folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bilgisayar Hizlandirma, Optimize, Performans - Tek Baslik

Bilgisayar Hizlandirma, Optimize, Performans - Tek Baslik

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NighT-7
    NighT-7's avatar
    Erkek

Bu iş hakkında bir çok konu var, yorum var. Hepsini birleştirip yararlı bir döküman yapalım.

------

Bozulmuş Sistem Dosyalarını Tamir
    Bunun icin once CD surucunuze XP CD'nizi takin ve daha sonra Baslat'tan Çalistir'a sunu yazin: SFC /SCANNOW
    Bir sure bekledikten sonra windows hicbir soru sormadan gayet basit bir sekilde hasar gormus yada degistirilmis sistem dosyalarini orjinalleri ile degistirir.(SP2 ya da 1 farketmez)

Gereksiz Servisleri İptal Etmek
    Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Hizmetler e girin. Veya Başlat Çalıştıra SERVICES.MSC yazın
    Açılan yeri optimize edelim şimdi :

> HATA BILDIRIM HIZMETI --> Devre disi birakin
    > HIZLI KULLANICI DEGISTIRME UYUMLULUGU --> Aynen devre disi
    > YARDIM VE DESTEK --> Manuel baslasin, elle
    > DIZIN OLUSTURMA HIZMETI --> Devre disi
    > PERFORMANS GUNLUKLERI VE UYARILAR --> Elle
    > TASINABILIR ORTAM SERI NUMARASI --> Elle
    > REMOTE DESKTOP HELP SESSION MANAGER --> Devre disi
    > UZAKTAN KAYIT DEFTERI --> Devre disi
    > AKILLI KART --> Devre disi
    > AKILLI KART YARDIMCISI --> Devre disi
    > KESINTISIZ GUÇ KAYNAGI --> Devre disi
    > WEB CLIENT --> Elle
    > KABLOSUZ SIFIR YAPILANDIRMA --> Elle
    > NVIDIA DRIVER HELP SERVICE --> Devre disi
    > INTERNET BAGLANTI GUVENLIK DUVARI --> Firewall'u kullanmiyorsaniz devre disi
    > GOREV ZAMANLAYICI --> Devre disi
    > TERMINAL HIZMETLERI --> Devre disi
    > MESSENGER --> devre disi
    > MACROMEDIA LICENSING SERVICE --> Devre disi
    > OTOMATIK GUNCELLESTIRME --> devre disi uygundur bence

Sistem Geri Yükleme yi Kapatın
    SISTEM GERI YUKLEMEYI kapatin. Çöken sistem bu sekilde kurtarilmaz. BILGISAYARIM'a sag tiklayin OZELLIKLER'i secin ve SISTEM GERI YUKLEME sekmesine gelerek "Bütün Sürücülerdeki Sistem Geri Yüklemeyi Kapat" kutucugunu isaretleyin ve hem islemcinize hem de sabit diskinize bir iyilik yapin.

Başlangıçta Çalışan Programları Optimize
    Başlat Çalıştıra "msconfig" yazın. En sağ ütteki "Başlangıç" sekmesine basın. Winamp, Nero, QuickTime vs bu tür programlar seçili sie iptal edin. Sadece varsa anti virüs programınız ve sistem şeyleri kalsın.

Disk Birleştirin
    Başlat > Tüm pro. > Donaltılar > Sistem Araçları > Disk Birleştiricisi açın. Sadece C'yi birleştirseniz yeterli.

Optime Programları
    Sadece disk temizligi icin CCLEANER(Link) programini ve sadece kayit defteri temizligi icin REGVAC programini indirin. Birer Startlik isleri var, basitler.

Windows guncellemelerinin uninstallari dosyalari var, fazladan 600-650 MB kadar yer kaplarlar.  XP LITE ile taratip, tarama sonrasi saklanan uninstall dosyalarini silebiliriniz.

Gereksiz Dosyalar
    Sabit diskinizi kontrol edin ve cok fazla dolmamasina dikkat edin! Windows'un kullandigi sanal bellek, yani takas dosyasi dolu bir diskte genisleyip daralirken zorlanir ve buda performans kaybina sebep olur. sabit diskte 1gb'dan daha az yer kalmissa bu performansi olumsuz etkiler.

WINDOWS > Perfect Klasörü içindeki dosyaları silin. Bunu sık sık yapın

----

şimdilik bu kadar. Ek olarak bir şeyler varsa ekleyin. Burda bahsedilen Program linklerini bulursanız ekleyin.

PC Optimize, performans arttırma, hızlandırma, google

...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NighT-7
    NighT-7's avatar
    Erkek
    Windows'un kendisinde olan Messengeri Kaldıralım. PC için bi iyilik yapalım.
    Başlat > Çalıştır > RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%\INF\msmsgs.inf,BLC.Remove yaz. Tamamdır.

...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek
    ben hepsini formatt attıktan sonra yaptım daha once yaptıgım ıcın konusuyorum işee yarıyor..) birde cookiesleri temiz tutun yeter. veya benım ki gibi c ye deepfreeeze kurun hem daha rahat edersınız.)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek
    bu arada mcsonfig  degil msconfig .

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NighT-7
    NighT-7's avatar
    Erkek
    hojucuk bunu yazdı:
    -----------------------------
    bu arada mcsonfig  degil msconfig .
    yanlş yazmışım düzeltirseniz iyi olur. Bu arada hizmetler bölümünü ve birkaç şeyi daha senin şu konundan vurdum:D http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=40204

...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    harddeath0070
    harddeath0070's avatar
    Erkek
    biraz hızlandı gibi sanki zaten digerlerini biliyodum sadece SERVICES.MSC  bilmiyodum sagolasın

Kafan seni dağıtmadan sen onu dağıt...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheColtfire
    TheColtfire's avatar
    Erkek
    deneruk saol..

"Delilik şüphesiz aptallıktan daha iyidir, Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur. Aptallık ise var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edişidir!"
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    NighT-7 bunu yazdı:

Bu iş hakkında bir çok konu var, yorum var. Hepsini birleştirip yararlı bir döküman yapalım.

------

Bozulmuş Sistem Dosyalarını Tamir
    Bunun icin once CD surucunuze XP CD'nizi takin ve daha sonra Baslat'tan Çalistir'a sunu yazin: SFC /SCANNOW
    Bir sure bekledikten sonra windows hicbir soru sormadan gayet basit bir sekilde hasar gormus yada degistirilmis sistem dosyalarini orjinalleri ile degistirir.(SP2 ya da 1 farketmez)

Gereksiz Servisleri İptal Etmek
    Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Hizmetler e girin. Veya Başlat Çalıştıra SERVICES.MSC yazın
    Açılan yeri optimize edelim şimdi :

> HATA BILDIRIM HIZMETI --> Devre disi birakin
    > HIZLI KULLANICI DEGISTIRME UYUMLULUGU --> Aynen devre disi
    > YARDIM VE DESTEK --> Manuel baslasin, elle
    > DIZIN OLUSTURMA HIZMETI --> Devre disi
    > PERFORMANS GUNLUKLERI VE UYARILAR --> Elle
    > TASINABILIR ORTAM SERI NUMARASI --> Elle
    > REMOTE DESKTOP HELP SESSION MANAGER --> Devre disi
    > UZAKTAN KAYIT DEFTERI --> Devre disi
    > AKILLI KART --> Devre disi
    > AKILLI KART YARDIMCISI --> Devre disi
    > KESINTISIZ GUÇ KAYNAGI --> Devre disi
    > WEB CLIENT --> Elle
    > KABLOSUZ SIFIR YAPILANDIRMA --> Elle
    > NVIDIA DRIVER HELP SERVICE --> Devre disi
    > INTERNET BAGLANTI GUVENLIK DUVARI --> Firewall'u kullanmiyorsaniz devre disi
    > GOREV ZAMANLAYICI --> Devre disi
    > TERMINAL HIZMETLERI --> Devre disi
    > MESSENGER --> devre disi
    > MACROMEDIA LICENSING SERVICE --> Devre disi
    > OTOMATIK GUNCELLESTIRME --> devre disi uygundur bence

Sistem Geri Yükleme yi Kapatın
    SISTEM GERI YUKLEMEYI kapatin. Çöken sistem bu sekilde kurtarilmaz. BILGISAYARIM'a sag tiklayin OZELLIKLER'i secin ve SISTEM GERI YUKLEME sekmesine gelerek "Bütün Sürücülerdeki Sistem Geri Yüklemeyi Kapat" kutucugunu isaretleyin ve hem islemcinize hem de sabit diskinize bir iyilik yapin.

Başlangıçta Çalışan Programları Optimize
    Başlat Çalıştıra "msconfig" yazın. En sağ ütteki "Başlangıç" sekmesine basın. Winamp, Nero, QuickTime vs bu tür programlar seçili sie iptal edin. Sadece varsa anti virüs programınız ve sistem şeyleri kalsın.

Disk Birleştirin
    Başlat > Tüm pro. > Donaltılar > Sistem Araçları > Disk Birleştiricisi açın. Sadece C'yi birleştirseniz yeterli.

Optime Programları
    Sadece disk temizligi icin CCLEANER(Link) programini ve sadece kayit defteri temizligi icin REGVAC programini indirin. Birer Startlik isleri var, basitler.

Windows guncellemelerinin uninstallari dosyalari var, fazladan 600-650 MB kadar yer kaplarlar. XP LITE ile taratip, tarama sonrasi saklanan uninstall dosyalarini silebiliriniz.

Gereksiz Dosyalar
    Sabit diskinizi kontrol edin ve cok fazla dolmamasina dikkat edin! Windows'un kullandigi sanal bellek, yani takas dosyasi dolu bir diskte genisleyip daralirken zorlanir ve buda performans kaybina sebep olur. sabit diskte 1gb'dan daha az yer kalmissa bu performansi olumsuz etkiler.

WINDOWS > Perfect Klasörü içindeki dosyaları silin. Bunu sık sık yapın

----

şimdilik bu kadar. Ek olarak bir şeyler varsa ekleyin. Burda bahsedilen Program linklerini bulursanız ekleyin.

PC Optimize, performans arttırma, hızlandırma, google

perfect diye bi klasör göremedim prefect mi acaba ? yanlış şeler silmiyim :D

bide neden siliyoz neyi siliyoz ne onlar nekadar yer açılır? 

...said addicted.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayintap27
    ayintap27's avatar
    Erkek
    ayarların hepsini yaptım sadece windows kalsörü içindeki perfect kalsörü silinmedi tşkler

ASLANLAR KENDİ HİKAYELERİNİ YAZMADIKÇA AVCILARIN HİKAYESİNİ DİNLEMEK ZORUNDA KALIRLAR..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayintap27
    ayintap27's avatar
    Erkek
    ayarların hepsini yaptım sadece windows kalsörü içindeki perfect kalsörü içindekiler silinmedi bende dosyayı kople sildim inş sorun cıkmaz  .

ASLANLAR KENDİ HİKAYELERİNİ YAZMADIKÇA AVCILARIN HİKAYESİNİ DİNLEMEK ZORUNDA KALIRLAR..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek
    C:\WINDOWS\Prefetch klasörü..diz üsti (leptop) bilgisayarlarda uygulamayınz.açılışta ekrana görüntü alamayabilirsiniz

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
Toplam Hit: 4860 Toplam Mesaj: 22