Bilgisayar Müh + Elektrik Elektronik Müh (ÇAP) Mantıklı Mı?
-
Sen kimsin la ozelden konusalim seninle :)
Ayni olay benim de kafamda vardi, cap yemedi yan dal dusundum. Telekomünikasyondu yanlis hatirlamiyosam yan dal programi da.. Ama onun da basvuru tarihini kacirdim :)
Simdi ayni yerde 6. doneminde olan birisi olarak sana sunu diyeyim, bi tarafindan kan aliyolar ileride :) Su ana kadar EE den cap yapan gormedim ama matematik olsun, endustri olsun yapanlar vardi bildigim hepsi birakti oyle diyeyim sana.. Sen bolumde hangi dersleri alacagini ve iceriklerini biliyor musun, bence onlari da bi arastir once cunku oldukca elektronik icerikli ders var. Salt yazilimla alakasi yok bolumun. Cap olmasa da yan dal dusun cunku bircok ders ortak ;) Mesela circuit, digital, istatistik aliyoruz. Simdi de signal dersi geldi bize ilk defa, onu sayiyolar mi bilmiyorum eger sayiyolarsa ekstradan alman gereken ne kaliyo bilmiyorum o derece avantajli bi yandal programi ;)
Bir de soyle bir durum var, 3. sinifa gelince yari-zamanli calisma imkanin olacak. Eger cap yaparsan bu ihtimali otomatikman sifirliyorsun. Ileride ne yapmak, ne olmak istedigine iyi karar ver.. Elektronikle de ilgilenirim diyorsa zaten KOVAN labi var, kesin girersin %10 luk dilimdeysen. Orada cok fazla sey ogrenebilirsin. Ya da gomulu sistemler dersi var su an aldigim, o da cok sey katiyor. Ama tabiki sen yazilimini yapiyorsun elektronik aletlerin, dizayn da yapmak istiyorsan yeterli gelmez bolum..
Ozet olarak ben CAP yapmazdim. Okuldan, hayattan, mesleginden sogursun. Su an ayni zamanda calisiyorum, bolum acayip kasiyo, kendime ayirabildigim zaman cok kisitli. Inan meslekten sogudum ben.. Bolumde bul beni, anlatirim daha. Hade rastgele :)
-
cap külliyen gereksiz bence. bilgisayar müh. de zaten 2344 tane uzmanlaşabileceğin alan var. he robotik bişiler yapacak olursan o zaman gerekli kaynak kitapları karıştırırsın. illa diploman olcak diye bişi yok.
-
genel olarak arkadaşlar aynı şeyleri söylemişler ama bir iki şey de ben ekleyim istedim. EE bitirmis ve meslekte çalışan bir insan olarak hem bölüm zor hem de uzmanlaşabileceğin bir sürü alan var bir de buna bilgisayarı ekleyecek olursan hepten içinden çıkamazsin. Yani bir çok şey bileceğine az şey bil ama tam bil örneğin javada en önce danışılan adam ol. Sistem veya veritabanında zirve yap. Bunlar küçük gelir diyorsan o zaman otur kendi dilimizde yazılım programı geliştir artık onu kullanalim. Ne bileyim yap birşeyler işte. Bir de iş yaşamı okuldan çok daha fazla şey öğretir. Derslerde iyiyim diye ben bu işi biliyorum sanma iş hayatına başladığında görürsün birşey bilmediğini...
-
uLtRaLoVeR bunu yazdı:
-----------------------------ODTÜ Bilgisayar Müh. okuyorum. 2. dönemdeyim. Çift anadal programına bu dönem sonunda başvurmam gerekiyor. Bir yıl uzatmak sorun değil benim için. Bilgisayar'da bölümün ilk %10'undaydım ilk dönem. 2 dönemdir anlattıkları şeyler basit geliyor. Ve bunları ilerde tekrar göreceksiniz diyorlar. Bu da kafamda şöyle birşey uyandırıyor. Bu gördüklerim kolay geliyorsa ilerde daha ayrıntılı gördüğümde bile zor gelmeyecektir.
Açıkçası ben birşeyler öğrenmeye aç biriyim. Bilimsel olsun ne olursa olsun öğreneyim diyenlerdenim.. ODTÜ'ye gelirken de çıktığımda tüm topluma faydalı olacak bir icat yapabileyim diye geldim. Bilgisayar müh. içeriği bana az göründü o yüzden elektrik elektronik müh. çift anadal yapmayı düşünüyorum. Mantıklı olur mu? Aşırı zorlanır mıyım? İş hayatında ne kadar faydalı olur? Bir de ne gibi işlerde çalışabilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
-----------------------------dostum endüstri mühendisiyim. kısaca söylemek gerekirse, endüstriden çift anadal yap, üstüne birde mba yap yada erp sistemleri üzerine çalış. para bunlarda ;)
-
bboy_kaya bunu yazdı:
-----------------------------uLtRaLoVeR bunu yazdı:
-----------------------------ODTÜ Bilgisayar Müh. okuyorum. 2. dönemdeyim. Çift anadal programına bu dönem sonunda başvurmam gerekiyor. Bir yıl uzatmak sorun değil benim için. Bilgisayar'da bölümün ilk %10'undaydım ilk dönem. 2 dönemdir anlattıkları şeyler basit geliyor. Ve bunları ilerde tekrar göreceksiniz diyorlar. Bu da kafamda şöyle birşey uyandırıyor. Bu gördüklerim kolay geliyorsa ilerde daha ayrıntılı gördüğümde bile zor gelmeyecektir.
Açıkçası ben birşeyler öğrenmeye aç biriyim. Bilimsel olsun ne olursa olsun öğreneyim diyenlerdenim.. ODTÜ'ye gelirken de çıktığımda tüm topluma faydalı olacak bir icat yapabileyim diye geldim. Bilgisayar müh. içeriği bana az göründü o yüzden elektrik elektronik müh. çift anadal yapmayı düşünüyorum. Mantıklı olur mu? Aşırı zorlanır mıyım? İş hayatında ne kadar faydalı olur? Bir de ne gibi işlerde çalışabilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
-----------------------------dostum endüstri mühendisiyim. kısaca söylemek gerekirse, endüstriden çift anadal yap, üstüne birde mba yap yada erp sistemleri üzerine çalış. para bunlarda ;)
-----------------------------cidden para ERP de ama adam LOGO gibi kendi şirketini kurmayacak sonuçta. Bir LOGO Tiger yaklaşık 150.000 TL olduğuna göre iyi bir maaş verirler herhalde amk.
-
Abi endüstri mühendisleri ne iş yapıyor :D bilen yok yemin ederim kimse bilmiyor ne iş yaptıklarını :D
-
bboy_kaya bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam bilgisayar ve endustri cap kasar mi peki hayattan bezdirir mi -
elkfatih42 bunu yazdı:
genel olarak arkadaşlar aynı şeyleri söylemişler ama bir iki şey de ben ekleyim istedim. EE bitirmis ve meslekte çalışan bir insan olarak hem bölüm zor hem de uzmanlaşabileceğin bir sürü alan var bir de buna bilgisayarı ekleyecek olursan hepten içinden çıkamazsin. Yani bir çok şey bileceğine az şey bil ama tam bil örneğin javada en önce danışılan adam ol. Sistem veya veritabanında zirve yap. Bunlar küçük gelir diyorsan o zaman otur kendi dilimizde yazılım programı geliştir artık onu kullanalim. Ne bileyim yap birşeyler işte. Bir de iş yaşamı okuldan çok daha fazla şey öğretir. Derslerde iyiyim diye ben bu işi biliyorum sanma iş hayatına başladığında görürsün birşey bilmediğini...
Sadece yazılım bilecek olmak bana bilgisayarcıyım dememeliyim gibi bir düşünce uyandırıyor. Bilgisayarın üretim aşamalarını alt yapıda nasıl çalıştığını en ince ayrıntısıyla bilmeli ve gerekirse bu alt yapıya katkıda bulunabilmelitim gibi geliyor. MIT'de de Electrics Electronics And Computer Science diye bir bölümün bulunması beni buna daha çok itiyor. -
uLtRaLoVeR bunu yazdı:
-----------------------------elkfatih42 bunu yazdı:
Sadece yazılım bilecek olmak bana bilgisayarcıyım dememeliyim gibi bir düşünce uyandırıyor. Bilgisayarın üretim aşamalarını alt yapıda nasıl çalıştığını en ince ayrıntısıyla bilmeli ve gerekirse bu alt yapıya katkıda bulunabilmelitim gibi geliyor. MIT'de de Electrics Electronics And Computer Science diye bir bölümün bulunması beni buna daha çok itiyor.
-----------------------------abet veya MIT ile direk bağlantı yok mu bölümünüzde ?
-
VBDream bunu yazdı:
-----------------------------elkfatih42 bunu yazdı:
Sadece yazılım bilecek olmak bana bilgisayarcıyım dememeliyim gibi bir düşünce uyandırıyor. Bilgisayarın üretim aşamalarını alt yapıda nasıl çalıştığını en ince ayrıntısıyla bilmeli ve gerekirse bu alt yapıya katkıda bulunabilmelitim gibi geliyor. MIT'de de Electrics Electronics And Computer Science diye bir bölümün bulunması beni buna daha çok itiyor.
-----------------------------abet veya MIT ile direk bağlantı yok mu bölümünüzde ?
-----------------------------muhtemelen yoktur ama sen gel bizim oraya :F nihat berker var eski MIT'li eski İTÜ'lü şu an Sabancı'nın başında. onun referansıyla kabul edilmeme olasılığı hiç denecek kadar az :I