Assembly De İşletim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blmrt
    blmrt's avatar
    Erkek

meraba arkadaşlar sorum su? hiç assemblyden anlamayan birisi ortalama ne kadar sürede ögrenir bir program yazabilir ve bir işletim sistemi yazabilmesi kaç yılını alır.  (:Yada ASır :)

İnsanlar çok değişti, dikkat etmek lazım. Biriyle el sıkıştıktan sonra beşi de yerindemi diye parmaklarını saymak zorundasın
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

sanırım senin 20 yılını alır  walla 1 senede öğrensen ???zannetmem ben 2 senedir öğrenemedim??? bayaaaa bi sürer

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek

ASSEMBLY deyince haLa kalbim hızLa çarpıyor. Bu diLi ögrenmek için sadece zamana ihtiyacın var senin ne kadar çok çalışacagına bağLı..

Ben 2 senedir öğrenmek istiyorum fakat ayıracak zamanım olmadıgından yarım yamalak öğrenmektense bekLe uygun zamanı tam öğren sözünü takip ediyorum..

Assembly biLmek bir ayrıcaLıktır

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek
    tataryigit bunu yazdı:

ASSEMBLY deyince haLa kalbim hızLa çarpıyor. Bu diLi ögrenmek için sadece zamana ihtiyacın var senin ne kadar çok çalışacagına bağLı..

Ben 2 senedir öğrenmek istiyorum fakat ayıracak zamanım olmadıgından yarım yamalak öğrenmektense bekLe uygun zamanı tam öğren sözünü takip ediyorum..

Assembly biLmek bir ayrıcaLıktır

+1

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manglerman
    manglerman's avatar
    Erkek
    üniversitede çaktığım tek ders buydu bende yaz okuluna kaldım babalar gibi AA aldım ama öğrendim diyemem... taban çevirmekle öğrenilse ohhh....

türk kızlarından sabun yapalım, rus kızları elini yıkasın.:)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lekton
    lekton's avatar
    Erkek

bu dili  öğrenmek kolay değil çünkü şimdi mesala biz pascal dır vb dir falan bir şeyler yapıuyoruz ama

orada öyle bir sey yok   ondan kötüsünü yapanlar var  mesala vb de biz bir döngü yapartken emiri donanıma vermiyoruz assembly e veriyoruz yokkk işletim  sisremine veriyoruz emri  işletim sistemi bizim yerine bizim farkında olmadan bie suru komutu işlemcide bulunan komut setlerine gndriyorr    tabi bu işlerr kisa  oluyor microsoft ta assembly kullanmaqk sorunda  eger işletim sistemi yazacsaksanız  bu dili bilmek zorundasınız  bu makina dili   nin temeli  1 ve 0 dir mesala bir komut yazdınız assembly nile 1 ve 0 a ceviriyor zorunda   yani hız istiyorsanız  pro larda bu dili kulanacaksınız

Dikkat: Hazine Ceyhan ırmağının kıyısında iki köprü arasında... kuru ağacın Dibinde...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    no_chosen_man
    no_chosen_man's avatar
    Homo
    arkadaşlar bu assembly dilini öğrenebileceğimiz bir yer varmı yaaa?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    polymorphic
    polymorphic's avatar
    Erkek

3-4 haftada temel olarak öğrenebilirsiniz Ascii mantığı, Sayısistemi, Stack, Flaglar, Komutlar, Döngüler şartlı dallanmalar aklımda bunlar kalmış :)

devamlı çalışırsanız daha kısa süre bile olabilir.ilerletmek ise sizin elinizde ;)

işletim sistemi yazma konusuna gelince bazı arkadaşlar ASM bilmek zorunlu demişler kısmen evet.Bir kernel C'de yazılabilir vs.vs :)

Real programmers can write assembly code in any language. :-)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hugo
    hugo's avatar
    Erkek

no_chosen_man bunu yazdı:

arkadaşlar bu assembly dilini öğrenebileceğimiz bir yer varmı yaaa?

Kasapta öğretiyolar.Yarım kilo kıyma parasına.:D

Arkadaşım ne demek nerde öğretiyolar , bi sürü kaynak var. Google da arat bulursun.BU tür şeyler için google kankan olsun :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _RaPsTaR_
    _RaPsTaR_'s avatar
    Erkek

işletim sistemi yazmak için ilk önce Bilgisayar donanımından iyi anlaman lazım elektronik olarak bilgin olması lazım. bir donanımın belli adreslerindeki belli bitlerin ve byte ların ne işi yaradıgını bilmen lazım.

ayrıca windows , linux gibi bir işletim sistemi uzun yıllarca uzerinde ugrasılmıs ve bugune gelmiş bir işletim sistemidir. Demekki Seninde eger assembly Programlamayı cok iyi bildigini varsayarsak windows gibi bir programı BillGates in ilk işletim sistemini cıkartıgı gunden bugune kadar gecen zaman kadar bir zamana ihtiyacın var. Ki bu Senin Asemblyi cok iyi bildigini Farzettik. :))

ASSEMBLY ogrenirsin ama iyi ogrenmen en az 5 yılını alır..

iyi calısırsan ilk yılında MS-DOS tarzı bir işletim sistemi yaparsın. ASEMBLY yanında Biosu ve işlemciyi iyi ogrenmen lazım. Bios kesmeleri Denen kesmeler var. ekran kartını mouse klavyeyi kontrol etmeye yarar veya hardisk flopy falan Bunları iyi ogrenmen lazım ASSMBLYLE beraber.

!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByKuTsaL
    ByKuTsaL's avatar
    Erkek
    ByKuTsaL

arkadaslar bende Assembly komutlarını ögrenmek istiyodum ve sonunda ögrendım
    meraKlı kardeslerımız varsa piyasada PIC programlama diye bi kitap var isteyen alıp calısabilir

pekı sen nerden biliyon diye sorarsanız
    kutsal_hacker@hotmail.com eklersenız yardımcı olurum insallah

Boş zaman yoktur boşa geçen zaman vardır...!
Toplam Hit: 4676 Toplam Mesaj: 13