göre, kısa ve uzun dönem vatani görevini yapan askerler, artık arazide, terörle mücadelede, çatışma bölgelerindeki tüm aktif muharip görevlerden çekildi. Bundan böyle çatışma bölgelerinde sadece profesyonel erbaş, uzman çavuş, astsubay ve subaylar bulunacak. Kısa ve uzun dönem askerlik yapanlar ise çatışma bölgelerine gitmemekle birlikte, yine üs bölgelerinde görevlendirilmeye devam edecek. Bu sayede terörle mücadelede daha eğitimli, tecrübeli ve tehdidin bertarafına yönelik özel yetiştirilmiş personel yer alacak.

YILMAZ: GÖNDERMİYORUZ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da konuyla ilgili Hürriyet gazetesine şu açıklamayı yaptı: “Bakanlığımız ve TSK, bu konuda titiz bir çalışma yürütüyor. Bir süreden beri profesyonel personelimiz dışında hiç kimseyi aktif çatışma alanlarına göndermiyoruz. Terör örgütünün bitirilmesine yönelik darbelerle son dönemde özellikle önemli başarıların elde edildiği ortada. Bu profesyonel oluşumla, terör belasının kısa süre içinde bittiğini hep birlikte göreceğiz. Komutanlarımız dahil herkes her gün arazide ve bu işi tamamen bitirmeye kararlı.”

PROFESYONEL KADROYA BİN 500 KİŞİ BAŞVURDU

Eskiden kısa ve uzun dönem askerler, çatışma bölgelerinde aktif olarak kullanılıyor, bu durum “Neden bu çocuklar az bir eğitimle sadece görüntü olsun diye çatışma alanlarına sürülüyor” diye eleştiriliyordu. Bunun üzerine son 5 yılda terörle mücadelede uzmanlaşmış ve o bölgede uzun süre kalması planlanmış personelin yetiştirilmesi için düğmeye basılmıştı. Başvurular açılmış, sözleşmeli er, erbaş eğitimi başlatılmış ve ilk etapta önemli sayı artışı sağlanmıştı. Hükümet, Mart 2011’de 50 bin kişilik bir profesyonel kadro daha tahsis etmişti. Ancak operasyon tazminatıyla birlikte 3 bin 100 lira maaş ve yıllık 7 bin liralık tazminatın teklif edildiği uzman erbaş alımında başvuru 1500’ü bile bulmadı.

Kaynak : http://www.gazeteport.com.tr/haber/118279/askerlikte-yeni-donem#ixzz2Cr0SiHpd

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

patetes soyan bişi olmayacak yani öyle mi abi ? 

okuyup gitmek dezavantaj mı olucak ? 

kimse gitmek istemez.. gidipte ölmek istemez sonuçta..

http://www.leyladansonra.com/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

uzun bir süredir zaten böyle diye biliyorum ben hayırlısı olsun

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Umarım bu kararlarında dururlar,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

50.000 dolar aylık verseler o profosyonel kadroya girmem aq. acemilikte safak dolmak bilmezken profosyonelin acemiligi hic bitmez

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ONEMINUTE
    ONEMINUTE's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

50.000 dolar aylık verseler o profosyonel kadroya girmem aq. acemilikte safak dolmak bilmezken profosyonelin acemiligi hic bitmez

işsizlik warken o mevkiler boş kalmaz.

bknz; http://www.youtube.com/watch?v=R9atKHWND1A

;ATATÜRK"ÜN FEDAİ ORDUSU {AFO}; # ATATÜRK Öldümüki? Atatürkçüler Ölsün... #
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

hocam haberde diyorki acemi asker usta birliğine gitse bile araziye çıkıp çatışma operasyon filan bu sistemi değiştirmekten bahsediyor. acemilikte eziyorlar bu bellide usta birliğine gidince niye ezildiğinide anlıyorsun zora alışki oraya gidince zorun karşısında çelik gibi olasın diye...

bundan sonra askere gidenler şanslı...bizim gibi 2 günde bir araziye çıkmayacak veya arazide kalmayacak çatışmaya operasyona gitmeyecek habere göre

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Erkek

Arkadaş Şırnak'ta astek komando fakat haberde yazdığı gibi araziye inmiyor,profesyoneller yapıyor bu işi.Zaten bunca yıl 20 yaşında bakkal çırağını neden birkaç ay eğitimle araziye saldılar onu da anlamadım.Bu işi mesleği askerlik olanlar yapmalı,askere gidenler değil..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

ben zorunlu askerlik niye var onu bile anlamıyorum. hadi var, verimli kullanmıyorsun adamları. kur birkaç fabrika, bedava işgücü. yat kalk yapacağına üretim yapsın adamlar. hatta iş tecrübesi olur, mesleği olmayan meslek edindirilir.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı

ben zorunlu askerlik niye var onu bile anlamıyorum. hadi var, verimli kullanmıyorsun adamları. kur birkaç fabrika, bedava işgücü. yat kalk yapacağına üretim yapsın adamlar. hatta iş tecrübesi olur, mesleği olmayan meslek edindirilir.

daha fantastik bir önerim var. işsiz, sapsız olanları ayırsınlar, ki onlar en azından 250.000 kşi yapar. bunların hepsini dünyanın dört bir yanına savaşmaya, fethetmeye gönder. en kötü ihtimal 1 milyon metrekare ekstra toprağımız olur. fethettiğimiz yerlerin sokak, mahalle isimlerine ölenlerin adını veririz.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Erkek
    Triumph bunu yazdı
    Prometheus bunu yazdı

daha fantastik bir önerim var. işsiz, sapsız olanları ayırsınlar, ki onlar en azından 250.000 kşi yapar. bunların hepsini dünyanın dört bir yanına savaşmaya, fethetmeye gönder. en kötü ihtimal 1 milyon metrekare ekstra toprağımız olur. fethettiğimiz yerlerin sokak, mahalle isimlerine ölenlerin adını veririz.

iyi saçmalamışsın.

"Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
Toplam Hit: 2991 Toplam Mesaj: 22