Askerlikte Yeni Dönem
-
Genelkurmay Başkanlığı, yıllardır uygulanan ve tartışma konusu olan terörle aktif mücadelede az eğitimli geçici askerlerin kullanılmasına ilişkin harekât konseptini değiştirdi. Buna göre, kısa ve uzun dönem vatani görevini yapan askerler, artık arazide, terörle mücadelede, çatışma bölgelerindeki tüm aktif muharip görevlerden çekildi. Bundan böyle çatışma bölgelerinde sadece profesyonel erbaş, uzman çavuş, astsubay ve subaylar bulunacak. Kısa ve uzun dönem askerlik yapanlar ise çatışma bölgelerine gitmemekle birlikte, yine üs bölgelerinde görevlendirilmeye devam edecek. Bu sayede terörle mücadelede daha eğitimli, tecrübeli ve tehdidin bertarafına yönelik özel yetiştirilmiş personel yer alacak.
YILMAZ: GÖNDERMİYORUZ
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da konuyla ilgili Hürriyet gazetesine şu açıklamayı yaptı: “Bakanlığımız ve TSK, bu konuda titiz bir çalışma yürütüyor. Bir süreden beri profesyonel personelimiz dışında hiç kimseyi aktif çatışma alanlarına göndermiyoruz. Terör örgütünün bitirilmesine yönelik darbelerle son dönemde özellikle önemli başarıların elde edildiği ortada. Bu profesyonel oluşumla, terör belasının kısa süre içinde bittiğini hep birlikte göreceğiz. Komutanlarımız dahil herkes her gün arazide ve bu işi tamamen bitirmeye kararlı.”
PROFESYONEL KADROYA BİN 500 KİŞİ BAŞVURDU
Eskiden kısa ve uzun dönem askerler, çatışma bölgelerinde aktif olarak kullanılıyor, bu durum “Neden bu çocuklar az bir eğitimle sadece görüntü olsun diye çatışma alanlarına sürülüyor” diye eleştiriliyordu. Bunun üzerine son 5 yılda terörle mücadelede uzmanlaşmış ve o bölgede uzun süre kalması planlanmış personelin yetiştirilmesi için düğmeye basılmıştı. Başvurular açılmış, sözleşmeli er, erbaş eğitimi başlatılmış ve ilk etapta önemli sayı artışı sağlanmıştı. Hükümet, Mart 2011’de 50 bin kişilik bir profesyonel kadro daha tahsis etmişti. Ancak operasyon tazminatıyla birlikte 3 bin 100 lira maaş ve yıllık 7 bin liralık tazminatın teklif edildiği uzman erbaş alımında başvuru 1500’ü bile bulmadı.
Kaynak : http://www.gazeteport.com.tr/haber/118279/askerlikte-yeni-donem#ixzz2Cr0SiHpd
-
patetes soyan bişi olmayacak yani öyle mi abi ?
okuyup gitmek dezavantaj mı olucak ?
kimse gitmek istemez.. gidipte ölmek istemez sonuçta..
-
uzun bir süredir zaten böyle diye biliyorum ben hayırlısı olsun
-
Umarım bu kararlarında dururlar,
-
50.000 dolar aylık verseler o profosyonel kadroya girmem aq. acemilikte safak dolmak bilmezken profosyonelin acemiligi hic bitmez
-
HolyOne bunu yazdı
50.000 dolar aylık verseler o profosyonel kadroya girmem aq. acemilikte safak dolmak bilmezken profosyonelin acemiligi hic bitmez
işsizlik warken o mevkiler boş kalmaz.
bknz; http://www.youtube.com/watch?v=R9atKHWND1A -
HolyOne bunu yazdı
hocam haberde diyorki acemi asker usta birliğine gitse bile araziye çıkıp çatışma operasyon filan bu sistemi değiştirmekten bahsediyor. acemilikte eziyorlar bu bellide usta birliğine gidince niye ezildiğinide anlıyorsun zora alışki oraya gidince zorun karşısında çelik gibi olasın diye...
bundan sonra askere gidenler şanslı...bizim gibi 2 günde bir araziye çıkmayacak veya arazide kalmayacak çatışmaya operasyona gitmeyecek habere göre
-
Arkadaş Şırnak'ta astek komando fakat haberde yazdığı gibi araziye inmiyor,profesyoneller yapıyor bu işi.Zaten bunca yıl 20 yaşında bakkal çırağını neden birkaç ay eğitimle araziye saldılar onu da anlamadım.Bu işi mesleği askerlik olanlar yapmalı,askere gidenler değil..
-
ben zorunlu askerlik niye var onu bile anlamıyorum. hadi var, verimli kullanmıyorsun adamları. kur birkaç fabrika, bedava işgücü. yat kalk yapacağına üretim yapsın adamlar. hatta iş tecrübesi olur, mesleği olmayan meslek edindirilir.
-
Prometheus bunu yazdı
ben zorunlu askerlik niye var onu bile anlamıyorum. hadi var, verimli kullanmıyorsun adamları. kur birkaç fabrika, bedava işgücü. yat kalk yapacağına üretim yapsın adamlar. hatta iş tecrübesi olur, mesleği olmayan meslek edindirilir.
daha fantastik bir önerim var. işsiz, sapsız olanları ayırsınlar, ki onlar en azından 250.000 kşi yapar. bunların hepsini dünyanın dört bir yanına savaşmaya, fethetmeye gönder. en kötü ihtimal 1 milyon metrekare ekstra toprağımız olur. fethettiğimiz yerlerin sokak, mahalle isimlerine ölenlerin adını veririz.
-
Triumph bunu yazdıPrometheus bunu yazdı
daha fantastik bir önerim var. işsiz, sapsız olanları ayırsınlar, ki onlar en azından 250.000 kşi yapar. bunların hepsini dünyanın dört bir yanına savaşmaya, fethetmeye gönder. en kötü ihtimal 1 milyon metrekare ekstra toprağımız olur. fethettiğimiz yerlerin sokak, mahalle isimlerine ölenlerin adını veririz.
iyi saçmalamışsın.