Banka Vekaleti Kabul Etmiyor
-
Yapı kredinin amk, ben ipneler benimde seneler önce attığım imzamı istediler yoksa imza beyannamesi düzenle o şekilde işlem yapalım dediler..
-
Hocam herhalde üstünü başını, tavrını beğenmemişler ki prensip deyip kesip atmışlar. Gecerli bi sebep olmalı. Mesela Teb'te yurtdışında cikarttigim vekalet ile hesap açmak istedim. Ancak vekaleti konsoloslukta oynaylatmadan acmadilar. Cunku sahte vekaletler duzenleyip sözde onaylatilan noterin telefonunu kendilerine yonlendiriyolarmis. Sebebini ogren hatta notere arattir yapabilirsen.
-
Florenzi bunu yazdı
Hocam herhalde üstünü başını, tavrını beğenmemişler ki prensip deyip kesip atmışlar. Gecerli bi sebep olmalı. Mesela Teb'te yurtdışında cikarttigim vekalet ile hesap açmak istedim. Ancak vekaleti konsoloslukta oynaylatmadan acmadilar. Cunku sahte vekaletler duzenleyip sözde onaylatilan noterin telefonunu kendilerine yonlendiriyolarmis. Sebebini ogren hatta notere arattir yapabilirsen.
Hocam tavrim gayet düzgündu yani öyle giyimim şeklim anormal değil normal yani ki olsa ne olurki elimdeki evrak resmi evrak yapmak zorundalar ama bakalim ne olacak
-
Baban nerde çalışıyordu memur filan mı açığa filan alındımı fetö zımbırtısı bağlantısı var mı
mutlaka bir sebebi vardır ve söyleyemiyorlardır
vekalet olayı çok sıkıntı
-
SeRDaR bunu yazdı
Baban nerde çalışıyordu memur filan mı açığa filan alındımı fetö zımbırtısı bağlantısı var mı
Yok hocam öyle islerle isimiz yok
Emekli babam ayrica yurtdışında çalışıyor tekfende
-
SeRDaR bunu yazdı
Şunuda eklemek lazim hocam bana yapilan sahsi muamele olmadigini düşünüyorum çünkü hic bir kimlik bilgimi vermeden buyrun dediginde olayi anlattigimda soylendi bu bana baba garezleri yok yani
-
Vekaletle işlem yapmadan önce bankalar noterden teyit alıyor hala geçerlimi vekalet diye, burdan bir sorun çıkmış olabilir. Hiç bir sorun yoksa başka şubeye git, vekaletli işlemlerde banka personelinin başına bir çok sıkıntı geldiği (senin işlemin için demiyorum) için korkudan işlem yapmıyor olabilirler. Diğer şube yaparsa da şaşırma.
-
benim babam isitme engelli
her turlu bankacilik isleminin detayina kadar yazildigi vekalet aldim ki bankalar ile ben ugrasayim. yeminli tercuman bile cagirdik notere.
ama gel gor ki daha kredi basvurusu bakin parayi almak demiyorum basvurusunu dahi yapamiyorum.
hicbir banka vekaletle basvuru yapamayiz dedi
-
şunuda unutmamak lazım devlet işlemlerinde zorunlu yapabilir yapmak zorunda ama banka sonuçta özel yapmıyorum dese bir şey diyemessin böyle bir durum var işine gelmezse gidersin başka bankaya
banka genelinde son zamanlardaki olaylar nedeniyle böyle kararda alınmış olabilir vekaletle dolandırıcılık vs artması gibi
örneğin önceden bankada para bozdurmaya gelen vatandaşlar oluyordu bunlardan büyük çoğunluğu tırnakçılık yapar oldu bu sefer yapmaıyoruz bozdurmuyoruz diye karar aldılar -
hocam bilenler vardır ben genede yazıyım
ben noterde çalısıyorum
vekaletle işlem yapmama para ödememe yada kredi vermeme konuları bankadan bankaya şubeden şubeye hatta elemanına göre bile değişmekte
örnek vermek gerekirse,
devlet noterler için bir program düzenlemiş bunun içinde vekaletname metinleri hazır biz gerekli yerleri doldurup işlemi bitiriyoruz.
metinin içinde gayet net bir şekilde yapılacak işlem yazakta, fakat x banka şubesi kredi sözleşmesi veya sigorta sözleşmesinin adı orada geçmiyor yada şu kelime yok diyerek işlem yapmamakta
sorumluluktan kaçmaktadır.
Bu olay tecrübe ile sabittir 10 senedir bu işi yapıyorum sürekli bu tarz konularla karşılaşıyoruz ben özellikle kredi vekaletnamesi hazırlıyorsam yada ipotek banka şubesindeki yetkiliye kontrol amaçlı gönderiyorum adam olur verirse onaylıyorum vekaletnameyi
tavsiyem başka bir şubeye gidilsin eğer şubeler arasında sorun çözülmüyorsa banka değiştirilsin