Benzersiz Kefalet Kodu
-
Siteme kefalet sistemi yapmayı düşünüyorum, son zamanlarda sitemin seviyesini düşüren çok sayıda üye geliyor. üyeliği kapatmak yerine kefalet sistemine geçmeyi düşündüm. ama kodunu nasıl oluşturmalıyım onu bulamadım =)
aklıma bi kaç yöntem geldi aslında kullanıcının bi kaç bilgisini md5 den geçirip filan =) ama bu sistemi kullananlar nasıl yapmış merak ettim özellikle tbt de kullanılan kefalet sisteminin kod oluşturması =)
-
3gpindir.com seninmi hoca
-
hocam rene kod vermez :D anlatır herhalde sonuçta Tahribat.Com'da kullanılan bütün içerik, tasarım, script ve programlar aksi belirtilmediği sürece 100% Tahribat.com için özel yapılmıştır, Başka sitelerde bulunmaz. :)
-
md5,sha1 olabülür. Olmadı randomize birşey oluşturursun. Zamana bağlı bi fonksiyon olabilir. Fantezi çok :D
-
Hazır sistemler için yazılmış davetiye eklentilerini inceleyebilirsin
-
sanıyorum database ile işimiz olacak.Kefalet falan yine 50 den geriye -1 le falan olur.Diyelim ki ben sana kefalet verdim rastgele oluşturulan bir kod database alınır örnek:
kod1 : 3169sie
daha sonra mail desteğinlede ?kod=3169sie&kefil=zumsuk
dersin.kod eğer kefil=zumsuk ve kod da 3169sie (yani dbdeki olayla)eşleşiyorsasorun yok sonraki seviye.Tabi güvenlik önlemleride var sql inj. e karşı.
Ben bi ara düşündüm araştırmadım ama sanıyorum bu tarzda olacak
-
Milk-i_Beka bunu yazdı:
-----------------------------3gpindir.com seninmi hoca
-----------------------------
benim.zumsuk, sanırım bi tablo oluşturup havuz tarzında bişey yapcam =) oraya belli sayıda kefalet oluştutturacağım. kefil olan olunan vs bilgilerinin yazacağı bi havuz.
şimdilik öyle düşünüyorm en azından =)
-
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------Milk-i_Beka bunu yazdı:
-----------------------------3gpindir.com seninmi hoca
-----------------------------
benim.zumsuk, sanırım bi tablo oluşturup havuz tarzında bişey yapcam =) oraya belli sayıda kefalet oluştutturacağım. kefil olan olunan vs bilgilerinin yazacağı bi havuz.
şimdilik öyle düşünüyorm en azından =)
-----------------------------Hocam adam kefil olunca kodu ekle havuza.. Elle oluşturmanın pek esprisi yok. Kullanılınca kefalet kodunu tablodan silersin, temiz iş olur.
Hatta bi tane de cron ekle, 2 gün içinde kullanılmayan kodları otomatik uçursun tablodan, oh ne ala memleket... :)
-
Random bir kod oluştur onu veritabanına kaydet (kodu ve kefil olan kişiyi). Random kod oluştururken veritabanında oluşturulan kodun aynısı var mı diye kontrol et. Aynı kod yoksa kaydet, varsa tekrar oluştur. Kefil olunan kişi kayıt olunca da kodu veritabanından silersin. Kefillik kayıtları için üyelerin olduğu tabloya kefili diye alan ekleyip kefil olan kişiyi yazabilirsin.
-
kime özeniyo bunlar bilmiyorum ki :)
-
basit bi mantik olarak..
kefaletler diye ayri bir tablo olusturursun.sahibinin idsini,kullanilmislik durumunu fln tutarsin.
random sayiyi md5liyip ilk bilmemkac karakteri al oldu sana kefalet kodu.