Av Fişeğine Elektrik Verilince Ne Olur?
-
av fişeğine akü ile elektrik versek kapsülün patlamasına neden olur mu?
-
Bi dene bakalım...
-
peki şu benim yazdığım ANFO yu ateşleme konusun da bişey biliyormusun?
-
ANFO (Composition ANFO), madencilikte, yaygın ve sıklıkla kullanılan, karışım halinde hazırlanan bir patlayıcı türüdür. ANFO Amonyum Nitrat-Fuel Oil Yemlemeye Duyarlı Toz Patlayıcılar, oksitleyici olarak ağırlıkça %94.3 oranında Amonyum Nitrat (AN) ve yakıt olarak (indirgen) yine ağırlıkça %5.7 oranında Fuel-Oil'in homojen bir şekilde karıştırılması sonucu elde edilen bir patlayıcıdır. Bunun nedeni stokiyometrik olarak, amonyum nitratın ve fuel oilin en efektif ve dengeli olarak bu oranda birleşmeleridir.
Etkin Kullanımda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar: ANFO'nun etkin bir şekilde ateşlenmesinde yemleyici dinamit hayati öneme sahiptir. ANFO'yu en yüksek potansiyel değerde ateşlemek için hızı yüksek bir yemleyici (Jelatinit Dinamit gibi) kullanılmalıdır. Yapılan araştırmalar, jelatinit dinamit ile yemlenen ANFO'nun Emülsiyon Dinamit ile yemlenen ANFO'dan %20 daha fazla verim sağladığını göstermiştir. ANFO'dan optimum performans elde etmek için yemleyicinin çapının patlatma delik çapına tamamen yakın olması gerekmektedir. ANFO'nun kararlı hal hızına ulaşması için yemleyici dinamit yeterli bir boyda olmalıdır. Yemleyicinin boyu geometrik nedenlerden dolayı daima delik çapına eşit ya da büyük olmalıdır.
Bence ateşlersen güzel bir patlama olur. bi dene :)
-
denedikten sonra yaşayıp yaşamadığını haber ver? ellerin koparsa ayaklarınlada yazabilirsin.
-
HE HE HE iyi güzel abiler de ben nerden bulacam yemlemeyi?
-
bakın adam burda ne güzel patlatıyo
http://www.youtube.com/watch?v=fYT4qA2jBJU&mode=related&search=
da orda AP diye bişey yazmışlar onunla ateşliyo galiba.
-
bakın burda da detaylı bir şekil de vermiş yapılışını
-
o yazdığın AP 'ın açılımı aseton peroksit ingilizce acetone proxide saf aseton 2 birim, saf hirojen peroksit (perhidrol) 1 birim, katalizör olarak %60 lık veya oranı pek önemli değil 0.2 birim koysan yeter buz bonyosunda bi kavonozun içinde 6-7 saat sonra onu bi bezle süz su ile iyice süz sonra az bi miktarını yak ve PO al sana AP bunu 5 e 1 oranında AN(amonyumnitrat) ile karıştır 5birim AN+1BR AP onuda bulaşık telinden yapılan içinde sadece AP olan bi fünye ile hallet al sana BOOM. benim tercihim deneme:) (alıntı)
-
mayda bunu yazdı:
-----------------------------
av fişeğine akü ile elektrik versek kapsülün patlamasına neden olur mu?
-----------------------------bir halt olmaz.elektrik verince kolay kolay patlayacak bir yapıya sahip değil...ne düşünüyorsan tehlikeli sonuçlar doğurabilir...
-
videolar silinmiş madya .
denemedim ama av fişeğine elektirik vermen bişey değiştirmez tahminim bazen benim poze bile patlatmıyor fişekleri!