folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Binicilik Ve Atlar Hakkında Bilgisi Olan?

Binicilik Ve Atlar Hakkında Bilgisi Olan?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CesurTurk
    CesurTurk's avatar
    Erkek

biniciligi kim koyduysa kafana sil baya tuzlu bir hobi. egerki paran var ilgiliysen  ankara gölbaşı haymana yolunun 40. km de mı ne  başken binicilik klubu var. atlar pahalı oldugundan bi atı 5-6 ortaklaşa falan alındıgını duydum. Bunlar her binişten sonra solaryuma falan koyuyolar. bi at 2010 model arabadan daha pahalıdır. Eger hobi istiyorsan izcilik veya balık adam olabilir. Eğer istersen seni izci yapabiliriz. Milli kamplarda yabancı uyruklu kişilerle arkadaslık etme fırsatını yakalarsın.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Carlsaganandcat
    Carlsaganandcat's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Kimse koymadı kafama benim hep istediğim bir şeydi zaten keza bende az tuzlusunu aradığım için foruma soruyorum.

9200 feetde alınan ilk nefes...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

Hoca yapacağın şu.

Müridlerimizden atlı matlı köyü olan biri seni köyüne götürecek 1-2 ay kalacan orda çevircen bi dayıyı dicen dayı böyle böyle at binmeyi öğrenmek istiyoruz hayrına öğretirmisin. Köy halkı elinden bişey geliyorsa kıskanmaz öğretir sana işin yolunu yordamını

Avukat/Hukukçu
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

şimdi hocam arkadaşlara katılıyorum atlar oldukça pahalı binicilik ondan da pahalı bir hobi hele ki sen binicilik dersleri almak istiyorsun...

şimdi öncelikle sana söylenmesi gereken bir kaç şey

eğer sıradan bir at çiftliğine gidip saat ücreti üzerinden ders alırım saat ücreti üzerinden adamların atlarına binerim diyorsan üzülerek söylüyorum ki dersleri geçsen bile bineceğin hayvanlar malesef ama malesef tırıs ı geçemeyecek yaşlılıkta olacaktır... hıı istisnalar olabilir tabiki... ama yok param var at alırım sonra çiftliğe de gereken parayı veririm bakarlar diyorsan herşey zaten senin için ok tek yapman gereken ders almak hıı birde atınla olan ilişkilerini sıkı tutmak yani gerçekten heyecan olsun deli boran misali atımla oradan buradan uçarcasına geçeyim istiyorsan gerçekten atınla ilişkini güçlü tutmanı öneririm çünkü o durumda sen atın üzerinden kendini atmadığın sürece üzerinden düşmen çok zor olacaktır... ki hatırlatırım attan düşme kazaları pek hayırlı olmaz...

üstelik gariptir ama atlar köpekler ve kedilerden daha zeki yaratıklardır... yani konuşabilirsin canı gönülden... anlar ama cevap verebilir mi emin değilim... hıı birde eğer gerçekten ama gerçekten ilişkilerini iyi tutarsan hiç korkma bin sırtına top tüfeğe karşı savaşa git... iç güdüleri inanılmaz kuvvetli canlılar...

Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

Evet atlar acayip duygusal canlılar. Duygusal olarak bi atı kendine bağladığın zaman at kendi ölür yinede bırakmaz seni sırtından

Avukat/Hukukçu
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

ayrıca hatırlatmak isterim dünkü moğolistan olayı bu konuda çok iyi bir seçim olabilir hocam... moğolistan hem vahşi hemde evcil atların çok fazla miktarda bulundukları bir yer...

benim önerim gidip binerim diyorsan orada kendini iyice yetiştir ata binmek konusunda

sonra vahşi at yakalamak konusunda kendini yetiştir... olurda bir yılkı yakalayıp ehlileştirebilirsen senden iyi kaç tane adam var şaşarım şu dünyada... ama tek başına yakalaman gerekiyor... hatta moğol geleneklerinde böyle bir şey var sanırım yılkı yakalamayı başaran kişiler bozkırda oldukça önemli insanlar olarak kabul edilir hatta KÖK TENGRİ tarafından kutsandıkları iddaa edilir.. yani olurda bir yılkı yakalarsan kafanıda iyi kullanırsan adamlara devlet başkanı olma olasılığın bile var... :D

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

Milamber bunu yazdı:
    -----------------------------

ayrıca hatırlatmak isterim dünkü moğolistan olayı bu konuda çok iyi bir seçim olabilir hocam... moğolistan hem vahşi hemde evcil atların çok fazla miktarda bulundukları bir yer...

benim önerim gidip binerim diyorsan orada kendini iyice yetiştir ata binmek konusunda

sonra vahşi at yakalamak konusunda kendini yetiştir... olurda bir yılkı yakalayıp ehlileştirebilirsen senden iyi kaç tane adam var şaşarım şu dünyada... ama tek başına yakalaman gerekiyor... hatta moğol geleneklerinde böyle bir şey var sanırım yılkı yakalamayı başaran kişiler bozkırda oldukça önemli insanlar olarak kabul edilir hatta KÖK TENGRİ tarafından kutsandıkları iddaa edilir.. yani olurda bir yılkı yakalarsan kafanıda iyi kullanırsan adamlara devlet başkanı olma olasılığın bile var... :D

o haber yalanmış biri konu açtı bugün yok öyle bişey moğolistan "istemiyoruz lan gelmeyin akiyu" demiş

Avukat/Hukukçu
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

EpheSuS bunu yazdı:

Milamber bunu yazdı:

o haber yalanmış biri konu açtı bugün yok öyle bişey moğolistan "istemiyoruz lan gelmeyin akiyu" demiş

ayrıca at yakalıyo diye kimse devlet başkanı olmaz oha hacı :W

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

dostum teorik olarak bu gün kü modern ülkelerde böyle birşey mümkün değil kesinlikle katılıyorum ama hatırlatırım inanç olayı çok farklı birşey bunuda hatırlatmak isterim... en iyi örneği bizim ülkemiz yani... bir takım insanlar mazlum ayağına yatar insanların dini duygularını sömürür sonra bir takım yerlere yağcılık yapar gelir sana devlet başkanı olur... sonuçta bahsettiğimiz at sıradan bir at değil yılkı ki bozkır kültüründe kutsal bir yere sahiptir... 300-500 atın oluşturduğu bir sürü düşün sen o sürüdeki en güçlü en özel hayvanı yakalamışsın... bu bir gerçektir ki öyle bir hayvanı tek başına yakalaybiliyorsan gerçekten sende özel birşey vardır. birde bunun içine dini bir kutsallık katarsan eğitimsiz cahil insanlar seni elbette destekleyecektir... üzerine birazda kafanı kullanır eğitimli insanlara birşeyler vaad eder seni desteklemelerini sağlarsan radyo televizyonda seni hep kahraman olarak lanse ederlerse senden devlet başkanı da olur... merak etme.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Carlsaganandcat
    Carlsaganandcat's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Amma sardınız:) ders ücreti 50 tl zaten benimki sürekli ders almak değil biraz binmek istiyorum 1 ders olarak başlıyıcam bakalım devamı gelirse ona göre yeniden düşünürüz. ha bide keşke bi köyüm olsun dedim hakkaten gidip parasız ve pervasız istediğim kadar sürerdim asıl istediğimde bu ama yok.

9200 feetde alınan ilk nefes...
Toplam Hit: 1941 Toplam Mesaj: 21