Backtrack 5 Ne Kadar Güvenli?
-
Muridler malum windows'a güvenemiyorum kredi kartıyla işlem yaparken,
Kurulu en az 50 program var, bunların cracklerini yaparken birşeyler giriyor olabilir sisteme, virüs programı da olsa güvenmiyorum.
Onun için özel yazışmalarımı, hesaplarımı, alışveriş işlemlerimi sadece flashbelleğe kurulu Backtrack5'den yapıyorum, kendi sitesinden indirdim yani rus sitelerinden torrent vs de değil.
Kafama takılan soru şu, backtrack5 güvenli mi?
yoksa sıfırdan ubuntu kurayım onda mı devam edeyim?
-
ubuntu hacı ;D
-
@nevorapat Hocam kesinlikle ubuntu dan iyisi yok bence
@kaanstain Hocam backtrack emin olun windows dan güvenlidir :)
-
backtrack bildiğim kadarıyla açık kaynak kodlu bir dağıtım. Açık kaynak kodda da dolandırıcılık yapılması imkansıza yakındır. Yani adamlar bu programı güvenlik testi için toparlamışlar. Oturupta içine zararlı kod koyacaklarını pek sanmıyorum. Zaten koymuş olsalardı bu kadar çok tutulamazdı. Kesin birileri bas bas bağırırdı virüs var diye. Linux sürümlerinin hiçbirisinde trojan tarzı kodları entegre edeceklerini pek sanmam.. Backtrack de bunlardan birisi dostum. Bilindiğinin aksine backtrack bi hacking programı değil güvenlik dağıtımıdır aslında. O programları yazanlarda zaten bu işten inanılmaz para kaldırıyolar dolandırıcılıkla uğraştıklarına değmez bile..
-
Düşününce Backtrack de zaten ubuntu'nun eklentili hali,
"Kafama takılan tek kısım bu katılımsız xp'ler gibi içine birşey çakmışlarmıdır sorusu"
Neden ubuntu kuramıyorum,
4 flash bellek + bluetooth cihazı hepsi bir arada bağlı gezdiriyorum.
1. Flash win7 & winXp setup
2. Flash Hiren's boot cd(kendi programlarımı ekledim)
3. Flash günlük dosya alışverişlerinde kullanıyorum
4. Flash Backtrack 5
5. Bluetooth cihazı(flash bellek korumalı tüm sistemlerden telefona dosya atabilirsiniz, log da tutmaz )
Herhangi birine dokunma şansım yok, Backtrack'i silsem ubuntu'da backtrack'te mevcut olan araçlarım yok, iki arada bir derede kaldım..
Soru şuna dönüyor, backtrack'e keylogger vs gibi şeyler eklenmiş olabilir mi? Linux'da tecrübeli arkadaşlar ne diyorsunuz bu konuda?
EDIT: Ceo arkadaş bilgilendirmiş ben yazarken, teşekkür ettim.
-
CEO bunu yazdı
backtrack bildiğim kadarıyla açık kaynak kodlu bir dağıtım. Açık kaynak kodda da dolandırıcılık yapılması imkansıza yakındır. Yani adamlar bu programı güvenlik testi için toparlamışlar. Oturupta içine zararlı kod koyacaklarını pek sanmıyorum. Zaten koymuş olsalardı bu kadar çok tutulamazdı. Kesin birileri bas bas bağırırdı virüs var diye. Linux sürümlerinin hiçbirisinde trojan tarzı kodları entegre edeceklerini pek sanmam.. Backtrack de bunlardan birisi dostum. Bilindiğinin aksine backtrack bi hacking programı değil güvenlik dağıtımıdır aslında. O programları yazanlarda zaten bu işten inanılmaz para kaldırıyolar dolandırıcılıkla uğraştıklarına değmez bile..
Kasıt dolandırıcılık deil hocam sonucta bir sistem bu guvenlik mevzusu denince insan hep bir şüpheye düşüyor
-
Theholiqan bunu yazdıCEO bunu yazdı
Kasıt dolandırıcılık deil hocam sonucta bir sistem bu guvenlik mevzusu denince insan hep bir şüpheye düşüyor
dediğim gibi olay backtrack vs değil. Eğer bir sistem açık kaynak kodluysa bence şüphesiz en güvenli sistemdir. Sonuçta adamlar sana kendin derleyebileceğin kodu da indirme imkanı sağlıyor. İki seçenek sunuyor adamlar sana ister sen derle istersende hazır derlenmiş sürümünü indir kendin derle diyor.
Ve bu sistem çıktığında hiç indirilmese 10 bin kişi tarafından indiriliyor. Ve bu indirenlerin en az yüzde yirmi beşi güvenlik uzmanı yada güvenlik konusunda orta düzeyden fazla bilgiye sahip kullanıcılar. Şahsen ben şimdiye kadar acemi bir kullanıcının backtrack indirip kullandığını pek görmedim.
Bu kullanıcılarında trojan vs. gibi kodları mutlaka birisi farkederdi öyle birşey olsaydı. Kaldıki öyle birşey olsaydı şimdiye kadar polis vs birçok faktör bunların canına okumuştu bile.. -
CEO bunu yazdıTheholiqan bunu yazdıCEO bunu yazdı
dediğim gibi olay backtrack vs değil. Eğer bir sistem açık kaynak kodluysa bence şüphesiz en güvenli sistemdir. Sonuçta adamlar sana kendin derleyebileceğin kodu da indirme imkanı sağlıyor. İki seçenek sunuyor adamlar sana ister sen derle istersende hazır derlenmiş sürümünü indir kendin derle diyor.
Ve bu sistem çıktığında hiç indirilmese 10 bin kişi tarafından indiriliyor. Ve bu indirenlerin en az yüzde yirmi beşi güvenlik uzmanı yada güvenlik konusunda orta düzeyden fazla bilgiye sahip kullanıcılar. Şahsen ben şimdiye kadar acemi bir kullanıcının backtrack indirip kullandığını pek görmedim.
Bu kullanıcılarında trojan vs. gibi kodları mutlaka birisi farkederdi öyle birşey olsaydı. Kaldıki öyle birşey olsaydı şimdiye kadar polis vs birçok faktör bunların canına okumuştu bile..Ben Backtrack'in her deliğini inceledim, birşey bulamadım, bildiğim duyduğum herşeyi denedim.
Ama ne bileyim görmediğim duymadığım birşeyler olabilir, Backtrack 1'den beri kullanırım ayrıca..
Ah bir de WPA'ya kolay birşey yapalardı..
-
acik kaynak guvenligi hakkinda openbsd fbi yazin googleye en guvenilir yine acik jaynak gorunmekte
-
bide uvuntuyu backtrack haline getire bilirsin ben ole kullaniyorum
-
Mx0TBT bunu yazdıbide uvuntuyu backtrack haline getire bilirsin ben ole kullaniyorum
doğru söylüyosun aslında, kullandığım 5-6 tane aracı var kurulabilir. Zaman bulunca yapayım bakalım