folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlamaya Giriş
linefolder Bilgisayar Müh. Kendini Geliştirmek Nedir.

Bilgisayar Müh. Kendini Geliştirmek Nedir.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alberteinstein
    alberteinstein's avatar
    Homo
    para için bu mesleği seçmedim. bilgisayarı seviyorum. after efect corel vb. proglamlarda uzman olup reklamcı olmak-reklamlardaki görsellikleri yapmak- istiyorum. kod işinden anlamasam da öğrenip android için ios için programlar oyunlar yapmak istiyorum. ant depreaan işi abartı oldu. sadece dün içtim. kız terkedince 2 tane aynı anda içtim uçtu kafam ondan oldu. aciz felan değilim bayılmıyorum antidepresana ki birkere daha içersem ziksinler beni. egedeyim. sorumu tekrarlıyorum hemen şimdi yapılır demiyorum ama bilgisayar mühendisliğinde kendini geliştirmek ne demektir.

eski sevgilisi yüzünden çalışmadığım ingilizce hazırlık sınıfının yaz okulu parasını sevgilinden isteyen. yine eski sevgilisinin gönderdiği kontörü aynı gün başka kızlarla konuşarak yiyen kinci insan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Erkek

Abi anadilin gibi ingilizce bileceksin. Başarının sırrı bu olacak. Türkçe döküman bulamazsın, Türkçe' de uç bilimi takip edemezsin. Kesinlikle çok iyi ingilizce öğrenmeye bak. Okuduğun her ingilizce kitap izlediğin her ingilizce film buna hizmet ediyor olsun.

Programlamaya başla biran evvel. Neye yöneleceğine web mi mobil mi karar ver. Benim tavsiyem Java,C/C++, Phython dan gerçekten ilgilendiğini seç gidip 2 tane kitap al örneklerden başla. Program yazmadan programlama öğrenemezsin. 

Bilgisayarı tanımak istiyorsan linux kuracaksın. Dual boot yap başta çünkü çok fazla çökertirsin denerken bişiler, ama linux öğren. Bu sana computational thinking skilli kazandırır. 

Seminerlere vs, gidebilirsin boş zamanlarında motive olursun. 

Okulu pek takma, çünkü okulun baya bir önünden gitmen gerekiyor birşeyler yapmak için, okulu takma diyorum çünkü okulu aşman onun verdğinden daha çok bilgi sahibi olman gerekli. 

Ayrıca tavsiyem belli dergileri takip etmendir, WIRED, Popular Science falan güzel yazılar çıkarıyor bilgisayar ile ilgili, hem ingilizceni de geliştirir. Biraz gelecek kaygın varsa Harvard Business Review oku. Bunları pdf bulabilrsin internetten olmadı, üniversitene aldır kütüphanesine talepte bulun ısrar et..

http://yigitdemirag.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    habitrail
    habitrail's avatar
    Erkek

hocam ben sana genel bişey söyleyeceğim eyvallah burada çok tecrübeli mürit/müridelerimiz var ama insanlar genel olarak başkalarının deneyimlerini yada tecrübelerini çok fazla kullanmazlar. benim sana 2 önerim var bunları yap gerisi kendiliğinden gelicektir. birincisi kesinlikle ingilizce öğren çünkü bu ülkede akademik düzeyde matematik kitabı bile yazsalar ingilizce kaynaklardan kopyala-yapıştır:)) ikincisi ise staj yap ama öyle naylon veya çakma değil adam akıllı staj yap zaten piyasayı görüp anlamaya başlayınca ne yapman gerektiğini anlarsın. yada şimdiye kadar yazdıklarımın hepsini unut dayın/amcan varsa onlar bişekilde halleder:D

Düşünmeden öğrenmek vakit kaybıdır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

bak sen okulunu bitir 1-2 ufak tefek uzmanlık alanına yönel askerliğini tamamla sonrası kendiliğinden gelir

he sen yok bu böylemi olacak şu şöylemi olacak dersen bunu bilemmezzsinki kimse bilemez

adam 20 sene antreman yapıo transfer oluyo deli para alıyor ilk maçta ayağını kırıyor Gitti kariyer ???? hayatta buda var

sen bilgisayar müh. okuyacan aç kalıcan ?? yok ole bişey 

o bilgisayar müh. okuyup aç kalanlar 1000 TL başlangıç maaşla geçinemiyenler çok çalışıp haklarını alamayanlar ! Şikayetçiler grubu

Minimalist Değilim Tembelim
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alberteinstein
    alberteinstein's avatar
    Homo
    habitral verçekten haklısın. birebir kimse uygulayamaz. tesede olmaz zaten. bir ön bilgi olsun aklımda bulunsun istiyorum. buradan yine bir çok şey öğrendim. bize bir kaç dil öğretilecek(miş) bunların geleceği önemi piyasası gibi konuları okulda öğrenemem sanıyorum. şimdiden bir kaç bilgi aldım bile.

eski sevgilisi yüzünden çalışmadığım ingilizce hazırlık sınıfının yaz okulu parasını sevgilinden isteyen. yine eski sevgilisinin gönderdiği kontörü aynı gün başka kızlarla konuşarak yiyen kinci insan.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alberteinstein
    alberteinstein's avatar
    Homo
    habitral verçekten haklısın. birebir kimse uygulayamaz. tesede olmaz zaten. bir ön bilgi olsun aklımda bulunsun istiyorum. buradan yine bir çok şey öğrendim. bize bir kaç dil öğretilecek(miş) bunların geleceği önemi piyasası gibi konuları okulda öğrenemem sanıyorum. şimdiden bir kaç bilgi aldım bile.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quarantine
    Quarantine's avatar
    Erkek

Allura bunu yazdı:
    -----------------------------

Okulda gayet isi html öğretiyolar bence, ama tabi asm fln emaytiii de öğretilir öle bir hayalin varsa masacüsese alalım seni türkiyede max css gogo

Hangi üniversiteymiş bu merak ettim.

...........................
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

benim tavsiyem ;

bizim okulda java dersi veriyorlar sözde ; ilk hafta : bütün programlama dilleri (popüler olan) nedir ne değildir. Ne artısı var anlattı hoca. 2 saatte. Sonra adını bile duymadığım dile geçecek. 2 hafta sonra. 2 haftada java öğrendik mi ? öğrendik. c# nasıl bilmiyorum. Onu baya bi verebilirler. Microsoftçu okul.

Şimdi ; yıllardır programlama dili yandaşlığı ypatıktan sonra, araç olduğunu fark ettim. Dil syntax'ı öğrenilecek birşey. O kadar zor değil. Programlama mantığını yani algoritma vs.. gibi şeyleri bilmen gerek. Bunuda  algoritma dersinde (bana kalırsA) öğretemezler. Oturup program yazman gerekecek.

Biz yüzerken bize teorik dersler gösteriyorlardı videodan. Fakat Bu sadece video izleyince harika bir yüzücü olacağımız anlamına gelmiyor :) onun gibi.

Bence c ile değil; görsel birşeyle başlasalar daha iyi. html+css+javascript görselliği anlatıyor. Ben arkadaşlara 3'ünden başlattırıyorum. Spnra php ile ; programlama dilinin ne olduğunu öğreniyorlar. Tabi bu süreçte ; veri tabanı, güvenlik, buglar ve bugları çözüm ; görsellik gibi bir sürü şey öğreniyorlar.

---

Bana kalırsa sadece c ile takılma. python öğren. Algoritmanın allahını öğrenirsin. Fakat ; c#, vbasic gibi dillerden uzak dur derim. Sürükle bırakla çalıştığından rahata alışabilirsin. Programcı ilk başta o kodlarla haşırneşir olmalı. Yani c gibi , python gibi kodlarla ve konsolla oynaşmalı.

milyonda 1 lik ihtimalleri düşünmeye başlarsan işin boku çıkar. Sokakta yürürken kafamıza saksı düşüşp ölme ; yatakta sevişirken kalp krizinden ölme olasılığımız var. Aslında ölümlerin en büyük (%70lerdeydi) kısmı yatakta gerçekleşir. O zaman yatmayalım, uyumayalım ?

HErkese, herşeye rağmen hedef koy. Hedefine gitmek için adımları hızlıca at (burasını ben kaçırdım). Geçmiş geçmişte kaldı, gelecek asla gelmicek. Hiçbirşeyi erteleme. An , bu an'dır. Bu yüzden hemen birşeylere başla. Hayatını yönlendirmeye başla. Yoksa çoookk problem olacak çok.

Algoritma'yıöğrendikten sonra dilin syntax'ı hiç kafaya takılacak birşey değil. Bana php, python daha kolay ve daha mantıklı geliyor ondan bunları seçtim. Javascript bence bir programlama diline başlayacak programcının en en en güzel tercihidir.

En sevdiğim dil javascript. Bayılıyorum. Bu kadr mükemmel bir dil olamaz. Onu öğren, c de php de, javada , python'da basit gelecek. Ben webtasarım sevmem dersen bile bala javascript'ten. Projeler yaz, projeler geliştir.

Timer vs.. gibi şeyler kullanmayı öğrenirsi. Algoritmayı, mantığı alırsın. Ya şöyle birşey olsa nasıl olur dediğin projeyi yapmak için başla. Dene, yap. Hiçbirşey bilmiyorsanda ben bunu yapıcam de , javascript nedir diye gogole'dan araştır. Sonra kendiliğinden gelir.

--

Öte yandan okul öğrenmeyi öğretmez. Ben kitapların güzel birşey olduğunu 16 yşaında anladım. Hayatımızın her döneminde birşeyler öğreniyoruz. Fakat okul hiç bir gün ; nasıl öğrenilir ? öğrenilen bilgiler nasıl kullanılır'ın eğitimini veremedi.

Devlete götümü verim rahatlarım diyen tembel ve hayalsiz zihniyetinin eseriyiz.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alberteinstein
    alberteinstein's avatar
    Homo
    zumsukdan detaylı bir yorum aldığıma sevindim. dediklerinizi yapmaya çalışacağım... geçmiş geçmişte kaldı gelecek asla geleyecek anı kurtarmak önemli sözü aklıma daha net oturdu.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaptanMagaraAdami
    KaptanMagaraAdami's avatar
    Erkek

alberteinstein bunu yazdı:
    zumsukdan detaylı bir yorum aldığıma sevindim. dediklerinizi yapmaya çalışacağım... geçmiş geçmişte kaldı gelecek asla geleyecek anı kurtarmak önemli sözü aklıma daha net oturdu.

Hızlı koşan atın b.ku seyrek düşer.

Bir şeylere hazır olmak için sürekli çalışmak lazım; ama bilgini kullanacağın yer, ortam ve şartlar hazır olmadan daha ham'ken "ben oldum" dememek gerek.

Kolay gelsin.

Toplam Hit: 3981 Toplam Mesaj: 22