folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bi Düğün Yapmak Kaça Patlar ?

Bi Düğün Yapmak Kaça Patlar ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek
    Balyoz99 bunu yazdı
    DaveReed bunu yazdı

düğün yapınca ne oluo? akrabaları yedirip içirmek düğün yapmak demek mi?

ben olsam sadece aile üyeleriyle ve varsa çok yakın bir kaç arkadaş belki 1. derece olan akrabaları çağırırdım bi mekanı kapattırıp nikahlanır mevzuyu kapatırdım

benim düğünüm nasıl olacak lan acaba merak ettim amk

davetiye yollamadık diye akrabalar alınır mı? çokta sikimdeydi ya :)

Aynen hacım.

Düğünde/nişanda her ne kadar takı gelse de kızı taşaklı bi aşiretten almadığın sürece gelen gidiyor, üstüne 2-3 bin lira gitmiş gibi görünse de daha fazlası gidiyor.

Sikerüm böyle geleniği. "Düğün sarayı"ymış sanki kraliyet ailesiyiz amk. 

Olması gereken:

-Nikah salonunda nikah yapılır, millet evlendiğinizi görür :)

-Güzel bir mekan ayarlanır(restoran, gece klübü, kır bahçesi, deniz kenarı, orman evi, tekne vs..)-

-Yakın arkadaşlar ve akrabalar davet edilir,

-Giren çıkan bişeyler olmadan sabahha kadar eğlenilir.

Kimse dememişki :

Düğünde takılan takılar paralar, gelin ve damat için  bir kaç ay sıkıntılarını gidersin ve ihtiyaclarını karsılasın diye takılır.

Dügün konusuna gelince; Herkes kalabalık olmasını ister sebebi ise takılar paralar vs vs..

Şimdi Sorarım Batıda yapılan bir düğünü ile urfada yapılan aşiret düğünü ile eşdeğermidir ?

80 90 Kilo altını üzerinizde görseniz, ne düşünürsünüz :)

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    motka
    motka's avatar
    Erkek
    HoLyCat bunu yazdı
    Balyoz99 bunu yazdı
    DaveReed bunu yazdı

ben olsam sadece aile üyeleriyle ve varsa çok yakın bir kaç arkadaş belki 1. derece olan akrabaları çağırırdım bi mekanı kapattırıp nikahlanır mevzuyu kapatırdım

Aynen hacım.

Düğünde/nişanda her ne kadar takı gelse de kızı taşaklı bi aşiretten almadığın sürece gelen gidiyor, üstüne 2-3 bin lira gitmiş gibi görünse de daha fazlası gidiyor.

Olması gereken:

-Güzel bir mekan ayarlanır(restoran, gece klübü, kır bahçesi, deniz kenarı, orman evi, tekne vs..)-

Kimse dememişki :

Düğünde takılan takılar paralar, gelin ve damat için  bir kaç ay sıkıntılarını gidersin ve ihtiyaclarını karsılasın diye takılır.

Dügün konusuna gelince; Herkes kalabalık olmasını ister sebebi ise takılar paralar vs vs..

Şimdi Sorarım Batıda yapılan bir düğünü ile urfada yapılan aşiret düğünü ile eşdeğermidir ?

Tekrar tekrar evlenirim ticarete dökerim işi :D

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek
    HoLyCat bunu yazdı
    Balyoz99 bunu yazdı
    DaveReed bunu yazdı

Aynen hacım.

Olması gereken:

Kimse dememişki :

kalabalık olması önemli değilki

altın var altıncık var

gelen akrabaların çoğu sahte altın yani şu değersiz altınlardan taktığını düşün sonra ne olacak :)

hiç sevmem böyle adetleri sünnetmiş düğünmüş çocuk doğumuymuş amk

masraftan başka birşey değil

bizim burda her hafta bir akrabanın ya düğünü oluo ya çocuğu doğuyo ya sünneti oluo

bir 0 araba parasını altına gömdük amk haram zıkkım olsun...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShyRain
    ShyRain's avatar
    Erkek

Kardeş kuruşu kuruşuna hesapliyorsun 20 000tl yi geçmesi imkansız diyorsun , sonra bir başlıyorsunuz minumum 50 000tl ye işi bitiriyorsun. Böyle

nerede hata yaptığını da hicbir zaman anlamıyorum sonra oğlun evlenicem baba 20 000 versen yeter diyince OK yeter diyorsun :))))

Computer Engineer/SyStem Analyst/ Coder ShyRain
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

en ucuzu istanbul gibi bi yerde 20ye falan patlar.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    recobaba
    recobaba's avatar
    Erkek

Düğünler,adetler saçma vs. diyen arkadaşların yaş ortalaması nedir çok merak ediyorum.

Düğünü masraf,gereksiz takılan takıları israf olarak görmek çok yanlış bir düşünce. Düğün,sünnet vs. gibi aktiviteler her şeyden önce birlik ve beraberliğimizi pekiştiren adetlerdir takılan takılar ise düğünü olan gençlere yardım amaçlı takılır hatta kazakistan,özbekistan azerbaycan gibi ülkelerde takılan takılar bir deftere not edilir ve sırası geldiğinde (takıyı tkan şahsın düğününde) o da diğerine en az o miktarda takı götürür.

Evlenirken düğün yapılmayan ülke ben bilmiyorum, olabilir de ancak istisnalar kaideyi bozmaz.  Böyle böyle komşuluğuda bitirdik düğünleri sünnetleri de bitirdik koca şehirlerde koca koca sitelerde yalnız başımıza kimselerden habersiz yaşıyoruz.

Bir şeyi sorgularken her yönüyle düşünmeliyiz bence.

Batılı ülkelere oranla top, ipne ve homoseksüel sayısı daha az bir milletiz o yüzden biz daha delikanlıyız:)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

en 20 bin olmalı. ama eşya konusunda kız tarafı da yardımcı olmalı. düğün masrafı 10bin olsa eşyaların da yatak odası ve oturma grubu beyaz eşyası aile desteğiyle alınır.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cracker
    cracker's avatar
    Erkek

ilk başta düğün neden yapılır bunu bilmek gerekiyor. Burda türk adetide neymiş, düğün neymiş diyen arkadaşların yaşı küçük diye bağlıyorum olayı.Çunku olgun bilinçli insanların sözleri değil bunlar. Dünyanın heryerinde neden düğün veya kendi adetlerine göre tören yapılıyor(?) Yapmayanlar ise genelde yapı itibariyle aile bireylerinin kopuk olduğu topluluklar oluyor. En başta şöyle bir empati yapabilirsin. Yarın birgün kız çoçuğun olduğunda, Ki olabilir. Yıllarca Emekle büyüttüğün didinip 3 kuruş artirarak beslediğin çoçuğunun, mürüvvetini / mutlu olduğunu görmek istemezmisin?Yoksa biranda oğlanın teki sorgusuz sualsiz, nasılsa yaşıda 18i geçti reşit oldu , gelip alsın gitsinmi dersin.  Mutluluk sadece düğünle olacak bir ibarede değil elbette.  Fakat  Aile bireylerini biraraya toplamak,kardeşlerini amcalarını halalarını yeğenlerini ve sevdiğin dostlarını, Bunlarla birlikte olarak Kızım/oğlum/yeğenim evleniyor diyebilmenin ayrı bir hoşnutluğu vardir.Bu iş egoyla karıştırılmamalı, ap ayrı bir durum. 3 kuruşla sade yaparsın,şaşasız yaparsın, abartıya gerekte yok. sana ortaya illaki birton para dök diyende yok ama illaki yaparsın. Bazı aileler işi abartiyor ona benimde bir sozum yok.

Konu sahibinede şöyle bir fikir vereyim; Geçen yaz kardeşimin düğünün abisi olarak 35bin TL ye yaptım. düğün salonu, beyaz eşya,  oturma grubu.. Ki bunlar zaten bir eve gerekecek şeyler...  + 7 günlük ürgüp/avanos tatile gönderdim. hepsi içinde...

Sana Verilecek En İyi Ceza Kısasa Kısastır, Şiddetli Bir Ceza Şehvete Esir Olanı Gaflet Uykusundan Uyandırır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    ya arkadas tartisma ve dugun isi sacma diyenler haric kaliteli yorum dinlemek istiyorum. DUGUN BİR ONURDUR GURURDUR KİZİ MUTLU EDER bunda felsefe aramayin agalar. herkes dugun yapsin yapmasida lazim

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    cracker bunu yazdı

ilk başta düğün neden yapılır bunu bilmek gerekiyor. Burda türk adetide neymiş, düğün neymiş diyen arkadaşların yaşı küçük diye bağlıyorum olayı.Çunku olgun bilinçli insanların sözleri değil bunlar. Dünyanın heryerinde neden düğün veya kendi adetlerine göre tören yapılıyor(?) Yapmayanlar ise genelde yapı itibariyle aile bireylerinin kopuk olduğu topluluklar oluyor. En başta şöyle bir empati yapabilirsin. Yarın birgün kız çoçuğun olduğunda, Ki olabilir. Yıllarca Emekle büyüttüğün didinip 3 kuruş artirarak beslediğin çoçuğunun, mürüvvetini / mutlu olduğunu görmek istemezmisin?Yoksa biranda oğlanın teki sorgusuz sualsiz, nasılsa yaşıda 18i geçti reşit oldu , gelip alsın gitsinmi dersin.  Mutluluk sadece düğünle olacak bir ibarede değil elbette.  Fakat  Aile bireylerini biraraya toplamak,kardeşlerini amcalarını halalarını yeğenlerini ve sevdiğin dostlarını, Bunlarla birlikte olarak Kızım/oğlum/yeğenim evleniyor diyebilmenin ayrı bir hoşnutluğu vardir.Bu iş egoyla karıştırılmamalı, ap ayrı bir durum. 3 kuruşla sade yaparsın,şaşasız yaparsın, abartıya gerekte yok. sana ortaya illaki birton para dök diyende yok ama illaki yaparsın. Bazı aileler işi abartiyor ona benimde bir sozum yok.

Konu sahibinede şöyle bir fikir vereyim; Geçen yaz kardeşimin düğünün abisi olarak 35bin TL ye yaptım. düğün salonu, beyaz eşya,  oturma grubu.. Ki bunlar zaten bir eve gerekecek şeyler...  + 7 günlük ürgüp/avanos tatile gönderdim. hepsi içinde...

abim olurmusun?

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
Toplam Hit: 7996 Toplam Mesaj: 67