Backtrack 5 Ne Kadar Güvenli?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Muridler malum windows'a güvenemiyorum kredi kartıyla işlem yaparken,

Kurulu en az 50 program var, bunların cracklerini yaparken birşeyler giriyor olabilir sisteme, virüs programı da olsa güvenmiyorum.

Onun için özel yazışmalarımı, hesaplarımı, alışveriş işlemlerimi sadece flashbelleğe kurulu Backtrack5'den yapıyorum, kendi sitesinden indirdim yani rus sitelerinden torrent vs de değil.

Kafama takılan soru şu, backtrack5 güvenli mi?

yoksa sıfırdan ubuntu kurayım onda mı devam edeyim?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AslanAmca
    AslanAmca's avatar
    Erkek

ubuntu  hacı ;D 

ZalımMadam.10.07.24
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Theholiqan
    Theholiqan's avatar
    Erkek

@nevorapat Hocam kesinlikle ubuntu dan iyisi yok bence

@kaanstain Hocam backtrack emin olun windows dan güvenlidir :)

Bize çağ dışı diyorlar Doğrudur; Çağlar açtık, çağlar kapattık Çağlar bizden geri!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

backtrack bildiğim kadarıyla açık kaynak kodlu bir dağıtım. Açık kaynak kodda da dolandırıcılık yapılması imkansıza yakındır. Yani adamlar bu programı güvenlik testi için toparlamışlar. Oturupta içine zararlı kod koyacaklarını pek sanmıyorum. Zaten koymuş olsalardı bu kadar çok tutulamazdı. Kesin birileri bas bas bağırırdı virüs var diye. Linux sürümlerinin hiçbirisinde trojan tarzı kodları entegre edeceklerini pek sanmam.. Backtrack de bunlardan birisi dostum. Bilindiğinin aksine backtrack bi hacking programı değil güvenlik dağıtımıdır aslında. O programları yazanlarda zaten bu işten inanılmaz para kaldırıyolar dolandırıcılıkla uğraştıklarına değmez bile..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Düşününce Backtrack de zaten ubuntu'nun eklentili hali,

"Kafama takılan tek kısım bu katılımsız xp'ler gibi içine birşey çakmışlarmıdır sorusu"

Neden ubuntu kuramıyorum,

4 flash bellek + bluetooth cihazı hepsi bir arada bağlı gezdiriyorum.

1. Flash win7 & winXp setup

2. Flash Hiren's boot cd(kendi programlarımı ekledim)

3. Flash günlük dosya alışverişlerinde kullanıyorum

4. Flash Backtrack 5

5. Bluetooth cihazı(flash bellek korumalı tüm sistemlerden telefona dosya atabilirsiniz, log da tutmaz )

Herhangi birine dokunma şansım yok, Backtrack'i silsem ubuntu'da backtrack'te mevcut olan araçlarım yok, iki arada bir derede kaldım..

Soru şuna dönüyor, backtrack'e keylogger vs gibi şeyler eklenmiş olabilir mi? Linux'da tecrübeli arkadaşlar ne diyorsunuz bu konuda?

EDIT: Ceo arkadaş bilgilendirmiş ben yazarken, teşekkür ettim.

Kaan tarafından 11/Ağu/12 01:51 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Theholiqan
    Theholiqan's avatar
    Erkek
    CEO bunu yazdı

backtrack bildiğim kadarıyla açık kaynak kodlu bir dağıtım. Açık kaynak kodda da dolandırıcılık yapılması imkansıza yakındır. Yani adamlar bu programı güvenlik testi için toparlamışlar. Oturupta içine zararlı kod koyacaklarını pek sanmıyorum. Zaten koymuş olsalardı bu kadar çok tutulamazdı. Kesin birileri bas bas bağırırdı virüs var diye. Linux sürümlerinin hiçbirisinde trojan tarzı kodları entegre edeceklerini pek sanmam.. Backtrack de bunlardan birisi dostum. Bilindiğinin aksine backtrack bi hacking programı değil güvenlik dağıtımıdır aslında. O programları yazanlarda zaten bu işten inanılmaz para kaldırıyolar dolandırıcılıkla uğraştıklarına değmez bile..

Kasıt dolandırıcılık deil  hocam sonucta bir sistem bu guvenlik mevzusu denince insan hep bir şüpheye düşüyor

Bize çağ dışı diyorlar Doğrudur; Çağlar açtık, çağlar kapattık Çağlar bizden geri!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek
    Theholiqan bunu yazdı
    CEO bunu yazdı

Kasıt dolandırıcılık deil  hocam sonucta bir sistem bu guvenlik mevzusu denince insan hep bir şüpheye düşüyor

dediğim gibi olay backtrack vs değil. Eğer bir sistem açık kaynak kodluysa bence şüphesiz en güvenli sistemdir. Sonuçta adamlar sana kendin derleyebileceğin kodu da indirme imkanı sağlıyor. İki seçenek sunuyor adamlar sana ister sen derle istersende hazır derlenmiş sürümünü indir kendin derle diyor. 

Ve bu sistem çıktığında hiç indirilmese 10 bin kişi tarafından indiriliyor. Ve bu indirenlerin en az yüzde yirmi beşi güvenlik uzmanı yada güvenlik konusunda orta düzeyden fazla bilgiye sahip kullanıcılar.  Şahsen ben şimdiye kadar acemi bir kullanıcının backtrack indirip kullandığını pek görmedim.
    Bu kullanıcılarında trojan vs. gibi kodları mutlaka birisi farkederdi öyle birşey olsaydı. Kaldıki öyle birşey olsaydı şimdiye kadar polis vs birçok faktör bunların canına okumuştu bile..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    CEO bunu yazdı
    Theholiqan bunu yazdı
    CEO bunu yazdı

dediğim gibi olay backtrack vs değil. Eğer bir sistem açık kaynak kodluysa bence şüphesiz en güvenli sistemdir. Sonuçta adamlar sana kendin derleyebileceğin kodu da indirme imkanı sağlıyor. İki seçenek sunuyor adamlar sana ister sen derle istersende hazır derlenmiş sürümünü indir kendin derle diyor. 

Ve bu sistem çıktığında hiç indirilmese 10 bin kişi tarafından indiriliyor. Ve bu indirenlerin en az yüzde yirmi beşi güvenlik uzmanı yada güvenlik konusunda orta düzeyden fazla bilgiye sahip kullanıcılar.  Şahsen ben şimdiye kadar acemi bir kullanıcının backtrack indirip kullandığını pek görmedim.
    Bu kullanıcılarında trojan vs. gibi kodları mutlaka birisi farkederdi öyle birşey olsaydı. Kaldıki öyle birşey olsaydı şimdiye kadar polis vs birçok faktör bunların canına okumuştu bile..

Ben Backtrack'in her deliğini inceledim, birşey bulamadım, bildiğim duyduğum herşeyi denedim.

Ama ne bileyim görmediğim duymadığım birşeyler olabilir, Backtrack 1'den beri kullanırım ayrıca..

Ah bir de WPA'ya kolay birşey yapalardı..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek
    acik kaynak guvenligi hakkinda openbsd fbi yazin googleye en guvenilir yine acik jaynak gorunmekte

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek
    bide uvuntuyu backtrack haline getire bilirsin ben ole kullaniyorum

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    Mx0TBT bunu yazdı
    bide uvuntuyu backtrack haline getire bilirsin ben ole kullaniyorum

doğru söylüyosun aslında, kullandığım 5-6 tane aracı var kurulabilir. Zaman bulunca yapayım bakalım

Toplam Hit: 3362 Toplam Mesaj: 15