Benzinsiz Binek Aracı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

ndmylmz bunu yazdı:
    -----------------------------

bişey sorucam tüm konuyu okumadım ama şöyle bişey yapılabilir mi ? Mesela herhangi bir motor bir yeteri kadar güçlü bir aküyle çalıştırılabilip, daha sonrada motorun ürettiği güç ile akü doldurulabilir mi ? Saçama geldi bana ama sorayım dedim :D

hayır bende sabahtan beri oyüzden olmaz diyorum sistem :D

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    overbite
    overbite's avatar
    Erkek

ndmylmz bunu yazdı:

bişey sorucam tüm konuyu okumadım ama şöyle bişey yapılabilir mi ? Mesela herhangi bir motor bir yeteri kadar güçlü bir aküyle çalıştırılabilip, daha sonrada motorun ürettiği güç ile akü doldurulabilir mi ? Saçama geldi bana ama sorayım dedim :D

evet çalıştırılabilir fakat bir süre sonra durur :) sürekli çalıştıramazsın, kabaca örnek vereyim,

1) aküdeki 10 birim enerjiyle motoru çalıştırırsın fakat motor 10 birimden daha az enerji üretir (mesela 8 birim)

2) motorun ürettiği 8 birim enerjinin daha azıyla aküyü şarj edebilirsin (örneğin 6 birim)

3) aküdeki 6 birim enerjiyle motoru çalıştırırsın, motor 4 birim enerji üretir

.

.

böyle azalarak gider

ulan bir susar mısın?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Bir araç vardı youtube'da vidyoları olan. Bir kaç kez pedal kullanıyorsun sonra kendi gidiyor.

Edit: Buldum. Gerçi pedal değil ama insan gücü işte aynı kapı.

http://www.youtube.com/watch?v=lHZa7AJZiXQ

while (1<2)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yemillie
    yemillie's avatar
    Erkek

hocam fikir iyi de, en büyük açlık şuan ucuz güneş paneli mal etme konusunda yaşanıyor,bi hayal et aracın camından,üstü arkası kapısı efendim her yerinden güneş emilebildiğini ve bunun elektrikli arabaya ek olarak konulduğunu, üstüne bir de 2 güç de bitmesine karşın 1.4 dizelle yola devam edebildiğini,hadi yakıtta bittiği zaman senin bu fikirle devam edebildiğini... şeklinde uzamalı fikirler :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek

Bunun aynısı benim var ama içine giremiyorum artık :D

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

yemillie bunu yazdı:

hocam fikir iyi de, en büyük açlık şuan ucuz güneş paneli mal etme konusunda yaşanıyor,bi hayal et aracın camından,üstü arkası kapısı efendim her yerinden güneş emilebildiğini ve bunun elektrikli arabaya ek olarak konulduğunu, üstüne bir de 2 güç de bitmesine karşın 1.4 dizelle yola devam edebildiğini,hadi yakıtta bittiği zaman senin bu fikirle devam edebildiğini... şeklinde uzamalı fikirler :)

ohaaaa yok ebesinin ki :Ç artık naptın babacım sen yaw :S bu aracaa gelince millet alternatif yakıt yöntemi arıyo galiba acaba Bor la çalışan birşey çıkarmıki 

Living Death
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yemillie
    yemillie's avatar
    Erkek

ArmadA bunu yazdı:

yemillie bunu yazdı:

ohaaaa yok ebesinin ki :Ç artık naptın babacım sen yaw :S bu aracaa gelince millet alternatif yakıt yöntemi arıyo galiba acaba Bor la çalışan birşey çıkarmıki 

hocam hayalleri yüksek tutmak lazım :) Bor ile çalışan bişey çıkması ne kadar bizim için olumlu gözükse de, biz boru işleyemedikten sonra bir önemi yok bence bizim açımızdan :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

KrypT bunu yazdı:

Bir araç vardı youtube'da vidyoları olan. Bir kaç kez pedal kullanıyorsun sonra kendi gidiyor.

Edit: Buldum. Gerçi pedal değil ama insan gücü işte aynı kapı.

http://www.youtube.com/watch?v=lHZa7AJZiXQ

veeyyyyy :} çok eğlenceli duryor

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

kafamdaki diğer projemi yapmış eleman. güneş panelinden aküye enerji gelicek burdan antalyaya para vermeden akıcaksın amk :)

DENİZLİ - Denizli'de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Meslek Yüksekokulu Elektronik Teknoloji Bölümü 2. sınıf öğrencisi Murat Kuş, elektrikli bisikletini güneş enerjisiyle çalışır hale getirdi. Bisiklete takılan güneş paneli, aynı zamanda gölgelik olarak da kullanılıyor. Elektrikli bisikletinin aküsünün 25–30 kilometre sonra bittiğini, akünün şarj olması için en az 2 saat prizde kalmasından dolayı bunu yapmaya karar verdiğini ifade eden Kuş, “Akü bittiğinde şarj için elektrik prizi bulamadığım zamanlar da oluyordu. O zaman normal bisiklet gibi kullanıyordum, çok yoruluyordum. Benim elektrikli bisikletim gibi akülü araçların elektriğe bağımlığını bitirmek için bir ay çalıştım” dedi.

Araştırmaları sırasında Denizli'de güneşten elektrik enerjisi üretimi konusunda çalışmalar yapan Pamsolar firmasından da destek aldığını vurgulayan Kuş, “Aküden aldığı elektrik enerjisi ile çalışan elektrikli bisikletimi, güneşten elde edeceğim elektrik enerjisi ile çalıştırmaya karar verdim. Pamsolar firmasının teknik servisinin de desteği ile demirciye hazırlattığım düzeneği, elektrikli bisikletime monte ettirdim. Bu düzeneğin üzerine de güneş ışınlarını toplayıp elektrik enerjisine çeviren 80 voltluk panel yerleştirdim. Panelden elde ettiğim elektrik enerjisini de elektrikli bisikletimin aküsünde toplamayı başardım. Elektrikli bisikletin üzerine monte ettiğim paneli, aynı zamanda yaz sıcaklarında beni güneşten koruyan gölgelik olarak da kullanabileceğim. Bu çalışmamın maliyeti 600 lirayı buldu. Akülü araçlara yapılacak 600 liralık bir masrafla bu tür araçların elektriğe olan bağımlılığı tamamen ortadan kaldırılabilir. Benim sistemimle akülü araçlar, güneş olduğu sürece hiç şarj etmeden saatlerce kullanılabilecek ve hiçbir zaman akü bitmeyecek.” diye konuştu.

Elektrikli bisikletinde uyguladığı ve başarılı olduğu sistemin, yürüme engelliler için üretilen akülü tekerlekli sandalyelerde de uygulanabileceğini anlatan Kuş, “Engellilerimizin kullandığı akülü tekerlekli sandalyeler kullanışlı. Benim sistemim bu tür araçlarda kullanılırsa engellilerimizin hayatı daha da kolaylaşır. Güneş olduğu sürece tekerlekli sandalyenin enerjisi hiç bitmeyeceği için engellilerimiz rahat rahat gezebilecekler.” şeklinde konuştu.

21 Mart 2012 Çarşamba 18:00

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

Zamma inat ücretsiz yolculuk keyfi

06 Nisan 2012 Cuma 09:00  

MERSİN -İHA- Mersin'in Silifke ilçesinde elektrikli bisikletine güneş enerji paneli takan Sabri Dölek, son dönemde benzin ve elektriğe yapılan zamma inat ücretsiz yolculuğun keyfini çıkarıyor.
    "Güneş ışınları TEDAŞ ve benzin istasyonları ile olan ilişkilerimi bitirdi" diyen Sabri Dölek, "Televizyonlarda farklı farklı buluş yapanları gördüm. Güneş panelleri ile arabalar, minibüslerin çalıştığını gördüm. Bunun üzerine neden elektrikli bisikletim de güneş enerji sistemi ile çalışmasın dedim. Yaklaşık 400 TL maliyetle daha önceden almış olduğum elektrikli bisikletime 3 adet güneş enerji paneli takarak aküler yardımı ile enerjiyi depoladım. Depolanan enerji ile de ücretsiz geziyorum. Benzin alacak durumum olmadığı için Elektrikli bisiklet aldım, aküsünü elektrikle şarj ediyordum. Baktım son günlerde hem elektriğe hem de benzine zam gelince bu defa elektrikli motosikletime güneş enerji paneli taktım. Bu dertlerden kurtularak ücretsiz gezmenin tadını çıkartıyorum" dedi.
    Elektrikli bisikletine Güneş enerji paneli takmadan önce yüklediği enerjiyle sadece 45-50 km yol yapabildiğini ifade eden Dölek, "Daha önce sınırlı kilometre ile hareket ediyordum. Ama artık yolculuk yaparken dahi enerji depolayabildiğim için hiç durmadan gidebiliyorum. Güneş olduğu sürece dünyayı dolaşabilirim. Güneş enerji panellerini bulandAN Allah razı olsun" dedi.
    Güneş enerji panelli elektrikli bisikleti gören vatandaşlar ise güzel bir buluş olduğunu ifade ederek, Sabri Dölek'i yaptığı buluşundan dolayı kutladılar.
    MURAT ŞENGİ

benzine zam üstüne zam milleti güneş paneline yöneltti.

bundan sonra herkes güneş panelli motorbisiklet kullanacak :)

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
Toplam Hit: 5629 Toplam Mesaj: 35