Bilgisayarımı Yenilemek İstiyorum, Öneri Bekliyorum
-
elimde en son 2 sene önce yenilediğim bir sistemim var.
İşlemci: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7200 @ 2.53GHz
Ekran Kartı: Radeon X1300 Series (256 mb)
Harddisk: SAMSUNG SP2504C (250 gb)
Anakart: ASUSTeK P5K SE
RAM: 2gb OCZ 800mhz DDR2
800 lira bütçem var. bunlar da 150 lira eder diye düşünüyorum etti 950-1000 lira. genel olarak tasarım ve yazılım yazmak için kullanılacak bilgisayar. pek oyun oynamıyorum ama oynadığım zaman da uğraştırsın istemiyorum. şimdiye kadar AMD hiç kullanmadım ama oyun için öneriyorlar galiba. ama yok performans için de iyi derseniz tercihim AMD’den yana olur. Bu arada bilgisayarda firefox çok kullanılacak aynı anda 50 sekmeyi de görmesi gerekiyor.
-
Bence bilgisayarın senin isteklerini tam manası ile karşılayacak bir bilgisayar. Bence sen elindeki o 800 ü farklı değerlendir be bilim projen için bir component satın alabilirsin mesela atuyorum grid report vs vs..
-
hocam ramin mhz'si az yetmiyor. harddisk 4 senedir kullanılıyor hızı baya düştü. firefox teklemeye başlıyor bir süre açık kalınca. photoshop kasıyor baya.
-
vay.. sınav derdi bitti celonun kankası foruma geldi :D
editbidüt: hocam ekran kartını ati alma bence (: -
1000 liraya artık çok güzel bi masaüstü kapatabilirsin ama sana tavsiyem marka alma 4gb ram diyolar ghzsi çok düşük yani 1gb gibi çalışıyo sadece kasasya çok güzel bi bilgisayar toplarsın.
-
toplarız toplamasına da öneride bulunsan daha yararlı olacak :)
-
amd phenom x6
geforce 9600 gts
2x2 kingston 800 mhz
anakart hakkında bir fikrim yok -
-
amd alayım mı diyorsunuz beyler. performans bilgisayarlarında amd intele kıyasla nasıldır çabuk mu ısınır daha mı fazla donar. bildiğim kadarıyla tamamen farklı sistemler
-
amd x6, ddr3 ram, 790 serisi gigabyte anakart.
-
amd al ileride o/c falan yaparsan yada ısınır diye şüphen olursa yanınada akasa nero ak-967 al hocam