Assembly De İşletim
-
meraba arkadaşlar sorum su? hiç assemblyden anlamayan birisi ortalama ne kadar sürede ögrenir bir program yazabilir ve bir işletim sistemi yazabilmesi kaç yılını alır. (:Yada ASır :)
-
sanırım senin 20 yılını alır
walla 1 senede öğrensen ???zannetmem ben 2 senedir öğrenemedim??? bayaaaa bi sürer
-
ASSEMBLY deyince haLa kalbim hızLa çarpıyor. Bu diLi ögrenmek için sadece zamana ihtiyacın var senin ne kadar çok çalışacagına bağLı..
Ben 2 senedir öğrenmek istiyorum fakat ayıracak zamanım olmadıgından yarım yamalak öğrenmektense bekLe uygun zamanı tam öğren sözünü takip ediyorum..
Assembly biLmek bir ayrıcaLıktır
-
tataryigit bunu yazdı:
ASSEMBLY deyince haLa kalbim hızLa çarpıyor. Bu diLi ögrenmek için sadece zamana ihtiyacın var senin ne kadar çok çalışacagına bağLı..
Ben 2 senedir öğrenmek istiyorum fakat ayıracak zamanım olmadıgından yarım yamalak öğrenmektense bekLe uygun zamanı tam öğren sözünü takip ediyorum..
Assembly biLmek bir ayrıcaLıktır
+1 -
üniversitede çaktığım tek ders buydu bende yaz okuluna kaldım babalar gibi AA aldım ama öğrendim diyemem... taban çevirmekle öğrenilse ohhh....
-
bu dili öğrenmek kolay değil çünkü şimdi mesala biz pascal dır vb dir falan bir şeyler yapıuyoruz ama
orada öyle bir sey yok ondan kötüsünü yapanlar var mesala vb de biz bir döngü yapartken emiri donanıma vermiyoruz assembly e veriyoruz yokkk işletim sisremine veriyoruz emri işletim sistemi bizim yerine bizim farkında olmadan bie suru komutu işlemcide bulunan komut setlerine gndriyorr tabi bu işlerr kisa oluyor microsoft ta assembly kullanmaqk sorunda eger işletim sistemi yazacsaksanız bu dili bilmek zorundasınız bu makina dili nin temeli 1 ve 0 dir mesala bir komut yazdınız assembly nile 1 ve 0 a ceviriyor zorunda yani hız istiyorsanız pro larda bu dili kulanacaksınız
-
arkadaşlar bu assembly dilini öğrenebileceğimiz bir yer varmı yaaa?
-
3-4 haftada temel olarak öğrenebilirsiniz Ascii mantığı, Sayısistemi, Stack, Flaglar, Komutlar, Döngüler şartlı dallanmalar aklımda bunlar kalmış :)
devamlı çalışırsanız daha kısa süre bile olabilir.ilerletmek ise sizin elinizde ;)
işletim sistemi yazma konusuna gelince bazı arkadaşlar ASM bilmek zorunlu demişler kısmen evet.Bir kernel C'de yazılabilir vs.vs :)
-
no_chosen_man bunu yazdı:
arkadaşlar bu assembly dilini öğrenebileceğimiz bir yer varmı yaaa?
Kasapta öğretiyolar.Yarım kilo kıyma parasına.:D
Arkadaşım ne demek nerde öğretiyolar , bi sürü kaynak var. Google da arat bulursun.BU tür şeyler için google kankan olsun :D
-
işletim sistemi yazmak için ilk önce Bilgisayar donanımından iyi anlaman lazım elektronik olarak bilgin olması lazım. bir donanımın belli adreslerindeki belli bitlerin ve byte ların ne işi yaradıgını bilmen lazım.
ayrıca windows , linux gibi bir işletim sistemi uzun yıllarca uzerinde ugrasılmıs ve bugune gelmiş bir işletim sistemidir. Demekki Seninde eger assembly Programlamayı cok iyi bildigini varsayarsak windows gibi bir programı BillGates in ilk işletim sistemini cıkartıgı gunden bugune kadar gecen zaman kadar bir zamana ihtiyacın var. Ki bu Senin Asemblyi cok iyi bildigini Farzettik. :))
ASSEMBLY ogrenirsin ama iyi ogrenmen en az 5 yılını alır..
iyi calısırsan ilk yılında MS-DOS tarzı bir işletim sistemi yaparsın. ASEMBLY yanında Biosu ve işlemciyi iyi ogrenmen lazım. Bios kesmeleri Denen kesmeler var. ekran kartını mouse klavyeyi kontrol etmeye yarar veya hardisk flopy falan Bunları iyi ogrenmen lazım ASSMBLYLE beraber.
-
ByKuTsaL
arkadaslar bende Assembly komutlarını ögrenmek istiyodum ve sonunda ögrendım
meraKlı kardeslerımız varsa piyasada PIC programlama diye bi kitap var isteyen alıp calısabilir
pekı sen nerden biliyon diye sorarsanız
kutsal_hacker@hotmail.com eklersenız yardımcı olurum insallah