Bankalara "Üyelik Aidatı Gerektirmeyen Kredi Kartı" Zorunluluğu Geliyor
-
Kanunla, bankalara, üyelik aidatı olmayan kredi kartı imkanı da sunma zorunluluğu getiriliyor.
Kanuna göre, belirli süreli kredi sözleşmesine ilişkin bir hesap açılması ve bu hesaptan sadece kredi ile ilgili işlemler yapılması durumunda, tüketiciden bu hesaba ilişkin herhangi bir isim altında ücret veya masraf talep edilemeyecek. Bu hesap, kredinin ödenmesi ile kapanacak. Ancak, açılan hesap üzerinden başka işlemler yapılması ve tüketicinin hesabın kapatılmasına yönelik talebi olmaması durumunda hesap kapatılmayacak.
Tüketicinin açık talimatı olmaksızın, belirli süreli kredi sözleşmesi ile ilişkili bir kredili mevduat sözleşmesi yapılamayacak.
Kart çıkaran kuruluşlar, tüketicilere yıllık üyelik aidatı ve benzeri isim altında ücret tahsil etmedikleri bir kredi kartı türü sunmak zorunda olacak. Bu hükme aykırı hareket edenlere bu aykırılığın giderilmesi için bir ay süre verilecek. Bu süre sonunda aykırılığın giderilmemesi halinde, kart çıkaran kuruluşlara 5 milyon lira ceza verilecek.
http://www.memurlar.net/haber/425306/
Özellikle garanti bankası için çok kötü olmuştur bu durum.
Açıkçası ne kadar sevindim anlatamam.
-
ibne vakıf elli liraya çıkarmış ücreti. 6 aylık birde. dolandırıcı oldular iyice hıma kolumu soktuklarım.
-
Bu çok iyi oldu işte ama aidatsız kartta eminim ne taksit imkanı olur ne kampanya :) istersen al
-
Garantiden hem kendimn hem babamnkıni aldm 60 ar lira. 6 Ay çıkmayın dedi eyi dedik zaten kullanıorz die yatırdlar.
-
bosuna sevinmeyin bankalarin lehine bir duzenleme bence
hanginiz taksit yapmayan kart kullanir?
-
mataramasuko bunu yazdı
bosuna sevinmeyin bankalarin lehine bir duzenleme bence
hanginiz taksit yapmayan kart kullanir?
ben kullanırım hem taksit olmayacak diye bişey yok
-
dün teb bonus kartıma 72 eşimdeki ek karta 36 toplamda 108 tl kart ücreti giydirmişler.
-
bunlar onada bir masraf bulur geçirirler
ama şöylede birşey var olmadık şeylere biton para harcıyor millet sonuçta amme hizmeti değil bu senede 50-60 lira para istemeleri normal
ha işini bilen açıo konuşuo para puana çevirio orası ayrı... -
bildiğim kadarı ile bu kartlar ile ne taksitlendirebileceksin nede kampanyalardan faydalanabileceksin ayrıca bonus puan word puan yada milpuan alamıyacaksın. düz banka kartı gibi bişey olacak.
-
az önce aradım bankayı bonus olarak geri aldım 108 tl yi.
-
DaveReed bunu yazdı
bunlar onada bir masraf bulur geçirirler
ama şöylede birşey var olmadık şeylere biton para harcıyor millet sonuçta amme hizmeti değil bu senede 50-60 lira para istemeleri normal
ha işini bilen açıo konuşuo para puana çevirio orası ayrı...Hoca sen bunların yaptıgın her alışverişten komsyon aldıklarını biliyormusun?