Benzinsiz Binek Aracı
-
ndmylmz bunu yazdı:
-----------------------------bişey sorucam tüm konuyu okumadım ama şöyle bişey yapılabilir mi ? Mesela herhangi bir motor bir yeteri kadar güçlü bir aküyle çalıştırılabilip, daha sonrada motorun ürettiği güç ile akü doldurulabilir mi ? Saçama geldi bana ama sorayım dedim :D
-----------------------------hayır bende sabahtan beri oyüzden olmaz diyorum sistem :D
-
ndmylmz bunu yazdı:
-----------------------------bişey sorucam tüm konuyu okumadım ama şöyle bişey yapılabilir mi ? Mesela herhangi bir motor bir yeteri kadar güçlü bir aküyle çalıştırılabilip, daha sonrada motorun ürettiği güç ile akü doldurulabilir mi ? Saçama geldi bana ama sorayım dedim :D
-----------------------------
evet çalıştırılabilir fakat bir süre sonra durur :) sürekli çalıştıramazsın, kabaca örnek vereyim,
1) aküdeki 10 birim enerjiyle motoru çalıştırırsın fakat motor 10 birimden daha az enerji üretir (mesela 8 birim)
2) motorun ürettiği 8 birim enerjinin daha azıyla aküyü şarj edebilirsin (örneğin 6 birim)
3) aküdeki 6 birim enerjiyle motoru çalıştırırsın, motor 4 birim enerji üretir
.
.
böyle azalarak gider
-
Bir araç vardı youtube'da vidyoları olan. Bir kaç kez pedal kullanıyorsun sonra kendi gidiyor.
Edit: Buldum. Gerçi pedal değil ama insan gücü işte aynı kapı.
-
hocam fikir iyi de, en büyük açlık şuan ucuz güneş paneli mal etme konusunda yaşanıyor,bi hayal et aracın camından,üstü arkası kapısı efendim her yerinden güneş emilebildiğini ve bunun elektrikli arabaya ek olarak konulduğunu, üstüne bir de 2 güç de bitmesine karşın 1.4 dizelle yola devam edebildiğini,hadi yakıtta bittiği zaman senin bu fikirle devam edebildiğini... şeklinde uzamalı fikirler :)
-
Bunun aynısı benim var ama içine giremiyorum artık :D
-
yemillie bunu yazdı:
-----------------------------hocam fikir iyi de, en büyük açlık şuan ucuz güneş paneli mal etme konusunda yaşanıyor,bi hayal et aracın camından,üstü arkası kapısı efendim her yerinden güneş emilebildiğini ve bunun elektrikli arabaya ek olarak konulduğunu, üstüne bir de 2 güç de bitmesine karşın 1.4 dizelle yola devam edebildiğini,hadi yakıtta bittiği zaman senin bu fikirle devam edebildiğini... şeklinde uzamalı fikirler :)
-----------------------------ohaaaa yok ebesinin ki :Ç artık naptın babacım sen yaw :S bu aracaa gelince millet alternatif yakıt yöntemi arıyo galiba acaba Bor la çalışan birşey çıkarmıki
-
ArmadA bunu yazdı:
-----------------------------yemillie bunu yazdı:
-----------------------------hocam fikir iyi de, en büyük açlık şuan ucuz güneş paneli mal etme konusunda yaşanıyor,bi hayal et aracın camından,üstü arkası kapısı efendim her yerinden güneş emilebildiğini ve bunun elektrikli arabaya ek olarak konulduğunu, üstüne bir de 2 güç de bitmesine karşın 1.4 dizelle yola devam edebildiğini,hadi yakıtta bittiği zaman senin bu fikirle devam edebildiğini... şeklinde uzamalı fikirler :)
-----------------------------ohaaaa yok ebesinin ki :Ç artık naptın babacım sen yaw :S bu aracaa gelince millet alternatif yakıt yöntemi arıyo galiba acaba Bor la çalışan birşey çıkarmıki
-----------------------------
hocam hayalleri yüksek tutmak lazım :) Bor ile çalışan bişey çıkması ne kadar bizim için olumlu gözükse de, biz boru işleyemedikten sonra bir önemi yok bence bizim açımızdan :) -
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------Bir araç vardı youtube'da vidyoları olan. Bir kaç kez pedal kullanıyorsun sonra kendi gidiyor.
Edit: Buldum. Gerçi pedal değil ama insan gücü işte aynı kapı.
http://www.youtube.com/watch?v=lHZa7AJZiXQ
-----------------------------veeyyyyy :} çok eğlenceli duryor
-
kafamdaki diğer projemi yapmış eleman. güneş panelinden aküye enerji gelicek burdan antalyaya para vermeden akıcaksın amk :)
Araştırmaları sırasında Denizli'de güneşten elektrik enerjisi üretimi konusunda çalışmalar yapan Pamsolar firmasından da destek aldığını vurgulayan Kuş, “Aküden aldığı elektrik enerjisi ile çalışan elektrikli bisikletimi, güneşten elde edeceğim elektrik enerjisi ile çalıştırmaya karar verdim. Pamsolar firmasının teknik servisinin de desteği ile demirciye hazırlattığım düzeneği, elektrikli bisikletime monte ettirdim. Bu düzeneğin üzerine de güneş ışınlarını toplayıp elektrik enerjisine çeviren 80 voltluk panel yerleştirdim. Panelden elde ettiğim elektrik enerjisini de elektrikli bisikletimin aküsünde toplamayı başardım. Elektrikli bisikletin üzerine monte ettiğim paneli, aynı zamanda yaz sıcaklarında beni güneşten koruyan gölgelik olarak da kullanabileceğim. Bu çalışmamın maliyeti 600 lirayı buldu. Akülü araçlara yapılacak 600 liralık bir masrafla bu tür araçların elektriğe olan bağımlılığı tamamen ortadan kaldırılabilir. Benim sistemimle akülü araçlar, güneş olduğu sürece hiç şarj etmeden saatlerce kullanılabilecek ve hiçbir zaman akü bitmeyecek.” diye konuştu.
Elektrikli bisikletinde uyguladığı ve başarılı olduğu sistemin, yürüme engelliler için üretilen akülü tekerlekli sandalyelerde de uygulanabileceğini anlatan Kuş, “Engellilerimizin kullandığı akülü tekerlekli sandalyeler kullanışlı. Benim sistemim bu tür araçlarda kullanılırsa engellilerimizin hayatı daha da kolaylaşır. Güneş olduğu sürece tekerlekli sandalyenin enerjisi hiç bitmeyeceği için engellilerimiz rahat rahat gezebilecekler.” şeklinde konuştu.21 Mart 2012 Çarşamba 18:00 -
benzine zam üstüne zam milleti güneş paneline yöneltti.
bundan sonra herkes güneş panelli motorbisiklet kullanacak :)