folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Bir Domino Etkisi Daha Mı? "Çerkes Hakları İnisiyatifi"

Bir Domino Etkisi Daha Mı? "Çerkes Hakları İnisiyatifi"

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

Aşağıda haberi aynen ekliyorum.Bir kaç kelam edeyim bu konuda. Çok pis koşuya koyuyorlar bir grup çerkesi. Birçoğunun bu ayrışmaya razı olmadığını biliyorum. Ama etki altında kalarak birşeyler yapmak isteyenler olacak inşallah etkili olamazlar. Açıkçası önce çerkes kardeşlerimiz için üzülürüm ben.

Rusların zulmünden korumak için aynı zamanda benim boyum olan Avşarları göndermiş osmanlı kayseri ve çevresinden orda büyük kayıplar vermişler ama çerkesleri kurtarmışlar.Savaş bitip memleketlerine döndüklerinde bakmışlar kurtarmaya gittikleri çerkesler kendi topraklarına konmuş/kondurulmuş. İşte bu yüzden biraz sürtüşme var çerkesle avşar arasında ama zamanla tatlı bir sürtüşmeye dönmüş birbirlerine laf sokmalar falan yoksa iç içe yaşıyorlar halen. Aklıma gelmişken söyleyim bizim Avşar'lar av ve hırsızlık üzerine nam salmışlardır:)  "Avşarın atı ölmüş Çerkes ağlamış" diye bir deyimde vardır sebebi de anlayacağınız gibi Avşar ölen atının eksikliğini gidermek için Çerkes'in atını çalarmış:) 

Neyse uzatmadan yarın bende çıkıp "Nitrous Kabilesinin insiyatifi" diye ayaklansam eylem yapsam nitrousça eğitim nitrousça tv desem ne olur? Düz mantıkta onlar yapıyorsa benimde yapmaya hakkım vara gidiyor iş. 

Atatürk Anayasanın 66. maddesini ne için koymuştu.Irkçılık için mi? Asimilasyon için mi? hayır üniter yapıyı vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için.

ve son olarak lider geleceği görendir. geleceği görüp tehlikeyi yıllar öncesinden bize haber veren Bilge Başbuğ Alparslan Türkeş bakın ne diyor

http://www.dailymotion.com/video/x2zmvp_kurt-federasyonuna-alparslan-turkey_news

Eyy Tayyip 36 etnik grup diye diye mozaik yaptın. Çerkeslerde giderse 33 tane daha var ama daha kolay olur gerisi senin için.

--------------------------------------------------------

Devlet yönetimi ve kamuoyu nezdinde Çerkes haklarını dillendirmek üzere oluşturulan “Çerkes Hakları İnisiyatifi” ilk mesajını Çerkeslere yönelik hazırladı.

13 Mart'ta Ankara'da büyük bir yürüyüş düzenlemek üzere faaliyetlerini sürdüren İnisiyatif'in ilk mesajı şöyle:

"Saygıdeğer Çerkesler !
    Sevgili kardeşlerimiz !

Türkiye topyekün bir değişim sürecinden geçiyor ve bütün toplumsal katmanlar farklı boyutlarda da olsa bu değişim sürecinden etkileniyor. Meselelerine sahip çıkan kesimler bu değişimden kazançlı çıkarken, ilgisiz kalanlar elindekileri de yitiriyor.
    2009 yılında start verilen, kimliklerin özgürce ifade edilmesi ve korunmasını öngören “demokratik açılım paketi”ni bu sürecin en önemli parçası olarak heyecan ve ilgiyle karşıladık.
    Bugüne kadar inkar edilen kimliklerin devlet yöneticilerince telaffuz edilir olmasını, hepsinin saygıya değer olduğunun ifade edilmesini devlet ve halk arasındaki kopukluğun onarılması için önemli bir adım olarak değerlendirdik.
    Değişik kültür grupları için bakanlık düzeyinde katılımlarla yapılan çalıştayları memnuniyetle izledik.

...Ve sıranın biz Çerkeslere de geleceği o günü sabırsızlıkla bekledik.
    Ne zaman açılımdan söz açılsa “Kürt, Çerkes, Laz..“ diye başlayan nakaratları duymak ümidimizi artırdı.
    ...
    Bu arada zaman akıp gitti...
    Bugün artık görüyoruz ki boşuna ümitlenmişiz.
    Bugüne kadar hiçbir devlet temsilcisi sorunlarımızı dinlemek için kapımızı çalmadı.
    Mekanlarımıza misafir olarak gelen siyasiler yaldızlı laflar ettikten sonra ortalıktan kayboldu.
    Kimliğimizi koruyup geliştirecek hiçbir somut adıma şahit olmadık.
    ...Ve işte sabrımızın bittiği noktaya geldik.
    İçine düşürüldüğümüz bu yok oluş batağında daha ne kadar beklemeliydik?
    İşte bu sorunun yanıtını artık nerede arayacağımızı biliyoruz.
    Bu oyalama ve görmezden gelme politikalarını reddetmek için,
    Toplumsal haklarımızı elde etmek için,
    Çerkes kalma kararlılığımızı güçlü bir iradeyle ilan etmek için artık meydanlara iniyoruz.
    Kafkasyalılar,
    Çerkes kardeşlerimiz,

“Çerkes Hakları İnisiyatifi” bu maksatla oluşturuldu. Halkını seven hiç kimse “bu oluşumun  arkasında kim var?” diye sormasın. Bu inisiyatife emek verenler isimleri üzerinden spekülasyon yapılmasını istemiyor. Merakını yenemeyenler şunu bilsinler ki bu oluşumun arkasında sadece Çerkesler var; iyi niyetli ve yürekli Çerkesler...
    Çerkes Kardeşlerimiz,
    Kafkasyalılar!
    “Çerkes Hakları İnisiyatifi” hiçbir grubun, hiçbir kurumun, hiç bir ideolojinin tekelinde veya emrinde değildir.
    Ama “Çerkes Hakları İnisiyatifi” bütün kurumlardan, bütün ideolojilerden, bütün gruplardan katılımcıları içinde barındıran demokratik bir yapıdır.

Çerkes Hakları İnisiyatifi'nin hedefi nedense Ankara'nın devlet binalarından görülemeyen Çerkes halkını artık “görünür kılmaktır.”
    Çerkes Hakları İnisiyatifi'nin misyonu “demokratik kitlesel eylemler” düzenlemektir.

Çerkes Hakları İnisiyatifi'nin vizyonu “devlet eliyle anadili eğitim ve öğretimi ile 7/24 anadilde radyo ve tv yayını yapıldığını” görmektir.
    Çerkesler!

Hemşehrilerimiz!

Çerkes Hakları İnisiyatifi bu hedef doğrultusundaki ilk eylemini 13 Mart 2011 Tarihinde Ankara'da gerçekleştirecektir. Saat 14.00'de Sıhhiye'den başlayacak yürüyüşümüz Kızılay güzergahından devam edip, Güvenpark'ta yapılacak bir basın açıklamasıyla sona erecektir.

Tek gündem maddesi Çerkeslerin anadili eğitim ve öğretimi ile anadilde yayın hakkı talepleri olan yürüyüş ve mitingde, devletten ve hükümetten bu konuda somut adımlar atması istenecektir.

Çerkes Kardeşlerimiz,

Gün bugündür.
    Çerkesler için hayati talepler içeren bu ilk eylemi güçlü bir katılımla gerçekleştirmemiz gelecekte de var olma irademizi ortaya koyacaktır.
    Gelin 13 Mart'ta Ankara'da meydanları dolduralım ve taleplerimizi gür bir sesle dile getirelim.
    Gelin artık görünür olalım ki, kimse bizi görmezlikten gelemesin.

Ve hep birlikte haykıralım:

Yaşasın dilimiz!
    Yaşasın kültürümüz!
    Yaşasın Çerkes Kalma Mücadelemiz!

ÇERKES HAKLARI İNİSİYATİFİ

http://video.haberturk.com/haber/video/hayatin-icinden-7-mart/48556

nisiyatif Yürütme Kurulu yaptığı değerlendirme ile 12 Mart Ankara yürüyüşünde taşınacak pankart içerikleri ve atılacak sloganları da belirledi.

Çerkes Hakları Yürüyüşü Pankart İçerikleri ve Sloganları Belirlendi
    Çerkes Hakları İnisiyatifi'nce düzenlenen ve 12 Mart tarihinde Ankara'da gerçekleştirilecek “Çerkes Hakları Yürüyüşü” ile ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı. 
    İnisiyatif Yürütme Kurulu yaptığı değerlendirme ile 12 Mart Ankara yürüyüşünde taşınacak pankart içerikleri ve atılacak sloganları da belirledi.
    Buna göre, yürüyüş süresince, Yürütme Kurulu'nca belirlenen ve Emniyet Müdürlüğü'ne de bildirimi yapılan pankart mesajları ve sloganlarının dışına çıkılamayacak.
    Yürüyüş kortejinde “Çerkes Hakları İnisiyatifi” ismi dışında hiçbir dernek, kurum veya oluşumun isim ve imzalarını taşıyan pankartlar da taşınamayacak.  
    Yürütme Kurulu, sızma ve provokasyonlara karşı tüm tedbirlerin alındığını, barışçıl örnek bir yürüyüş gerçekleştirileceğini açıkladı.
    Çerkes Hakları Yürüyüşü'nde yer alacak pankartlar ve kullanılacak sloganlar şöyle:
    Pankart İçerikleri
    "Çerkes Halkları İnisiyatifi"
    “Bu Ülke İçin Canımızı Verirken Türkçe Bilmiyorduk, Şimdi Anadilimizi Bilmiyoruz”
    "Asimilasyon İnsanlık Suçudur"
    "Yaşasın Demokrasi Mücadelemiz"
    "Çerkesçe Konuşmakla Vatan Bölünmez"
    "Anadili Eğitimi İstiyoruz"
    "Kapatılan Çerkes Okulları Açılsın"
    "Diller Bahçesinde Her Çiçek Özgür Açsın"
    "Dilimiz Onurumuzdur"
    "Yaşasın Çerkes Kalma Mücadelemiz"
    "Çocuklarım Çerkesçe Konuşsun İstiyorum!"
    "Dilimizin Yaşaması İçin Pozitif Ayırımcılık İstiyoruz"
    "Anadili Anamızın Ak Sütü!" 
    "Anadolu Daha Kaç Dile Mezar Olacak?"
    "Babam Anadilini, Torununa İletilmek Üzere, Bana Emanet Etti"
    "Eğitimi Olmayan Dil Yaşayamaz!"
    "Dilsiz Ulus Ölüdür"
    "24 Saat Çerkesçe Yayın Yapan Tv İstiyoruz"
    "24 Saat Çerkesçe Yayın Yapan Radyo İstiyoruz"
    "Dayatılmış Kimliklere Hayır"
    "Diller İnsanlık Ailesinin Ortak Malıdır"
    "Her Dil Yaşamayı Hak Eder"
    "Worepsov Adiğexer!"
    "Worepsov Tibzexer!"
    SLOGANLAR
    "Çerkesçe Eğitim İstiyoruz"
    "Herzaman heryerde, Anadilim Çerkesçe"
    "Anadil Eğitimi İstiyoruz"
    "Yaşasın Demokrasi Mücadelemiz"
    "Anadilde TV İstiyoruz"
    "Eğitim Sistemi, Eritme Kazanı"
    "Anadil Öğretimi İstiyoruz"
    "Anadilim Onurum, Savaşırım Korurum"
    "Anadilde Radyo İstiyoruz"

<< Nitrous@TahriBaT.com >>
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blmrt
    blmrt's avatar
    Erkek

pkk = kürt gibi bölücüler varken bide siz cıkmayın aq bu ne kardeşim ya önüne gelen hak talep edıyor aq

edit : kardeş kardeş yasamak varken bunu kürtlere yıllarca anlatamadık aq bide bunlar cıktı götünüzemi batıyor TC içinde ferahca yaşamak

İnsanlar çok değişti, dikkat etmek lazım. Biriyle el sıkıştıktan sonra beşi de yerindemi diye parmaklarını saymak zorundasın
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

hocam neden bu kadar sinir stres yapıyosunuz ki? ülkeyi parça parça satarlarken bu adamların suskun kalmasını beklemek abest olurdu zaten. herkes payına düşeni alma peşinde...

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

crafty bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam neden bu kadar sinir stres yapıyosunuz ki? ülkeyi parça parça satarlarken bu adamların suskun kalmasını beklemek abest olurdu zaten. herkes payına düşeni alma peşinde...

hocam bir konuda haklısın. Taviz tavizi doğuruyor işte dediğim gibi Nitrous kabilesinin insiyatifi gibi bir fikir de normal bu şartlarda ancak şu yazıyı bir okuyun çerkeslerinde okuması ve anlaması gerek. Rahat bırakmıyacaklar bizi bu topraklarda kardeşi kardeşe kırdıranlar yine oyunlarını sahneliyorlar.

"Bursa'da yaşayan Çerkezlerden elli kadarı Orhan Gazi Parkı'nda bir araya
    gelerek açıklama yapmışlar: "Biz de Çerkezcenin eğitim dili olmasını
    istiyoruz" demişler ve ilâve etmişler: "147 yıldır Anadolu'da yaşıyoruz. 147
    yıl, bu ülkenin tarlasında çiftçi, fabrikasında işçi olduk. Savaşlarında
    öldük. Bu topraklar için ölürken Türkçe bilmiyorduk. Şimdi ana dilimizi
    bilmiyoruz!"
    Doğrusu böyle bir açıklamayı beklemiyordum. Göreceksiniz çok yakında, başka
    istekler de olacaktır.
    Çerkezlere karşı hiçbir menfi düşüncem yok. Aksine çok yakın, yürekli,
    vatansever Çerkez arkadaşlarım oldu. Babamın çerçevelettiği bir Şeyh Şamil
    resmi, tam otuz yıl, misafir odamızın başköşesini süsledi. Yalnız,
    Bursa'daki Çerkez açıklamasını çok şaşırarak, çok utanarak okuduğumu yazmak
    istiyorum:

"147 yıl, bu ülkenin tarlasında çiftçi, fabrikasında işçi olduk.
    Savaşlarında öldük" deniliyor. Ne demek yani? Anlayamıyorum: 147 yıl önce
    Rus zulmünden, hatta yok olmaktan kaçarak Türkiye'ye sığınan Çerkez
    kardeşlerimize, devletimiz, vatanımızın en güzel bölgelerinde yer verdi. Ev
    verdi, tarla-tapan verdi. Çerkezler o tarlalarda Türkler gibi kendileri için
    çiftçilik yaptılar. Devletimizin fabrikalarında Türkler gibi kendileri adına
    çalıştılar. Kazandıklarını istedikleri gibi harcadılar. Ne demek yani?
    Devletimiz, Kafkasya'dan koparak Türkiye'ye sığınan Çerkezleri, kat'iyyen
    çalıştırmamak kaydıyla, onlara maaş mı bağlayacaktı? Savaşlarımızda, Çerkez
    kardeşlerimiz de Türk komşuları gibi kendi namusları, şerefleri,
    hürriyetleri için cepheye koşacaklardı. Böyle iddialarla ortaya çıkmak
    ayıptır.
    Bursa'nın Orhan Gazi Parkı'ndaki o talihsiz açıklama, bana 1975 yılında, çok
    sevdiğim bir Çerkez ağabeyimden dinlediklerimi hatırlattı. Öfkelenerek
    anlatmıştı:
    "Benim dört yeğenim var. Dördü de üniversite talebesi. Geçen Ramazan
    Bayramında bana gelmişlerdi. Sözün bir noktasında kursaklarındaki ihaneti
    önüme dökmüşlerdi. Demişlerdi ki: 'Dayı! Biz, diğer arkadaşlarımızla da bir
    araya gelerek çok önemli kararlar alıyoruz. Bizim de bu Türkiye'de,
    kendimize ait bir vatanımız, bir bayrağımız olmalı. Çerkezce eğitim yapan
    okullar açmalıyız. Biz, daha ne zamana kadar bu Türklerle birlikte
    yaşayacağız, Türklerin kölesi mi olacağız dayı?' dediler. Cinlerim başıma
    çıktı. Artık açtım ağzımı, yumdum gözümü. Dedim ki: 'Siz tam alçakça,
    namussuzca konuşuyorsunuz. Siz kimin yurdunda ayrı bir vatan kurup, ayrı bir
    bayrak açacaksınız? Be nankör adamlar! Sizin vatanınız Kafkaslarda, şimdi
    Rusların işgali altında! Ayrı bayrak, ayrı dil mi istiyorsunuz? Gidin
    kurtarın Rus zulmündeki vatanınızı. Kendi bayrağınızı, okullarınızı, orada
    kendi vatanınızda açın. Be nankör, be utanmaz adamlar! Bu Türkler, en zor,
    en karanlık günlerimizde, bize vatanlarını açtılar. Bizi ordularına aldılar.
    Meclislerine seçtiler. Bizim Çerkez asıllı bürokratlarımız, bakanlarımız,
    başbakanlarımız oldu. Türkiye'de, istediğimiz yerde ev-bark edindik. Şimdi
    siz, Türk'ün bu asaletine minnettarlığınızı, onun vatanını bölerek mi
    göstereceksiniz? Bu yaptığınız alçaklıktır, ahmaklıktır! Namussuzluktur!
    Defolun gidin evimden! Bir daha da bana gelmeyin!' dedim. Çıkıp gittiler.
    3-5 gün sonra tekrar geldiler. Dayı dediler düşündük-taşındık siz çok
    haklısınız! Sizden af dilemeye geldik!
    Ben de affettim onları. Ama başıboş da bırakmadım haaa!"

DÜŞÜNDÜKÇE
    Yavuz Bülent Bâkiler"

<< Nitrous@TahriBaT.com >>
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blmrt
    blmrt's avatar
    Erkek

crafty bunu yazdı:

hocam onada cvb verecemde konu dırek akp ye kayacak yıne

İnsanlar çok değişti, dikkat etmek lazım. Biriyle el sıkıştıktan sonra beşi de yerindemi diye parmaklarını saymak zorundasın
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arno
    Arno's avatar
    Erkek

hiç anlamam şu kökenine bakanlara avşarmış bilmemneymiş kardeşim türksün sen ya napalım biz senin kökenini yaşa işte

Ay Go Yuu Go Wee Go ...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Ben AVŞARİSTAN fikrini 25 yıl önce ortaya koymuştum...

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Devleti zaten çerkesler yönetiyor, kilit görevlerde hep çerkesler vardır...

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PcK0
    PcK0's avatar
    Erkek

Arno bunu yazdı:

hiç anlamam şu kökenine bakanlara avşarmış bilmemneymiş kardeşim türksün sen ya napalım biz senin kökenini yaşa işte

Sorma hep böyle. Ve en ilginç örneğide amerikalılarda görüyorum.. Her ne kadar çok öncelerden yaşanmış zenci sorunları varsa da, bir zenci diyor ki bir sözüne başlarken; "Biz Amerikanlar, kahvaltıda.." ?? :S Ne o? Amerika Birleşik Devletleri, adıda üzerinde olduğu gibi devletlerin birleşimi değil miydi? Farklı uluslar bir araya gelmemiş miydi? ?? "Biz Amerikanlar.." diyor, hem de bunu söyleyeni ırsî olarak araştırmak gerekmiyor. Öyle ki; adam zaten ırsî simgesini üzerinde taşıyor.

Hadi diyorum yazmayayım ama yazmadan edemeyeceğim sanırım. Biraz önce örnekte verdiğim gibi o zenci adam diyebilir mi hiç "Ben bir zenci değilim." diye. Götüyle gülerler adama. Irk'ın, irsî parçan böyle senin, sen zencisin.

Şimdi şunu sormalı "Devlet dediğimiz aynı ırkların bir araya geldiği topluluklar mıdır?" "Arada hiç mi başka ırktan insana yer yoktur?"

Bu bizim zenci adam gelsin Amerika'dan Türkiye'ye ve desin ki; "Ben İtalya'dan geldim. Ben İtalya'lıyım. Ben İtalyan'ım" Lan bi siktir. Sen orada mı büyüdün? Senin ailen oradaki aileler ile mi birbirine karıştı? Sen oranın kültürüyle mi yetiştin? Oranın adetlerini mi benimsedin? Farz-ı misal sen evlenirken ki adetlerde neyi benimsedin? Amerika'da olduğu gibi gelini gelinlikler içinde, nikah törenine gelirken babasının kolunda mı görmeyi benimsedin yoksa İtalya'da, Venedik'de gondol'un üzerinde mi nikah törenini benimsedin?

Şimdi sen ya da ben, fiziksel görüntülerimizde hiç bir fark olmayacak olsaydı, Japonyada yetişse idik, ama alttan alttan sana söyleseydiler sen Türk'sün diye acaba hiç sikler miydin?

Not: Sözüm sürekli meclis dışarı.

Sadece bi imza..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    olacağı buydu. Sen kürtlere ver çerkeslere verme. Sen kürtlere ver lazlara verme. Adam demezmi benim kürtten ne eksiğim var ? Devlet kürtlere sözde demokratik haklar vermekle hata yapmıştır. Şimdi çerkeslere ne diyeceksiniz ?

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

hikayeyi başa sararsak ,  millet kavramının içini boşaltırsan olacağı buydu, millet bir sınırlar dahilinde yaşayan toplumun siyasal adıdır. Türk kelimesi sanki kürt/çerkes/laz/yezid/zaza cart curt gibi kabile etnik döküntü isimleriyle bir tutulup burada nasıl Türkler var falancalarda var denmesinin önü ne zaman açıldı bu mevzu o gün kaybedildi. Oysaki Türk bir "millet" adıdır.  Almanya da yaşayan topluma alman , amerikada yaşayana amerikan dendiği gibi Türkiyede yaşayanada Türk denir. Milleti oluşturan bireyler ülkelerine etnik, dini ya da kültür ile değil "vatandaş olma" çıkarı ile bağlanırlar ki 19. yy dan beri başlayan yakınçağın pratik uygulama yöntemi budur. amerikada vatandaş olarak yaşamak istiyorsan amerikan olmayı, rusya vatandaşı olmak içinde rus olmayı kabul etmek zorunda olduğun gibi. 

dünyadaki tüm ülkeler isim olarak "belki" etnik olarak bir kabile ya da boya dayansalar bile bilmem kaç milyon kişilik bir ülkenin hatta japonyanın,korenin ( izole ülkelerin ) bile tek bir etnik kökenden oluştuğu iddia edilemez. Devlet bir şirket ve ülke o şirketin işlettiği topraktır - modern çağın anlayışı budur. 

Türkiye de yaşayıp türk olmadığını iddia ederek, tüm toplumdan farklı çıkarlar  , ayrıcalıklar elde etmek peşinde koşanlar gayet basit bişekilde türk vatandaşlığından istifa edip kimliklerini sınır kapısına bırakarak Türk olmak zorunda kalmayacakları başka bir ülkelere gidebilirler. Hükümete dahil olanlar belki ümmetçi anlayışlarının gereği, belki başka ülke ve şirketlerle olan organik bağlarından ötürü "milli" kavramını gerektiği gibi ele alıp , millet üzerine kurulmuş bir ülkede gerektiği gibi uygulayamıyorlar. 

yakında her kendine isim bulan bayrağını açacak bu gidişle, umut sarıkayanın semih cumhuriyeti bile gerçek olabilir "demokratik süreç" sonucunda

herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 2869 Toplam Mesaj: 15