Aynı Hostta 2 Domain Ekleme Nasıl Yapılır
-
müridler iki tane wordpress sitem var biri kişisel blog, diğeri firma tanıtım sitesi.. bunları aynı host'a eklemek istiyorum ama klasör isimleri farklı olmaz dimi
yani sitemin birine blogum.com diye giriyorum.. diğerine 2nolusitem.com/wp diyemi girmek zorundayım ?
@mod : Lütfen başlıkları açarken diğer üyelerin aradığında daha rahat bulabileceği başlıkları tercih edelim.
-
host aldığın yerin sana verdiği özelliklerde domain ekleme özelliği varsa istediğin gibi yaparsın. ancak dediğim gibi host sağlayın sana ne verdi bunu bilmek lazım :)
-
5 adet site ekleme özelliği var hocam. blog.isim.com şeklinde açmayı denicem.
-
host hangi firmadan. eğer varsa çoklu domain barındırma özelliği home sayfasında gözüne sokarlar aga :D
-
domainden kastın sub domainse oluşturursun hostunun sağladığı ölçüde. eğer farklı domain adresleriyse her bir domain için host alman gerekir eğer hostun 1 den fazla domain barındırmanı desteklemiyorsa.
-
mavitutku bunu yazdı:
-----------------------------5 adet site ekleme özelliği var hocam. blog.isim.com şeklinde açmayı denicem.
-----------------------------o dediğin subdomain oluyor hocam
domain eklemek istiyosan host panelinde destek varsa yeni domain ekle dersin domainden de ns yönlendirmelerini yaparsın eğer destek yoksa bir subdomain açıp ikinci domain panelinde açtığın subdomaine maskeli yönlendirme yaparak kullanabilirsin
-
murdery bunu yazdı:
-----------------------------host hangi firmadan. eğer varsa çoklu domain barındırma özelliği home sayfasında gözüne sokarlar aga :D
----------------------------karınca hostingden aldım hocam, baya iyi diyolar. ilgi ve alakalarıda güzel. aldığım paketin çok lu brındırma özelliği varmış 6 siteye kadar. yılda 25 tl.
-
mavitutku bunu yazdı:
-----------------------------murdery bunu yazdı:
-----------------------------host hangi firmadan. eğer varsa çoklu domain barındırma özelliği home sayfasında gözüne sokarlar aga :D
----------------------------karınca hostingden aldım hocam, baya iyi diyolar. ilgi ve alakalarıda güzel. aldığım paketin çok lu brındırma özelliği varmış 6 siteye kadar. yılda 25 tl.
-----------------------------hocam o dediğin subdomain heralde zaten çoklu domain olunca reseller olur adı :D ben mi yanlış biliyorum yoksa
edit:varmış demekki :)
-
ben en kötü ihtial çöyle yaptım; biri normal adres diğeri subdomain. sonra ikinci domaini subdomaine yönlendirdim. adresi gizledim. subdomain gözükmeden yönleniyor. böylece aynı hostingte 2 domain işi yapmış oldum kendimce.
edit : reklam olur diye örnekli açıklayamadım ama hiti az siteler olduğundan reklam olmaz sanıyorum.
şu şekilde.
hostingin esas adresi turuncudeniz.com
diğer domainim asgariodeme.com
subdomain aoor.turuncudeniz.com
asgariodeme.com ikinci domain. bunu tıklayınca aoor.turuncudeniz.com a yönleniyor. adreste yine asgariodeme.com yazıyor.
böylece 2 domain tek hostingte.
-
mavitutku bunu yazdı:
-----------------------------murdery bunu yazdı:
-----------------------------Sorun yok ozaman panelinden eklersin sorun değil. İster sub açarsın ister normal sıkıntı yok hocam :)
-
edit yanlş konu:S