Baş Belası Windows 8.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

yeni laptop aldım, windows 7'ye gecmek istedim ama microsoft sagolsun gpt koruması yerlestirmis hdd'lerin tümüne.

ben de format ekranındayken C'yi bicimlendirmistim, su an bilgisayar acılmıyor, otomatik onarım da ise yaramıyor.

windows 8 32 bit indirdim, format atayım dedim bu sefer de 0xc00000e9 kodlu mavi ekran hatasını verdi, delirmek üzereyim.

garantiye mi gidecek simdi ? yoksa cözebilir miyiz bu sorunu ? oturup basında saatlerce de sürse ugrasasım var ama su an misafirlikteyim, duramıyorum bilgisayar basında.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ayhun bunu yazdı

gpt korumasi derken haci bas adam gibi formati kur gitsin senin o mavi ekran sebebin saniyorumki bios dan kaynaklanio hdd modunu degistir duzelir.

microsoft hazretleri buyurmus ki : "windows 8 kurulu cihaz aldıysan buna baska isletim sistemi kuramazsın."

anasının amı yani.

acaba 32 bit indirdigim icin mi oldu ya, 64 bit mi indirsem tekrar.

format atılmıyor zaten sorun orada.

Andrei tarafından 30/Ara/12 14:28 tarihinde düzenlenmiştir

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

haci bi bios ayarlarina bakarmisin ben simdi bu gpt olayini okuyodumda saniyorum bu gpt ole bise degil sen biosunu bi kontrol et

delimiyim ben?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HyP-X
    HyP-X's avatar
    Erkek
    Andrei bunu yazdı
    ayhun bunu yazdı

gpt korumasi derken haci bas adam gibi formati kur gitsin senin o mavi ekran sebebin saniyorumki bios dan kaynaklanio hdd modunu degistir duzelir.

microsoft hazretleri buyurmus ki : "windows 8 kurulu cihaz aldıysan buna baska isletim sistemi kuramazsın."

anasının amı yani.

acaba 32 bit indirdigim icin mi oldu ya, 64 bit mi indirsem tekrar.

format atılmıyor zaten sorun orada.

Hocam dvdyi okumadan direk mavi ekranmı veriyo?

.. you only have you ..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Aklı başında bir sistem cd si yada usb ile bilgisayarı boot et ardından tüm diski aklı başından sıfırdan bölümlere ayır ardından istediğin işletim sistemi kur, bana kalırsa linux cd ile başlat diskleri böl formatla sonra windows 8 dvd ise temiz kurulum yap ama kesinlikle windows 8 kullan canavar gibi işletim sistemi yapmış adamlar,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

su an windows 7'de format ekranındayım mesela, 465 gb bombos duruyor hdd, bir de recovery alanı var 400 mb'lık.

465 gb olan kısma tıklasam da ileri butonu aktif olmuyor, altta da uyarı var : "windows bu diske yüklenemez. secilen disk gpt bölümü stilinde" yazıyor.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

biosla alakalı bir durum oldugunu sanmıyorum  hirenboot cd kullan yada o hdd cıkart desktop pc ye bagla güzel bi biçimlendir disk yöneticisinden sonra yeniden kurulum dene büyük ihtimal olacaktır olmazsa farklı yollar düşünürüz.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek
    Andrei bunu yazdı

su an windows 7'de format ekranındayım mesela, 465 gb bombos duruyor hdd, bir de recovery alanı var 400 mb'lık.

465 gb olan kısma tıklasam da ileri butonu aktif olmuyor, altta da uyarı var : "windows bu diske yüklenemez. secilen disk gpt bölümü stilinde" yazıyor.

gpt nedir: GUID bölümleme tablosu (GPT) disk bölümleme stili, büyüklüğü en çok 18 eksabayt olan birimleri ve disk başına en çok 128 bölümü destekler. Buna karşılık, ana önyükleme kaydı (MBR) disk bölümleme stili, büyüklüğü en çok 2 terabayt olan birimleri ve disk başına en çok dört birincil bölümü (veya üç birincil bölüm, bir genişletilmiş bölüm ve sınırsız sayıda mantıksal sürücü) destekler. MBR bölümlemeli disklerden farklı olarak, platform işlemi açısından kritik öneme sahip veriler, bölümlenmemiş veya gizli kesimlerde değil, bölümlerde bulunur.performans açısından 64 bit sistemlerde kullanılması önerilmektedir.

haci formatlaman icin o butun bolumleri silmen gerekiyor 400mb yi falanda kaldirirsan senin sorunun saniyorum o halde cozulecek dedigimi dene

delimiyim ben?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ayhun bunu yazdı
    Andrei bunu yazdı

gpt nedir: GUID bölümleme tablosu (GPT) disk bölümleme stili, büyüklüğü en çok 18 eksabayt olan birimleri ve disk başına en çok 128 bölümü destekler. Buna karşılık, ana önyükleme kaydı (MBR) disk bölümleme stili, büyüklüğü en çok 2 terabayt olan birimleri ve disk başına en çok dört birincil bölümü (veya üç birincil bölüm, bir genişletilmiş bölüm ve sınırsız sayıda mantıksal sürücü) destekler. MBR bölümlemeli disklerden farklı olarak, platform işlemi açısından kritik öneme sahip veriler, bölümlenmemiş veya gizli kesimlerde değil, bölümlerde bulunur.performans açısından 64 bit sistemlerde kullanılması önerilmektedir.

haci formatlaman icin o butun bolumleri silmen gerekiyor 400mb yi falanda kaldirirsan senin sorunun saniyorum o halde cozulecek dedigimi dene

az önce öyle yaptım hocam, recovery bölümünü silmemistim tek, denemek icin. baktım ondan da fayda yok orayı da sildim su an kuruyor.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Homo

HDD'nin once butun partitionlari silip MBR'yi tekrar olusturursan microsoft amca bi bok yiyemez. Bios'a bir guncelleme yapmadi iseler.

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Hiren Boot Cd'yi indir.

Dos Programs > Partition Tool > Paragon Part manager > Auto, Enter, Auto Enter, Mouse'la Masaüstünde Paragon Partition manager gelecek tıkla, change partition table'a tıkla Menüden msdos'a tıkla soru soracak ok'e tıkla başlat menüsüne tıkla reboot sistem de cdyi cıkart win 7 cd si tak

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
Toplam Hit: 4405 Toplam Mesaj: 18