Bilgisiyar Müh. M.T.O.K Bilgisi Olan Varsa
-
m.t.o.k felan bilmem ama karabük üniversitesi ise yazma.
-
zaten teknoloji fakültesinden mezun olanların diğer mühendislerin yanında imza yetkisi olmuyor.
-
u235 bunu yazdı:
-----------------------------Sen geçen sene tercih yapmadın mı ?
-----------------------------yok reis ya trakya makine muh tutuyo pc muh tutuyo mtok işte ogretmenlık neresi istersem tutuyo pc ogretmenligi lys de dustum ben ya :SSS
-
wasd bunu yazdı:
-----------------------------by_Tet bunu yazdı:
-----------------------------Sakin olsana sen bi hocam. geleceğinide biz mi belirleyelim? de ne demek. bilgi vermek istemiyorsan yorum atmazsın sakin ol biraz.
-----------------------------sen bilgisayar mühendisliği okumak istiyorsun ama biri geliyo sana o meslekte para yok iş imkanı yokisen yapamazsın,hem zaten o bölüm dandik derse hmm tamam o zaman okumayayım diyeceksin herhalde?
Ben diyorumki; "mtokda derse girdim,normal mühendislikte okuyorum şu an ve mtok daha iyi, okuldan okula değişiyor olabilir ama sen denenleri takma, mademki istiyorsun bildiğin yolda yürü parayı zaten kazanırsın. Kazanamasan bile dersinki ben bu bölümü istedim bu yolu seçtim istediğim şeyi yapıyorum pişman değilim"
Bu posta koymak gergin olmak değildir,bilgi verip cesaretlendirmek doğru olana yöneltmektir. Ben yorumumu yazarım,üslubumu beğenmiyorsan sen okumazsın yazdığımı olur biter? Bence piskopati_x beni gayet iyi anladı :)
@piskopati_x: mtokya meslek lisesi dışında öğrenci alınıp alınmadığı konusunu tam bilmiyorum ama sanırım diğer liselerden çıkanlarıda alıyorlar,tek fark meslek çıkışlılara daha fazla puan veriyorlar diye hatırlıyorum. O konuyu iyi araştır. Oda arkadaşım mtok bilg mühde okuyor ama şu an yanımda değil, eğer puanın yetiyorsa ve tercih etmeyi düşünüyorsan 3-4 güne sorar öğrenirim
-----------------------------hocam puan yetiyo sınırdayım tam yerleşicem gibi gozukuyo eger kafama yatmazsa makine muh okucam trakya eger mtok pc muh yatarsa onu okucam ikilem arasında kaldım ne bilem ya mal gibi kaldım ortada :((
-
@by_Tet: sıkıntı yok o zaman :)
@emre995: zaten bilgisayar mühendisleri imza atmaktan başka birşey yapmıyor,bütün olayları imza :D komik.
@piskopati_x: İyi karar ver. Hayat senin. Seçimini doğru yap ki ilerde bi problem yaşarsan diyebilesin "bu benim istediğim bölüm,ne olursa olsun bırakmam çalışmayı" diye.
-
EMRE955 bunu yazdı:
-----------------------------zaten teknoloji fakültesinden mezun olanların diğer mühendislerin yanında imza yetkisi olmuyor.
-----------------------------
git bi araştır önce kendin öğren sonra burlara yaz yanlış bilgi veriyorsunuz.yasal olarak teknoloji fakültesi mühendisiyle mühendislik fakültesinin hiç bir farkı yok gerek mühendisler odasına kayıtları gerek imza yetkileri . olay işverenin tercihine bağlı ve tabiki kendini geliştirip ifade edebilme ve kendini sevdirmene. -
sıralaman kaç?
ayrıca anadolu teknik , teknik lise gibi biyerlerden mezun olmadıysan Teknoloji fakültesinin mtok kontenjanını tercih edemezsin. düz lise anadolu lisesi mezunuysan tercihen teknoloji fakültesinin normal kontenjanına (ki genelde mtok sıralamasından çok daha düşüktür) tercih yapabilirsin. -
Bryce bunu yazdı:
-----------------------------sıralaman kaç?
ayrıca anadolu teknik , teknik lise gibi biyerlerden mezun olmadıysan Teknoloji fakültesinin mtok kontenjanını tercih edemezsin. düz lise anadolu lisesi mezunuysan tercihen teknoloji fakültesinin normal kontenjanına (ki genelde mtok sıralamasından çok daha düşüktür) tercih yapabilirsin.
-----------------------------teknik lise olarak geçiyo bizim okul erkek teknik lise diye sıralamam 110 bin mtok pc muh sakaraya 113 bin makine trakya 116 bin ayrıca polislik de var elimde ögretmenlikde aq ne cok imkan var elimde :))) saka maka bilmiyom napıcagımı
-
makine mühendisliği oku kafan rahat olsun teknolojiyi 5 sene okucaksın bide çevrendekiler sana pis pis bakıcak 4 sene makine oku git paşalar gibi işine başla
-
Şimdi TEKNOLOJİ FAKÜLTESİNDE OKUYAN birisi olarak konuşuyorum.
Normal mühendislik fakültesinden farkını söyleyim. Ders içeriği olarak hiç bir fark yok. Yalnız teknoloji fakültesi bölümlerinde %40 uygulama %60 teori ders işlersin, yani bu demek oluyor ki sabah işlediğin dersi öğleden sonra gidip atölyede, labda köpek gibi uygulayıp hocaya göstermek zorundasın. Ayrıca teknoloji fakültesi yeni kurulduğu için hocalarda öğrencileri birazcık daha zorlayalım, biraz daha kalifiye çıksın ki yarın bir gün fakülte kapatılıp yaprağı yemeyelim korkusu var en azından bizimkilerde öyle (fıratta okuyorum ben. ). Mesleki derslerde birazcık daha zorlanırsın.
MTOK olayına gelirsekte mesleki teknik ortaöğretim kurumu açılıma geliyor. Yani sadece MESLEK LİSESİ çıkışlıların kayıt yaptırabildiği bir kontenjan o. Kayıt yaptırabildiği dedim çünkü tercih edebiliyorsun, puanın yetiyorsa yerleştiriliyorsun ama kayıt olamıyorsun. Okula başladığın sene yeterlilik sınavı yapıyorlar, eğer geçersen normal kontenjanlılarla birlikte derse başlıyorsun, geçemzsen 1 yıl bht (bilimsel hazırlık okuyorsun). Yani sana bir yıl boyunca fizik kimya matematik okutuyorlar. Ben bizim okulda yeterlilik sınavını geçebileni görmedim, zaten baraj 75 ve ya 80 (:
başka bir sorun olursa pm atarsın gerekirse okulu arar sorarım.