Atatürkün Mezar Odası
-
hah oldu sanırım teşekkür ederim.
-
Naaş Korunuyor hala aynen hocam.Bu arada ilk mesajı silebilme şansımız varsa daha bi güzel olur kanaatindeyim.Simetri hastalığım var benim =)
-
Atatürk'ün naaşı bildiğim kadarıyla mumyalama gibi bir işlemden geçirildi . Kabaca ilaçlandı
hatırlayınız. Anıtkabir'e nakil edilmeden çok önce Etnoğrafya müzesinde duruyordu .
Ayrıca bakınız
-
mc_rapier bunu yazdı:
-----------------------------Atatürk'ün naaşı bildiğim kadarıyla mumyalama gibi bir işlemden geçirildi . Kabaca ilaçlandı
hatırlayınız. Anıtkabir'e nakil edilmeden çok önce Etnoğrafya müzesinde duruyordu .
Ayrıca bakınız
Metal Fırtına 2 - Orkun Uçar - Kayıp Naaş
-----------------------------
Ne demeye çalışıyprsun onu anlamadım... ben Metal Fırtınanın 3 ünü de okudum ...
Eğer Atatürk'ün Naaşı çalınmıştır belki diyorsa daha o kadar düşmedik...
Hatta Atatürk öldükden sonra Americalılar Atatürk'ün beynini incelemek istemiş Türkiye ayaklanmış ...
-
mc_rapier bunu yazdı:
-----------------------------Atatürk'ün naaşı bildiğim kadarıyla mumyalama gibi bir işlemden geçirildi . Kabaca ilaçlandı
Ayrıca bakınız
-----------------------------ondan sonra onbir hocam.
-
Davos bunu yazdı:
mc_rapier bunu yazdı:
Ayrıca bakınız
Ne demeye çalışıyprsun onu anlamadım... ben Metal Fırtınanın 3 ünü de okudum ...
Hatta Atatürk öldükden sonra Americalılar Atatürk'ün beynini incelemek istemiş Türkiye ayaklanmış ...
Hatta Atatürk öldükden sonra Americalılar Atatürk'ün beynini incelemek istemiş Türkiye ayaklanmış ...E yok artık dostum ya...
-
bırakın adam rahat uyusun .. dini inancı olanlar yasin okuyanlar bi dua etsin ..
-
Anıtkabiri muhafız alayı koruyor yanlışım varsa düzeltin.Mezar odasına geçitte nöbet tutanlar çok şanslı.Odanın tozunu almaya temizlemeye izinleri var diye biliyorum.Onun dışında Genel Kurmay+Cumhurbaşkanlığından izin almak gerekiyor odayı ziyaret edebilmek için.Emin Çölaşan girmişti diye hatırlıyorum.
-
Davos bunu yazdı:
mc_rapier bunu yazdı:
Ayrıca bakınız
-----------------------------benim anlatmak istediğim. Atatürk'ün naaşının Etnoğrafya müzesinde kaldığı .belli bir süre. Yani topraksız . Sadece beden ve tabut .
bildiğim kadarıyla bir takım kimyasal işlem uygulanmış Naaşa . Çürümemesini sağlamak için. Neden çürütmemeye çalışıyorlar ?Kuşkusuz Naaş toprağa gömülecektir . Fakat UluÖndere yakışan bir Mezar yapılmadığı için . Bekletilmiş.
Ayrıca Anıtkabir'e nakil edilmeden önce her 10 Kasımda törenler etnoğrafya müzesinde yapılır ve Halk,atanın tabutunun önünden saygı
geçişi yaparmış. Tıpkı şimdi Mozolenin önünden geçildiği gibi
Orkun Uçar kısmına gelince. O sadece bi kurgu . kitapbın kapağında da öyle yazıyor .
ben o linki. İlgilenmek isteyenler için koydum. yoksa herhangi başka bir amacım yok.
-
ßisses bunu yazdı:
-----------------------------mc_rapier bunu yazdı:
Ayrıca bakınız
-----------------------------ondan sonra onbir hocam.
-----------------------------hatta onbirden sonra oniki ;) Ben sadece Orkun Uçar'ın çalışmasına bi link attım o kadar .