Bilgisayarım Açılmıyor............
-
sen hangi ilde nerede oturuyorsun eğer istanbul ise semtini söyle ben hergün dışardayım bir iki gün içinde gelir hallederim bilgisayarını
-
ben çorum da oturuyorum.Çok sağolasın.
-
rem slotunu değiştir yada başka remle dene
-
at çöpe o makinayı m.q
herşeyi bozuk onun.. sor bakalım aldıgın yere çalışan bi yeri warmıymış :)
-
hımmmm... sen yeni bi xp cdsi al onla dene yada 98 başlangıç disketi bul bilgisayarı cdrom desteğiyle başlat de (tabi biostan first boot floppy yapacaksın) cdni de koy cd roma x:\i386\winnt (x=cd rom sürücüsü neyse işte) komutuyla kuruluma başlayabilirsin ama elinde 98 cdsi varsa bir yere smartdrv'yi kopyala önce onu çalıştır yoksa çoooooooooooook uzun sürer
-
Diski eğer bulabilirsen ikincil olarak başka bir pc ye tak..Norton disk doctor ile hata denetleme yaptır..Daha sonra dostan chkdsk /f komutu ile disk taramasını tekrar yaptır..Muhtemelen bu adımları izledikten sonra açılış yapacaktır işiletim sistemi..Birde Xp ise işletim sistemin, post esnasında yani power on self test,( bios aygıtları tanıma ekranı) F8 tuşuna basarak açılan menülerden ÇALIŞAN EN SON İYİ YAPILANDIRMA'yı seç.Sorunun düzeleceğini umuyorum..Eğer yine açılmıyorsa windows,harddisk'inde verileri kurtar,yani başka bir pc'ye al ve slave olarak hdd ye ulaş.Dosyalarını kopyala.Sonra vs.vs..windows'unu kur..
-
bence gayet basit birinden bi hdd ödünç al, onu master yap, ödünç aldığın hdd ye yükle bütün gerekli bilgileri dosyaları filan sonra seninkine format at, sdonra yine ödünç aldığın hdd den kendininkine kopyala :D
-
sorcerer bunu yazdý:
at çöpe o makinayý m.q
herþeyi bozuk onun.. sor bakalým aldýgýn yere çalýþan bi yeri warmýymýþ :)
zuhaaaa valla adama butun makinayi+ isletim sistemi cdsi + daha ne varsa degistirtiniz.Devil senin sorun klavyede olabilir hazir degistirmeye el atmiskan daskeyboard diye birsey cikartmislar hizli yazmanda yardimci olsun diye onunla klavyeyide degistir duzelir belki.
saka bir yana senin bilgileri kurtarmak icin yapabilecegin en guzel sey al hd yi gotur bir arkadasina onun bilgisayarina tak ordan onu tanitip bilgileri cd yemi cekersin yoksa arkadasinin biline atip seninkine format atip gerimi koyarsin bilmem ama en kolay oyle yaparsin. veyada alir hd yi bir bilgisayarciya gidersin. orda adam hangi dosyalari istiyorsan bir cd ye atar.
-
kardes şimdi hatırladım ablamın bilgisayırına da boole olmustu.... cok kastım ben de ar zor da olsa acmayı basardım... ama nafile bi virüs bulasmiş tek tek system dosyalarını siliyo... arama falan ne varsa silinmiş bilgisayarda bi şey arayamıyon felaaan işte.. tarattım anti vıruslere bı bok bulamadılar... en son format atmak zorunda kaldım.. ama onceden hdd yı ikiye bolmus oldugumuz için her şey gene elimizdeydi... geçmiş olsun yaniii
-
Bunun virüs ile falan alakası yok..
1-Fdisk yapılırken sürücünde 1 den fazla bölüm var is örneğin c: / d: / e: gibi bunlardan c: sürücüsü ntfs iken diğerleri fat32 ise çok sık hata veriyor.
2-Pc nin içerisinden herhangi bir veri kablosunu söküp farklı bir şekilde takarsan pc açılmayabilir not olarakta siyah bir ekran çıkar ve r ile sistem onar zart zurt der...
3-Böyle bir problem ile karşılaşıyorsan yapacağın en mantıklı olay şudur.
Eğer C: + birde D: varsa
1-bir 98 başlangıç disketi yada boot lu bir 98 cd si ile bilgisayarı cd-room desteği ile başlat.
2-C:\ sürücüsü üzerinde kopyalamak istediğin bilgiler ne olursa olsun bir klasör içindedir.Değilse zaten görünür.
C:\dir yazarsan bu sürücü içerisindeki bilgileri görebilirsin. İhtiyacımız olan bilgiler örneğin x klasörünün içinde..
C:\cd x
C:\x> oldu şimdi buna C:\x>copy *.* D:\ yaz enter a bas olay tamam C ye format at sonra bilgilerini d den al.
tamamdır.