folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bir İngiliz Sömürgesi - Hindistan

Bir İngiliz Sömürgesi - Hindistan

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hurferus45
    hurferus45's avatar
    Erkek

Konuyla alakalı herkes birşeyler söylüyor elinde bukonuyla ilgili yazı (kaynakla beraber) vs. olan varsa bekliyorum

https://soundcloud.com/arestahasan << Hasan GÖNÜLTAŞ >>
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opensource2009
    opensource2009's avatar
    Erkek

Hindistan artık sömürge falan olmasa gerek. Bric ülkelerinden gelecekte dünya ekonomisine yön verecek ülkelerden. Nüfus ve gelişim potansiyelleri çok iyi.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hindistan özentilik işini o kadar aşırıya kaçırmış ki.Her şeyleri Amerika,Amerikan özentisi.Parkları bahçeleri evleri marketleri.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hurferus45
    hurferus45's avatar
    Erkek

Emrow bunu yazdı:
    -----------------------------

Hindistan özentilik işini o kadar aşırıya kaçırmış ki.Her şeyleri Amerika,Amerikan özentisi.Parkları bahçeleri evleri marketleri.

işte bunun altında başka şeylerin yattığı söyleniyor. İngilterenin zamanında hindistan'ın eğitim dilini değştrrk istediklerini yapabileceğini düşündüğü ve gerçekleştirdiği de söylentilerden biri...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opensource2009
    opensource2009's avatar
    Erkek

hurferus45 bunu yazdı:

Emrow bunu yazdı:

işte bunun altında başka şeylerin yattığı söyleniyor. İngilterenin zamanında hindistan'ın eğitim dilini değştrrk istediklerini yapabileceğini düşündüğü ve gerçekleştirdiği de söylentilerden biri...

İşçi partisi ingiltere'yi çok değiştirdi hoca. Aklın sömürge dönemlerinde ki ingiltereye gitmesin. Gerçi hala İngiliz milletler topluluğu diye bir toplulukları var. İngiltereye silah çeken adamlarda anlaştılar, ortak çıkarlar uğruna bu birliği kurdular. Sen tam olarak ne öğrenmek istiyorsun ki Hindistan'la ilgili?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

birileri gandhi ve butto dan habersiz...

Boş İşler Uzmanı..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hurferus45
    hurferus45's avatar
    Erkek

opensource2009 bunu yazdı:

hurferus45 bunu yazdı:

Emrow bunu yazdı:

İşçi partisi ingiltere'yi çok değiştirdi hoca. Aklın sömürge dönemlerinde ki ingiltereye gitmesin. Gerçi hala İngiliz milletler topluluğu diye bir toplulukları var. İngiltereye silah çeken adamlarda anlaştılar, ortak çıkarlar uğruna bu birliği kurdular. Sen tam olarak ne öğrenmek istiyorsun ki Hindistan'la ilgili?

benm öğrenmek istediğim söylenene göre acaba hindistanı kolayca sömürebilmek için İngiltere eğitimdeki dile karışmışmıdır? 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

İngiltere Ve Hindistan hakkında herşey.İngiliz girdiği ülkelerin genetiğini değiştirir kaldıki eğitim.Allaha şükür biz emperyalizme her zaman dur dedik yoksa bizde arap ülkeleri veya Hindistan pakistan gibi anne babamızın kim olduğu konusunda karmaşaları olan toplumlar olmadık.Sadece 1860 larda İngiltere Hindistan ında 6 milyon masum hindu sistematik bir biçimde katledildiler.

Tarih boyunca, Müslümanlar idareleri altındaki milletlerin hukukuna saygı göstermişler, hiçbir devirde bunlara zulüm işkence yapmamışlardır. Mesela Osmanlının hiçbir döneminde kendilerinden olmayanlara zulüm yapılmamış, bunlar birbirlerine düşürülerek kırdırılmamıştır. Batılı sömürgeciler ise, her türlü zulmü işkenceyi reva görmüşlerdir. Sadece Müslümanlara değil, kendi inançlarından olmayan yani Hıristiyan olmayan herkese aynı muameleyi göstermişlerdir.

Umulur ki, 21. yüzyılda artık bu huylarından, politikalarından vazgeçmişlerdir. Geçmişte yaptıklarından ders almışlardır. İbret alınması için geçmişte yaptıkları bazı uygulamalarından örnekler vermek istiyorum: Meselâ, İngilizlerin en büyük sömürgeleri olan Hindistan’ın Amritsar şehrinde 1919 senesinde bir gün âyin sebebi ile toplanan Hindûlar, bisikleti ile oradan geçen bir Hıristiyan kadın misyonerine gereken hürmeti göstermedikleri içinmisyoner kadın, İngiliz generale bunları şikâyet eder.

General derhâl askerlerine emir vererek, ma’bedde âyinle meşgûl halkın üzerine ateş açtırıp on dakîkada yüzlerce kişiyi öldürtür. General bununla da yetinmeyerek, halkı üç gün elleri ve ayakları üzerinde hayvan gibi yürütür.

Şikâyet üzerine olayın aslını tahkîkât için Hindistan’a gelen müfettiş, generale müdafaasız halka ateş açtırmasının sebebini sorar. General: “Buranın kumandanı benim. Öyle lüzûm gördüm ve emrettim” cevâbını verir. Müfettiş: “Pekâlâ, halkın yüzüstü sürünmesini emretmenizin sebebi nedir?” diye sorar. General:

“Hindlilerden bir kısmı tanrıları karşısında yüzüstü sürünüyorlar. Bunlara, bir İngiliz kadının bir Hindû tanrısı kadar mukaddes olduğunu ve onun karşısında da hakâret değil, sürünmeleri îcap ettiğini anlatmak istedim” diye cevap verir…

Hindistan hükümdarı Bahadır Şah, İngilizlerin yaptıkları zulümlere dayanamayarak, 1857’de, İngilizlere karşı askerlerin ve halkın teşvîki ile büyük bir ayaklanma başlatmıştı. İngilizlerin Şah’a karşı tepki ve zulmü çok şiddetli oldu. İngiliz askerleri, genç, ihtiyâr, kadın erkek demeden bütün Müslümanları, hattâ çocukları kılıçtan geçirdiler.

Şâh teslîm oldu. İki oğlu ve torunu öldürüldü. Bunların etinden çorba yaparak Şâh’a ve hanımına ikram edildi. Çok aç olduklarından hemen ağızlarına aldılar. Fakat, ne eti olduğunu bilmedikleri hâlde çiğneyemediler, yutamadılar. Kustular, çorba tabaklarını yere bıraktılar. Vâli Henri Bernard onlara: “Niçin yemediniz? Çok güzel çorbadır. Oğullarınızın etinden yaptırdım” dedi. Bir insan bunu nasıl yapar? Yapar çünkü, bunlar kendilerinden başkalarını insan kabul etmiyorlar…

Araştırmacı yazar sayın Yusuf Gezgin, Aktifhaber’de bakınız İngilizleri ve politikalarını nasıl anlatır:

“Köleliği sistematik hale getirip, insanları yurdundan, ailesinden kopararak ‘bir ticari meta’ haline getiren bunlardır. Çok değil beş asır önce bir toprağı, kimliği medeniyeti olan Kızılderililerden, Aborijinlere, Mayalara, Asteklere kadar onlarca milletin-medeniyetin köküne kezzap suyu döken bunlardır.

Bütün sınır anlaşmazlıklarının ve toprak kavgalarının arkasında İngilizler vardır. İngilizlerin çekildiği coğrafyalarda nizasız, kavgasız, huzur içinde tek bir ülke, bölge gösteremezsiniz. Çekildikleri yerlerde özellikle problem bırakırlar ki, elleri o coğrafyadan çekilmesin.

İngiltere demokrasinin beşiği bilinir. Ama demokrasiyi sadece kendilerine layık görürler.İngilizlerin çekildiği bütün coğrafyalar acımasız diktatörlerin elindedir. Zira diktatörleri idare etmek, yönlendirmek ve buyruklara amade kılmak milletleri yönlendirmekten çok daha kolaydır. Halklar demir yumruklar altında ezilirken bunlar ‘demokrasiyi’, ‘insan haklarını’ değil, diktatörlerden tahtlarını koruma mukabili rüşvet aldıkları imtiyazları, zenginlikleri hatırlarlar.

İngiltere Kraliçesinin tarihî ve turistik yöreleri gezmek için geldiğini sanmıyorum! Acaba Kraliçe Türkiye’de, kendi kurdukları sarsılan derin dengeleri yeniden inşa etmek veya revize etmek için mi geldi? Yoksa, Orta Doğu’da uygulanacak yeni planlara bizi hazırlama, altyapı oluşturma amacı mı var?

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hurferus45
    hurferus45's avatar
    Erkek

@weskeyy 

sağol üstad da kaynak?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lupin
    Lupin's avatar
    Erkek

adamlar somurulmekten memnun bence.

adam hem kara hemde ben ingilizim diyor ya :|

inkar ediyor adam hindistanli olmayi.

sanki daha modernlesmek ister gibi ben ingilizim diyor + indilterede yasiyorlar.

hindistanda yasiyanlarin bu tavri takinmasi cabasi.

Rus ile aldatmayanı etmeli takdir,tek biri ile uslanmayanın hakkı köçektir.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

Bu post ta o kaynaklardan derlenen bir yazı.Gerisi koca bir tarihini içinde.Kaynaklar için batı kaynaklarına bakmayacaksın.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
Toplam Hit: 3788 Toplam Mesaj: 12