Aylardır Uğraşıyorum Lütfen Birisi Aydınlatsın Beni???????????
-
Arkadaşlar haftalardır hatta aylardır kafama takılan ve araştırıpta bulamadığım bi konu hakkında sizden yardım almak istiyorum arkadaşlar...! konu şu: şimdi www.whatismyip.com adresine girerek ip adresimizin ne olduğunu öğreniyoruzya ki adsl kullananlar için 80 ve 85 aralığıyla başlar ve öyle gider mesela 85.104.205.112 gibi ama ben sağ alt taraftaki yerel ağ bağlantısı durumu kutucuğu varya oraya tıkladıktan sonra desteği tıkladığım zaman ip adresi: 192.168.... diye gidiyo ve altındada alt ağ maskesi ve varsayılan ağ geçidi yazıyo burdada ip adresleri yazıyo şimdi burda bi çelişkiye düşüyorum sizlere birinci sorum benim gerçek ip adresim ne? ikici sorum ise modemi kapatıp açtığımız zaman ip adresi değişiyomuş bu bende değişmediki yani www.whatismyip.com adresine girdiğim zaman değiştiğini gördüm ama yerel ağ bağlantıları durumuna tıkladığım zaman orda ip adresi yazan yer değişmediğini gördüm ip adresimin değişmesi için, biz modemi ilk aldığımız zaman bi site verirler ip numarası gibi adsl'in user ve şifreyi oraya yazarız bana bu işleri çok iyi bilen bi arkım ordan değiştireceğimi söyledi ama nasıl değiştircem siteye giriyorum ip değiştirme tarzında hiç bir seçenek yok? bakın arkadaşlar aylardır şunu çözemedim çok rica ediyorum sizden yardım edin bana????
-
85.104.205.112 bu ıp numaran geçici dediğin gibi modemin fişini çek tekrar tak değiştiğini görürssün. diğeri konusunda ise bildiğim kadar oda sabit ıp numarandır. benim bildiklerim bu kadar
-
turuncu bunu yazdı:
85.104.205.112 bu ıp numaran geçici dediğin gibi modemin fişini çek tekrar tak değiştiğini görürssün. diğeri konusunda ise bildiğim kadar oda sabit ıp numarandır. benim bildiklerim bu kadar
Peki güzel kardeşim bi site beni banladı herhalde sabip ip numaramdan banladıki çünkü modemi 50 defa açıp kapattım ve whatismyip.com sitesine girip baktığım zaman her seferinde farklı bi ip adresi görüyodum (ip numarasının ilk iki sayısı sabitti). peki ben sabit ip numaramı nasıl değiştircem hocam çünkü siteye giremiyorum bu demek oluyoki ya sabit ip numaramı değiştirmem lazım yada ben ip numaramı değiştiremiyorum? yani senini yazılarından okuduğum kadarıyla bu sorular geliyo aklıma lütfen yardım..! -
bak aslanım site seni banlayınca bilgisayarında cookieler de oluşturmuştur onları sil git gir siteye. çaktın.
-
tagext bunu yazdı:
bak aslanım site seni banlayınca bilgisayarında cookieler de oluşturmuştur onları sil git gir siteye. çaktın.
usta denedim olmuyo!!! 1 aydır uğraşıyorum diyorum :((lütfen yardım edin ne yapmam lazım?
-
Sen becerememişsindir,çerezer ve ip den başka yol yok.
-
-
-
DecaMeroN bunu yazdı:
http://tahribat.com/doc.asp?docid=90
usta şimdi girdim bu link'e indiriyorum programı inşallah işime yarar -
Selam arkadaşım bu gün girdim forma ve okudum yazını. muhtemelen ADSL kullanıyorsun ve bağlantın LAN üzerinden. Düşün şimdi düm dünyanın bağlı olduğu bi bağlantı var buna çıkış yaptığın bir ip numaran var. seni nette tanımlayan ip no budur. diğeri içe local ağ ip si muhtemelen 192.168..... yada 10.0.... diye başlar bu da senin lokal ip numaran bu değişmez kardeş ve sen bunu görürsün. Eğer sabit ip kullanmıyorsan ( telekomdan almak gerekli ) 1 ila 255 rakamı arasında ip numaran her bağlandığında nete değişir tabili son üç rakamı. bununda bi indexleme formülü vardır ülke bölge ve il olmak üzere. yani bi makinanın ip numarası saatini not aldığında telekomdan o adresi bulman mümkün hatta çok kolay. sabit ip kullanıyorsan buna hiç herek yok whoisip ile direkt adrese inmek mümkün. Umarın yardımcı olmuşumdur. daha fazla bilgi istiyorsan ip ler konusunda http://www.ilkertemir.com/document/tcpip.html buraya bak ağlar konusunda ayrıntı istiyorsan www.bayar.edu.tr/bid/dokumanlar/ag_tcpip.pdf başka bilgiler istiyordan da www.google.com.tr den arat baya bi bilgiye ulaşırsın
-
Zemcius dostum yazını okudum bu arada adsl kullanıyorum haklısın. Usta yazını okudum iyice kafam karıştı şimdi bu local ip numrası kesinlikle değişmez diyosun peki ben bu ban yediğim siteye onun için giremiyorum o zaman çünkü sürekli ip numramı değiştiriyorum (modemi açıp kapayarak) fakat giremiyorum siteye demekki local ip numaramıda mı değiştirmem lazım?
ya bu ArchiCrypt Stealth4 diye bir program yükledim ama serial istiyo benden :( ?????
bu programla inşallah ip değişebilirim bu arada program kulanımı ve serial hakkında yardımcı olacak arkadaşlar varsa lütfen yardım etsin zor durumdayım?????
Şimdiden Teşekkür ederim..!
Toplam Hit: 3484 Toplam Mesaj: 13