Bileşik
-
Arkadaşlar kimyadan hiç anlamam o sebeple soracağım soru çok komik gelebilir, bilmiyorum :) Atıyorum kafadan potasyum(k), su(H2O).
KH2O diye bir bileşik var diyelim. Ben bunu nasıl elde ederim?
Potasyuma su katsam KH2O mu oluyor yani olay bu mudur? :)
-
doğada bulunan 4 element ateş su toprak tahta
-
Realist bunu yazdı
doğada bulunan 4 element ateş su toprak tahta
oha cahil herif! toprak değil çimen
-
çözelti elde edersin, ayrıntısını bilmem yüzde oranına göre suyla karıştır işte
-
hocam pek anlamam ama, kimyasal reaksiyonlar iki tiptir. ısı alan ve ısı veren (endotermik ve ekzotermik) şeklinde..
atıyorum, iki tane hidrojen molekülü ile bir tane oksijen molekülünü birleştirip ortaya su çıkartmak istiyorsan, ortamın bu tepkime için uygun olması lazım. örneğin odunun yanması için yüksek sıcaklığa ihtiyaç vardır, yanma da aslında oksijenle tepkimeye girmesi demek..
kısaca maddeler olacak fakat ortam da kimyasal tepkimeye uygun olacak.
daha iyi bilen varsa anlatır zaten.
-
RockZs bunu yazdı
hocam pek anlamam ama, kimyasal reaksiyonlar iki tiptir. ısı alan ve ısı veren (endotermik ve ekzotermik) şeklinde..
atıyorum, iki tane hidrojen molekülü ile bir tane oksijen molekülünü birleştirip ortaya su çıkartmak istiyorsan, ortamın bu tepkime için uygun olması lazım. örneğin odunun yanması için yüksek sıcaklığa ihtiyaç vardır, yanma da aslında oksijenle tepkimeye girmesi demek..
redoks tepkimeleri
çökeltgenme tepkimeleri
asit baz tepkimeleri
yanma tepkimeleri
bunlardan birine uyuyorsa ortamda o atomun oluşması için gerekli koşullar varsa neden oluşmasın ki
-
Peroksit banlı olmayaydı ayak üstü 2 bomba tarifi verirdi :(
-
Olmaz, o zaman çözelti elde edersin. Ne elde etmek istiyorsun onu söylersen yazmaya çalışayım.
-
suya potasyum atarsan patlar ama ne elde edersin bilmem
-
c0nverse bunu yazdıRockZs bunu yazdı
redoks tepkimeleri
çökeltgenme tepkimeleri
asit baz tepkimeleri
yanma tepkimeleri
bunlardan birine uyuyorsa ortamda o atomun oluşması için gerekli koşullar varsa neden oluşmasın ki
ben farklı bi'şey mi söylemişim hocam? anlamadım.. biliyorsan anlat ayrıca, arkadaş faydalansın.
-
RockZs bunu yazdıc0nverse bunu yazdıRockZs bunu yazdı
redoks tepkimeleri
çökeltgenme tepkimeleri
asit baz tepkimeleri
yanma tepkimeleri
ben farklı bi'şey mi söylemişim hocam? anlamadım.. biliyorsan anlat ayrıca, arkadaş faydalansın.
hayır bende hatırladıklarımı yazayım dedim.