ASP Oto Güncelleme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek

Arkadaşlar ben bir güvenlik sistemi hazırlayacağım.BUnda banlanan ipler eğer gerekli koşulları sağlıyorlarsa veritabanından silinecekler..Bu kontrolüde her gün aynı saatte(benim belirlediğim) yapmasını isitiyorum..Yani bu kontrolün olduğu dosyayı her gün aynı saatte çalıştırmam lazım.Bunu global.asa dosyasıyla yapabilirmişim. Ama tam olark global.asa dosyasını nasıl düzenleyip ne yazacağımı bilmiyorum.Ne yapmam lazım?

İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek

upp upp

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmQceR
    EmQceR's avatar
    Erkek

Asp'de zamanlanmış görev (Scheduled tasks) var,daha önce hiç kullanmadım ama çekeciğin dosya urlsini sonra saatlerini falan girdikten sonra kayıt ediyorsun sanırım tabi bunlar plesk panelde oluyor.

daha detaylısını asp zamanlanmış görev diye aratırsan bulabilirsin hocam ya da bilgili arkadaşlar cevap verirler sabredersen.

...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek
    EmQceR bunu yazdı

Asp'de zamanlanmış görev (Scheduled tasks) var,daha önce hiç kullanmadım ama çekeciğin dosya urlsini sonra saatlerini falan girdikten sonra kayıt ediyorsun sanırım tabi bunlar plesk panelde oluyor.

daha detaylısını asp zamanlanmış görev diye aratırsan bulabilirsin hocam ya da bilgili arkadaşlar cevap verirler sabredersen.

hocam evet öyle bir şey varmış ama global.asa dosyasından yapılabiliyormuş istediğim şey..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek

yok mu yardım edecek bir mürid?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iQsuz
    iQsuz's avatar
    Erkek

hocam asp bilmiyorum ama basit bi ifle anlatıyım

eger(saat==7ise){

şunları bunları çalıştır.

}

aspile saat bilgisini çek sağlıyorsa aşağıdaki işlemleri yapsın dicemde onu sureklı javayla güncel tutmak sistemi yorar galiba

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

Plesk panelden kolayca uğraşmadan zamanlanmış görev atayacaksın örnek ss vereyim;

http://i.imgur.com/MgDtj.png

vbs dosyası oluştur. Plesk panelde gösterdiğim kısımları aynen doldurup arguments kısmına dosyanın tam eksiksiz fiziksel adres yolunu yaz aşağıda ne zaman çalışacağına dair ayarlar olacak ona göre zaman aralıklarını seç tamamdır. 

Global asa kullanmak istiyorsan şu örnek oldukça yararlı;

http://www.powerasp.net/content/hintstips/schedule-global.asp

Ya da bu işi bedavaya yapan siteler var. Ayarladığın saatte sitene uğrayıp dosyayı çalıştırıyor https://www.setcronjob.com/ en kolayı da bu.

:|
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek
    pesimistzombie bunu yazdı

Ya da bu işi bedavaya yapan siteler var. Ayarladığın saatte sitene uğrayıp dosyayı çalıştırıyor https://www.setcronjob.com/ en kolayı da bu.

bu çok iyiymiş. bende plesk yok :D

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek

pessimistzombie sağol global.asa ile yapmaya çalışıyorum ancak verdiğin sitedeki kodları pek anlayamadım..

application onstart

application("zaman")=time(hour)

if application("zaman")=5 'mesela benim belirlediğim saat

server.execute "calıstır.asp"

end if

gibi bir komut girsem  güncelleme olur mu yoksa server ilk açıldığında mı bu kontrolü yapar? ya da mod komutunu kullanarak bir şeyler yapabilir miyim?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lepusmorris
    lepusmorris's avatar
    Erkek
    FOXXLY bunu yazdı
    pesimistzombie bunu yazdı

bu çok iyiymiş. bende plesk yok :D

on numara beş yıldız :D hacı pleskle o işlem pek sağlıklı olmuyo zaten bu çok iyi bir alternatif olmuş. güvenliğe ek olarak referer kontrolü eklenir o sayfaya. hani başka biri girmeye çalıştığında da sayfa açılmaz. çok iyi lan:D

..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

@Lightsaber application kullanımını bir araştır lock olayı var yapmazsan hata verir.. Ayrıca o yöntemle istediğin saatte nokta atışı yapamazsın sitende ya google botu ya da bi insan olması ve onu tetiklemesi gerekiyor onu yapana kadar asp sayfana kodları ekle geç aynı şey..

@föx bu tür çok site var piyasada pleskin olmasa bile godady vermiyo mu zamanlanmış görevler :/

@lepusmorris ben tüm cron işlerimi pleskle yapıyorum saniyesi saniyesine sorunsuz şekilde hallediyor işlemlerimi herhangi bir hata ya da sorunla karşılaşmadım oldukça rahat. 

:|
Toplam Hit: 1693 Toplam Mesaj: 15