folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Aynı Hostta 2 Domain Ekleme Nasıl Yapılır

Aynı Hostta 2 Domain Ekleme Nasıl Yapılır

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mavitutku
    mavitutku's avatar
    Erkek

müridler iki tane wordpress sitem var biri kişisel blog, diğeri firma tanıtım sitesi.. bunları aynı host'a eklemek istiyorum ama klasör isimleri farklı olmaz dimi 

yani sitemin birine blogum.com diye giriyorum.. diğerine 2nolusitem.com/wp diyemi girmek zorundayım ? 

@mod : Lütfen başlıkları açarken diğer üyelerin aradığında daha rahat bulabileceği başlıkları tercih edelim.

Sabahları HeRo Akşamları MeRrO
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

host aldığın yerin sana verdiği özelliklerde domain ekleme özelliği varsa istediğin gibi yaparsın. ancak dediğim gibi host sağlayın sana ne verdi bunu bilmek lazım :)

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mavitutku
    mavitutku's avatar
    Erkek

5 adet site ekleme özelliği var hocam. blog.isim.com şeklinde açmayı denicem.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murdery
    murdery's avatar
    Erkek

host hangi firmadan. eğer varsa çoklu domain barındırma özelliği home sayfasında gözüne sokarlar aga :D

BİR TIKLA BE https://www.youtube.com/watch?v=I5DOCwqBuzk
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

domainden kastın sub domainse oluşturursun hostunun sağladığı ölçüde. eğer farklı domain adresleriyse her bir domain için host alman gerekir eğer hostun 1 den fazla domain barındırmanı desteklemiyorsa.

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek

mavitutku bunu yazdı:
    -----------------------------

5 adet site ekleme özelliği var hocam. blog.isim.com şeklinde açmayı denicem.

o dediğin subdomain oluyor hocam

domain eklemek istiyosan host panelinde destek varsa yeni domain ekle dersin domainden de ns yönlendirmelerini yaparsın eğer destek yoksa bir subdomain açıp ikinci domain panelinde açtığın subdomaine maskeli yönlendirme yaparak kullanabilirsin

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mavitutku
    mavitutku's avatar
    Erkek

murdery bunu yazdı:

host hangi firmadan. eğer varsa çoklu domain barındırma özelliği home sayfasında gözüne sokarlar aga :D

----------------------------

karınca hostingden aldım hocam, baya iyi diyolar. ilgi ve alakalarıda güzel. aldığım paketin çok lu brındırma özelliği varmış 6 siteye kadar. yılda 25 tl.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek

mavitutku bunu yazdı:

murdery bunu yazdı:

karınca hostingden aldım hocam, baya iyi diyolar. ilgi ve alakalarıda güzel. aldığım paketin çok lu brındırma özelliği varmış 6 siteye kadar. yılda 25 tl.

hocam o dediğin subdomain heralde zaten çoklu domain olunca reseller olur adı :D ben mi yanlış biliyorum yoksa

edit:varmış demekki :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

ben en kötü ihtial çöyle yaptım; biri normal adres diğeri subdomain. sonra ikinci domaini subdomaine yönlendirdim. adresi gizledim. subdomain gözükmeden yönleniyor. böylece aynı hostingte 2 domain işi yapmış oldum kendimce.

edit : reklam olur diye örnekli açıklayamadım ama hiti az siteler olduğundan reklam olmaz sanıyorum.

şu şekilde.

hostingin esas adresi turuncudeniz.com

diğer domainim asgariodeme.com

subdomain aoor.turuncudeniz.com

asgariodeme.com ikinci domain. bunu tıklayınca aoor.turuncudeniz.com a yönleniyor. adreste yine asgariodeme.com yazıyor.

böylece 2 domain tek hostingte.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

mavitutku bunu yazdı:

murdery bunu yazdı:

Sorun yok ozaman panelinden eklersin sorun değil. İster sub açarsın ister normal sıkıntı yok hocam :)

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    The-ExTaCy
    The-ExTaCy's avatar
    Erkek

edit yanlş konu:S

.
Toplam Hit: 1830 Toplam Mesaj: 12