Atm'lerde Neden Xp Kullanılıyor

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Haziran/2008
    Erkek

    bunu ben hocaya sormuştum derste. Çalışan sistemi değiştirme ihtiyacı duyulmamasındanmış tamamen. O değişim de kolay olmuyor malum.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Aralık/2008
    Erkek
    cankol bunu yazdı

    Banka sektörü risk affetmez. Xp microsoft altında ama linux sistemlerin bir yeri yok. bir sorun olsa microsofta hesap sorarsın ama linuxta hesap sorabileceğin kimse yok.

    yanlıs.

    red hat tam da bu yüzden ticari bir marka oldu linux dünyasında, ayrıca su an banka ve telekom firmalarının altyapı sunucularında %80 red hat ve solaris kullanılıyor.

    buradaki olay zamanında xp ile makinelerin baslatılmıs olması, toplu bir migration olayına girmek istemiyorlar muhtemelen, nasıl olsa güvenlik önlemleri yeterli geliyor + "neden ugrasalım ki" mantıgıyla.

    yoksa türk telekom'un bazı sunucuları 12 seneden fazla süredir up durumda, aria & aycell zamanından kalma ve linux calısıyor.


    %40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dragoonx
    dragoonx's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Mayıs/2013
    Erkek

    http://blog.trendmicro.com.tr/windows-xp-icin-destek-sona-erdi-simdi-ne-olacak/

     


    Delikanlım! İyi bak yıldızlara. onları belki bir daha göremezsin. Belki bir daha yıldızların ışığında kollarını ufuklar gibi açıp geremezsin… (Nazım Hikmet RAN)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek

    sonuçta ATM'lerden internete girip Facebook'umu za bakmıyoruz. Adamlar XP işletim sistemi üzerine bir program yerleştirmişler ve atm bu programlar üzerinden çalışıyor. Ama Garanti bankasının yeni ATM'leri çok farklı. Tamamıyla Microsoft'un Windows 10 arayüzüne benzer bir stil yaratmışlar ve yönetmesi çok pratik. Gerçekten çok beğendim. Birde ekranın tamamıyla dokunmatik olması çok daha güzel. ATM'lerde ki tek sıkıntım, ekranın çok fazla soluk olması. Tamam yanımızdaki adam görmesin diye soldurmuşsunda, kafamı ATM'nin ekranına gömüyorum amk ya. Bunu İş Bankası'nda çok yaşıyorum. Yarrrrrak kafalılar nasıl bir ATM ekranı yerleştirmişlerse, ekrandaki yazıları okumak için köydeki akil heyetini alıp öyle gidiyorum ATM'ye. Garanti iyidir bu konuda.


    Cigu bigule :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ocak/2009
    Erkek

    bu işler evde sandıgınız gibi win 8 den win 10 a yükselt şeklinde olmuyor hocalar.
    Arka tarafta cooook ciddi bir çalışma ve iş yükü var olay sadece atm cihazları değil onların izleme uygulama script olsun bir sürü paralel sistem var ve o sistem optimum seviyede zaten calısıyor o sistemi o sekle getirmek için kim bilir ne kadar para harcanmıştır.

    Adamlar bunla ilgili bir proje geliştirse milyon dolarlık bir masraf cıkıcak belki dahada fazlası ve yeni bir sistem demek daima yeni riskler demek sistemin tepkilerini anlama süren var sonuc olarak.

    O sebebten dolayı diye düşünüyorum ben...


    Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nvidia
    Nvidia's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 13/Nisan/2013
    Erkek
    esinti bunu yazdı
    KarakartaL bunu yazdı

    Bilmem siz dikkat ettinizmi win 7,8,10 varken neden atmlerde hala xp kullanılıyor. Xp nin diger surumlerinden bilmediğimiz bir farkimi var?

    Zamanında XP vardı adamlar onun üzerinde çalıştırmışlar programlarını. Bir de win10 olsa ne olacak yine para verip para alacak. En iyisi en yenisi değildir. Lisans ücretlerinde az buz değil. Aslında soru şu olmalı; neden windows, neden linux değil.

    aynen hocam bende bu soruyu sormaya girmiştim konuya neden  linux değil ?


    Milyarlarca yıl ölüydüm dirildim ve tekrar dirilmemek üzere öleceğim günü bekliyorum!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Seminerist
    Seminerist's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Temmuz/2016
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

    Windows XP'nin desteğinin kesildiği ilk zamanlarda muhabir çıkmış halka soruyor işte ATM'lerdeki işletim sisteminin desteği kesiliyor haberiniz var mı diye. Herkes istisnasız kullanmam bi daha falan diyordu bilip bilmeden. O aklıma geldi  🙂

     

    Bir yerde patlıcak abi... Garanti atmlerine yeni görsel arayüz kurmuşlar deli gibi kasıyor makinalar 

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    iş hayatının pratiğinde işler teorideki gibi olmuyor. hâlâ faks kullanan adamlar var hem de çok sayıda daha ne olsun? yenilik yapmaya cesaret edebilen az. hele öncü olacak adam bulmak çok zor. teknoloji yatırımı da gözle görülmeyen birşeyse havada kalıyor isnanların aklında. adamlara daha güvenli sistem satmaya gitsen, hele bir de sigortaları varsa umursamazlar bile.


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek

    Benim çalıştığım banka win 8 kullanıyor 

    sebebi programlarım stabil çalışmasından dolayı programları yeni sisteme uyarlamak meşakkatli ve uzun test işlemleri gerektiren iş çalışıyorsa kurcalamayacan 


    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Eylül/2005
    Erkek

    ATM lerin  içinde bilgisayarlar donanımı çok iyi değil. o yüzden xp kaldırıyor. çok fazla atm var. hepsinin bilgisayar donanımını değiştirseler büyük masraf çıkar. o yüzden gittiği yere kadar diyorlardır.


    instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
Toplam Hit: 8683 Toplam Mesaj: 58
atm xp